Comemorare la Tâncăbeşti pe 30 noiembrie

La Tâncăbeşti pe 30 noiembrie

 403 vizualizări

Tâncăbeşti pe 30 noiembrie
Tâncăbeşti pe 30 noiembrie

Comemorare la Tâncăbeşti pe 30 noiembrie, naționaliștii din țară și nu doar, se vor întruni sa îl comemoreze pe „Căpitan”

Naţionaliştii din întreaga ţară şi nu numai, se vor întâlni la Tâncăbeşti în data de 30 noiembrie anul curent. Aici vor legăna o colivă şi vor aprinde o lumânare în locul în care la 30 noiembrie 1938, la vârsta de 38 de ani, a fost asasinat Corneliu Zelea Codreanu împreună cu 13 camarazi.

Vezi documentar de excepție despre Mișcarea Legionară:

În noiembrie 1938, Carol al II-lea a pus la plan asasinarea celui mai patriot politician român de la acea dată, cu siguranță singurul lucru pe care nimeni nu îl poate reproşa lui Codreanu era patriotismul său. În spatele asasinării lui Codreanu stătea o întreagă isterie pornită de la ceea ce astăzi am numi „Fake News”, anume pretinse legături cu Germania nazistă. Legionarii erau acuzati fără nici o dovadă că se aflau în slujba lui Hitler şi că erau subvenţionati de acesta, cu aceleaşi gen de dovezi după care naţionaliştii de astăzi sunt acuzaţi că s-ar afla în slujba lui Putin.

Abia după ce au trecut 70 de ani au apărut dovezi clare din arhivele germane, dovezi care probează fără nici o umbră de îndoială că legionarii nu au fost nici un moment în solda lui Hitler. Astfel, în jurul anilor 1937-1938, Germania devine tot mai interesată de a colabora cu mişcările naţionaliste din România, sunt citate organizaţiile lui Goga şi Cuza, dar nu şi mişcarea legionară. Mişcarea legionară era privită cu precauţie de liderii nazişti, care nu înţelegeau ceremoniile ortodoxe practicate de aceasta.

Fake News – Interbelic

Împotriva mişcării legionare au fost lansate numeroase Fake News, precum că ar fi fost sponsorizaţi de Hitler, de Mussolini sau că ar fi avut o fabrică de bani falşi. Autorităţile cunoşteau adevărul, dar au preferat să se folosească de aceste zvonuri pentru a-şi justifica persecuțiile fără precedent lansate împotriva Mişcării Legionare. În mintea regelui dictator Carol al II-lea a apărut un plan monstruos; să acuze pe cel mai naţionalist om politic de trădare. În urma unui simulacru de proces, acesta este condamnat, iar la 30 noiembrie, în noaptea „groaznică” a Sf. Andrei, ucis prin strangulare alături de alţi 13 legionari.

A doua zi, presa a anunţat că cei 13 legionari şi Codreanu au fost împuşcaţi în urma unei tentative de evadare. În 1940, în timpul regimului Ion Antonescu, a avut loc o acţiune de revizuire a procesului iniţial, în urma căreia Corneliu Codreanu a fost găsit nevinovat. În urma unei anchete judiciare s-a stabilit că evadarea nu existase, iar legionarii fuseseră executaţi din ordinul lui Carol al II-lea.

Citește aici despre deshumarea lui Codreanu: Deshumarea lui Corneliu Zelea Codreanu – DE SUB LESPEDEA DE PIATRĂ – 

Comemorarea lui Codreanu de la Tâncăbeşti

Ceremonia religioasă a comemorării lui Corneliu Zelea Codreanu va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie 2019, ora 13, la troița memorială de pe liziera pădurii Tâncăbești (Șos. București-Ploiești), locul unde întemeietorul Legiunii Arhanghelul Mihail a fost asasinat împreună cu alți 13 fruntași legionari, anunta Ziarul Oline Buciumul.

3 - Comemorare la Tâncăbeşti pe 30 noiembrie

Ceremonia va consta într-o slujbă religioasă de pomenire a sufletelor celor asasinați, precum și în momente de reculegere și rememorare a celor pomeniți.

Detalii cu privire la eveniment pot fi obținute la nr. de tel. 0722749249 și e-mail: buciumul@yahoo.com, persoană de contact: Florin Dobrescu.

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Ruth Bader Ginsburg
Incorect politic

O activista de stânga a anunţat că moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg a motivat-o să treacă la satanism

O cunoscută activista de stânga a anunţat că moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg a motivat-o să treacă la satanism  Jamie Smith, o cunoscută ateistă, activistă de stânga şi militanta pro-avort a anunţat într-un articol că […]

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*