2022: Ce s-a petrecut în ziua în care România comemorează Holocaustul ? Mihai Tociu şi Mihai Rapcea

Cine sunt Mihai Tociu şi Mihai Rapcea?

 406 vizualizări

Mihai Tociu şi Mihai Rapcea
Tociu şi Mihai Rapcea

2022: Ce s-a întâmplat în ziua în care România comemorează Holocaustul ? Mihai Tociu şi Mihai Rapcea – tot adevărul

 În ziua în care România comemorează Holocaustul, echipa Războiul Informaţional a fost prezentă la Muzeul Holocaustului din Bucureşti ca urmare a unei informații pe surse, care spuneau că deputatul George Simion ar putea fi prezent la ceremonia de dimineață. Forţele de poliţie, jandarmerie, SRI nu ne-au permis accesul în incinta monumentului precizând că il putem vizita şi face poze doar după plecarea ambasadorului Israelului aflat momentan acolo. La fata locului au ajuns Mihai Tociu şi Mihai Rapcea care au generat o uriaşă controversă.

Ce s-a întâmplat de fapt?

 La un moment dat au sosit cunoscuții: Mihai Tociu şi Mihai Rapcea cu o coroană de flori cu o cruce albă, pe care se afla scris: „România a salvat 400.000 evrei în timpul Holocaustului Preş. Shimon Peres – Israel” şi „Holocaust, do not Forget: Half of the Truth is a lie„. Domnii Mihai Tociu şi Mihai Rapcea nu au fost lăsaţi să intre cu coroana deoarece delegaţia Ambasadei Israelului era încă prezentă în muzeu. Domnul Tociu a ţinut un discurs cu coroana în mână în faţa muzeului în care precizează că cele înscrise pe coroană reprezintă o declaraţie făcută de Simion Peres. ( în anul 2010)

Cine sunt Mihai Tociu şi Mihai Rapcea?

 Cei doi bărbaţi nu sunt la prima acţiune de acest gen, aceştia fac parte dintr-un grup care face diverse acţiuni controversate. Astfel în momentul în care era renovat monumentul Arcul de Triumf s-a auzit că oraşul Budapesta ar urma să fie scos din rândul marilor oraşe cucerite de armata română înscrise pe cupola arcului, aceştia împreună cu alte persoane au înscris „Budapesta” în locul unde numele acestui oraş fusese acoperit cu ipsos.

 La parada LGBT din 2018 aceştia au înşirat pe asfalt nişte „căcăreze” vopsite în culorile curcubeului, iar cu mai mulţi ani în urmă când un artist maghiar a reprezentat România ca o vulvă deschisă, Mihai Rapcea şi alte persoane au desenat un stencil care reprezenta un „falus” ce penetra Ungaria (şi-au zis atunci „artiştii pu*i”).

 În 2012 cineva a lansat acţiune publicitară „românii nu au valoare” cu afişe uriaşe care preciza aceasta sintagmă, Mihai Tociu şi Mihai Rapcea au bombardat panourile publicitare cu vopsea şi şi-au luat numele „Acţiunea Picasso”.

 Prin 2014 au pus porcuşori de carton în copacii de pe bulevardul Kiseleff, zona ambasadei Rusiei cu precizarea „S-a urcat scroafa în copac”.

 În 2015 au lansat: Acţiunea Picasso 5 denumită „EuroMusca” astfel în timpul alegerilor parlamentare aceştia au lipit muşte pe afişele electorale ale politicienilor în zona gurii precizând că: muştele sunt atrase de ceea ce mănâncă politicienii.

 În 2017 Mihai Rapcea şi Mihai Tociu au şters menţiunea „Gay” de pe afişele comunităţi LGBT ce reprezentau un bebeluş cu o brăţară pe care se preciza că e născut homosexual.

Presa din România a dezinformat crunt.

 În primul rând nu erau „trei bărbaţi” care au depus coroana ci unul singur respectiv, Mihai Tociu acesta a fost însoţit de avocatul Mihai Rapcea care a filmat acţiunea, cel de al treilea este reporterul nostru aflat acolo pentru a documenta câţi politicieni au participat la eveniment.

 În al doilea rând citatul de pe coroana: „România a salvat 400.000 de evrei în timpul Holocaustului”, era în fapt un citat din Shimon Perez, iar fraza următoare care preciza în limba engleză „Să nu uităm, despre Holocaust: Jumătate de adevăr este minciună”, este de fapt vorba de un proverb evreiesc. „Jumătate din adevăr este minciună” o sintagmă care fost folosită de promotorii istoriei Holocaustului referitor la declaraţia lui Shimon Peres din 2010. Totodată mai multe personalităţi precum Benjamin Franklin sau Thomas Carlyle au menţionat acest principiu.

ScreenShot 20220128115255 300x169 - 2022: Ce s-a petrecut în ziua în care România comemorează Holocaustul ?  Mihai Tociu şi Mihai Rapcea

 În 2010 președintele de atunci al Israelului, Shimon Perez, aflat în prima vizită de stat a unui șef de stat israelian la București, a declanșat o controversă când a declarat că România a salvat 400.000 de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

“Nu vom uita niciodată că, în perioada cea mai întunecată a Europei, în perioada nazistă, românii au salvat vieţile multor evrei de aici, 400.000 de evrei, care au venit în Israel şi au contribuit şi contribuie la construirea Israelului.” (vezi AICI)

O alta farsă a celor doi …

  În fapt avem de a face cu o altă farsă a celor doi, aceştia nu au negat şi nu au minimalizat nimic, doar ne-au arătat adevărata faţă a presei din România în legătură cu „vânătoarea de fascişti” şi căutarea „senzaţionalului”.

fdgf 224x300 - 2022: Ce s-a petrecut în ziua în care România comemorează Holocaustul ?  Mihai Tociu şi Mihai Rapcea

Mihai Tociu si Mihai Rapcea au reprodus cu ghilimele două citate amândouă fiind înscrise pe câte una din panglicile coroanei.

Intr-un mod extrem de penibil, desi cei doi si-au asumat cu nume si prenume actiunea, au apărut voci in spaţiul public care au pus întreaga poveste pe baza „incitărilor AUR” s-a remarcat Remus Cernea, în ciuda faptului ca îi cunoaşte personal pe cei doi.

vcbvc 271x300 - 2022: Ce s-a petrecut în ziua în care România comemorează Holocaustul ?  Mihai Tociu şi Mihai Rapcea

Surse:

# Digi24

Manifestari antisemite de negarea a Holocaustului

***

 

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Costel Vânătoru repus in functie
Uncategorized

Cercetătorul Costel Vânătoru va fi reinstalat în funcția de director al Băncii Naționale de Gene

Cercetătorul buzoian Costel Vânătoru va fi reinstalat în funcția de director al Băncii Naționale de Gene  Profesorul Costel Vânătoru de la Banca de Resurse Genetice Vegetale – pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale urmează […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*