Jandarmeria a oprit de patru ori un marş AUR. Iohannis nu a vrut să vadă un Dric în faţa la Cotroceni.

Iohannis si dricul de la cotroceni

 67 de vizualizări

Iohannis si Dric

VIDEO Jandarmeria a oprit de patru ori un marş AUR. Klaus Iohannis nu a vrut să ajungă un Dric în faţa la Palatul Cotroceni.

 Duminica a avut loc în capitala un miting AUR, anunţat de George Simion încă dinaintea începeri efective a războiului din Ucraina. Organizatori stabiliseră un traseu cu jandarmeria pentru un marş de la Piaţa Universităţii la statuia leu din faţa Palatului Cotroceni, aceştia doreau să aducă la Cotroceni un Dric pentru economia României şi un Măgar pentru Iohannis. Din motive care sunt încă neclare jandarmeria a blocat de patru ori coloană cu manifestanţi împiedicând-o să ajungă la destinaţie. Avem video inedit cu momentul culminant.

Protestul anunțat de AUR cu oi, măgari și un Dric

 Duminică în Piaţa Universităţii, începând cu ora 14 s-au strâns circa 1600 de manifestanţi care au răspuns chemării lui George Simion care anunţase iniţial un miting împotriva creşterilor preţurilor în energie, creşteri care afectează producătorii autohtoni. De la tribună au vorbit, activişti publici, ciobani, producători care au prezentat problemele cu care se confruntă.

 George Simion a reclamat prezenta de jandarmi în civil infiltraţi care ar fi făcut provocări dar și faptul că au fost reținuți nişte protestatari aflaţi pe drum și duși la Secția 10. ”Niște ciobani au fost opriți la intrare în Colentina, au venit să protesteze cu oi”. Acesta a mai anunţat identificarea unui jandarm în civil care avea „un briceag” şi care ar fi fost făcut scăpat de jandarmerie.

Coloana pornește in marși …

 În jurul orei 16.00 manifestanții pornesc spre Cotroceni, Jandarmeria închide traficul pe bulevardul Magheru, coloană care ajungea la cca 2.500 de persoane este deschisă de un dric. Deşi mitingul fusese organizat împotriva creşterilor de preţuri la energie şi pentru susţinerea producătorilor George Simion a anunţat în ultimul moment ca acţiunea se va intitula ”Marșul Păcii și Libertății”. Revendicările finale ale protestatarilor au fost oarecum haotice, uni au scandat pentru închiderea stării de alertă şi împotriva certificatelor de vaccinare, alţi au scandat pentru unirea cu Basarabia, Bucovina şi Buceac, toţi participanţi au cerut la unison demisia lui Iohannis.

Revendicările finale au fost…

  1. Demiterea Ministrului Energiei

      2. Suspendarea lui Iohannis

     3. Protecţie producătorilor autohtoni

    4. Încetarea stării de alertă

   5. Renunţarea la certificatele Covid19

   6. Unirea cu Basarabia, Bucovina Buceac

  7. Pace în Europa

 Mitingul si marsul au decurs in mod pașnic si fără incidente. Cu toate acestea jandarmii s-au purtat într-un mod provocator şi au blocat coloana nejustificat de patru ori, de fiecare dată s-au purtat negocieri. Nu este încă clar dacă coloana a fost oprită doar datorită faptului că ar fi fost găsite nişte probleme legate de maşina dric sau dacă acest aspect ar fi fost doar pretextul. În cele din urmă după patru opriri ale coloanei George Simion a anunţat că jandarmii sunt puşi pe provocării şi că decide încheierea protestul.

Coloana a fost oprita:

Prima oprire: Coloana a fost oprită de jandarmerie în dreptul Colegiului Gh Lazăr în jurul orei 16: 40 aici s-a zabovit aproximativ 15 minute.

A doua oprire: Baraj în faţa la Opera se sta şi aici circa 10 minute manifestanţi sunt deviaţi în partea dreaptă pe lângă Dâmboviţa

A treia oprire: Coloana de manifestanţi întâlneşte un Baraj de jandarmi în dreptul Spitalului Universitar coloană care aparent vroia să meargă spre intrarea Marinescu, au fost deviați spre Piața Leu, se întârzie şi aici marşul cu peste 10 minute.

A patra si ultima oprire: În drum spre Piaţa Leu Jandarmii au făcut o altă blocada şi nu au permis accesul cu dricul întreaga coloana a fost oprită de jandarmi îmbrăcaţi de luptă, era deja întuneric şi jumate dintre participanţi abandonaseră marşul . George Simion decide închiderea protestului.

Hotnews desfășurarea protestului

Protestul AUR: Circa 1.000 de manifestani în marș de la Universitate spre Cotroceni.

 

***

Războiul Informațional

Citeste si …

Ziua Culturii Române
Incorect politic

Mihai Tîrnoveanu amendat pentru ”îndrăzneala” de a il omagieze pe Eminiescu de Ziua Culturii Române

Mihai Tîrnoveanu amendat pentru „îndrăzneala” de a îl omagieze pe Eminiescu de  Ziua Culturii Române în Sfântu-Gheorghe Sfântu-Gheorghe.  Patriotul Mihai Tîrnoveanu a avut ”îndrăzneala” să nu înștiințez Primăria Sfântu-Gheorghe, când a dorit să îl omagieze […]

Vaccinul anti covid19
Incorect politic

S-au făcut publice efectele adverse ale vaccinului anti covid19, sunt 22 iar „decesul” este pe listă

S-au făcut publice efectele adverse ale vaccinului anti covid19, sunt 22 iar „decesul” este pe listă  Un document FDA (Food and Drug Administration), adică Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite, admite că vaccinul anti […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*