Gonzalo Lira, o voce redusă la tăcere în Ucraina

Gonzalo Lira a murit în închisoare în Ucraina

 100 de vizualizări

Gonzalo Lira
Gonzalo Lira RIP

YouTuberul Gonzalo Lira a murit în închisoare în Ucraina, familia acuză autoritățile ucrainiene de tortură

 Gonzalo Lira era un comentator politic chilian cu rezidență în Statele Unite și Ucraina, care exprima opinii extrem de critice la adresa președintelui Volodimir Zelenski. Gonzalo Lira a fost arestat în data de 5 mai 2023, după ce ar fi negat crimele armatei ruse de la Bucha. Recent, tatăl său a anunțat decesul acestuia într-o închisoare din Ucraina.

Cine a fost Gonzalo Lira?

 Gonzalo Lira a fost un scriitor și regizor cunoscut pe YouTube ca Dating Choch (antrenor de întâlniri amoroase) și ulterior Life Coach (antrenor motivațional). A ajuns să aibă peste 340.000 de abonați și aproximativ 21.000.000 de vizualizări pe canalul său Coach Red Pill.

 Ulterior, Gonzalo Lira, la fel ca mulți alți influenceri din comunitatea PUA, precum celebrul Roosh V, a trecut printr-o serie de transformări. Inițial a încercat să devină Life Coach pentru a ajuta tinerii să-și găsească un scop în viață și să înfrângă temerile. Ulterior, și-a șters majoritatea videoclipurilor de pe YouTube despre sfaturi amoroase și a început să posteze sub numele său real.

 Invazia rusească din Ucraina l-a surprins în Kharkiv/Ucraina, unde Gonzalo se mutase cu doi ani în urmă, după cum îi sfătuise pe abonații săi, afirmând că în estul Europei se mai pot găsi femei încă feminine. Aici își întemeiase o familie alături de o ucraineancă, cu care avea doi copii.

 Sub numele său real, a început să posteze regulat comentarii si vloguri conservatoare cu tentă conspiraționistă despre război, obținând un număr moderat de vizualizări.

Activitate pe Youtube din Ucraina

 L-a acuzat permanent pe președintele Volodimir Zelenski că este o simplă marionetă în mâna americanilor și a miliardarului evreu Ihor Kolomoyskyi. A afirmat, cu surse și citate, legătura dintre guvernul Ucrainean și o serie de organizații neonaziste.

 A susținut mai multe teorii considerate conspiraționiste, cum ar fi existența laboratoarelor americane în Ucraina și implicarea lui Hunter Biden în politica Ucrainiei.

 De la bun început, Gonzalo Lira a precizat că nu este pro-rus, dar consideră că Ucraina nu are nicio șansă să mențină acest război la nesfârșit. De asemenea, a lăsat să se înțeleagă că dintre informațiile Kievului și cele ale Kremlinului, le crede mai degrabă pe cele din urmă.

 A deplâns cu mai multe ocazii pierderile de vieți omenești din Ucraina, considerând că războiul are scopuri ascunse care urmăresc depopularea țării.

Arestarea si detenția

 A intrat în atenția SBU (Serviciul Secret Ucrainean) după ce a pus la îndoială masacrul rusesc de la Bucha. A fost inițial interogat, i-a fost confiscat laptopul și telefonul, moment în care și-a pierdut și accesul la primul canal GonzaloLira.

 Și-a deschis un al doilea canal YouTube, GonzaloLira2 (GonzaloLira—Again), unde a continuat să posteze comentarii care pot fi catalogate cel mult ca conspiraționiste.

 A fost arestat în data de 5 mai 2023 de către SBU și ulterior eliberat pe cauțiune. În această scurtă perioadă, s-a plâns că a fost torturat de alți deținuți, incitați de gardieni. Gonzalo Lira a afirmat că aceasta ar fi metoda de lucru în Ucraina: poliția și serviciile nu te abuzează deloc, dar ești supus torturii din partea altor deținuți. A povestit chiar că unul dintre torționarii săi i-ar fi cerut scuze, spunându-i că nu are nimic personal cu el, dar a fost obligat să-l lovească. Vezi: Video AICI

 Gonzalo a încercat să fugă din Ucraina, intenționând să treacă ilegal granița în Ungaria, unde dorea să ceară azil politic. A anunțat că se teme pentru siguranța sa și că astfel dorește să scape cu viață. A fost prins și băgat din nou în închisoare, unde a decedat.

 La data de 12 ianuarie 2023, tatăl său a anunțat că fiul său a decedat într-o închisoare din Ucraina la vârsta de 55 de ani datorită torturii.

 Dezinformări despre Gonzalo Lira în presa internă și internațională.

 Presa progresistă a încercat să-l prezinte pe Gonzalo Lira ca fiind un propagandist putinist. Însă nici autoritățile din Ucraina, în aproape 8 luni de anchetă, nu au reușit să strângă destule dovezi în această privință spre a-l trimite în judecată.

 Presa internațională de stânga și ziarul Libertatea din România au încercat să-i construiască o imagine de misogin și să acrediteze faptul că YouTube i-ar fi șters în trecut filmele „ofensatoare„. În realitate, Gonzalo avea niște viziuni controversate în privința rolului femeii în societatea de astăzi. Vezi video aici: LINK

Referitor la firmele sale, chiar Gonzalo a precizat pe noul său canal că a decis să-și șteargă vechile filme care nu mai reprezentau în mod corect viziunea sa din acel moment. Cei care au postat filme pe YouTube știu că după trei filme eliminate pentru aceeași neregulă încălcată, canalul este automat închis. Cu toții putem verifica dacă canalul Red Pill a fost sau nu eliminat pentru încălcarea regulilor comunicării.

 Câte vizualizări a avut Canalul CoachRedPill?

Conform sitului altcensored, el a avut 654 de filmulețe cu 23.653.498 de vizualizări. În prezent, vechiul sau canal are 8 videoclipuri cu 2 milioane de vizualizări, deoarece atunci când ștergi un videoclip, pierzi și numărul de vizualizări din contorizarea canalului.

Ce susținea Gonzalo Lira?

 A susținut că Rusia nu a dorit să distrugă rețeaua electrică, rezervele de apă și infrastructura Ucrainei, deoarece Rusia ar urmări doar să captureze țara fără să vatăme civili. Și a făcut comparație cu războaiele americane din Siria și Irak, unde s-a distrus infrastructura, iar țara a fost adusă în sărăcie și doar apoi a fost înlăturat guvernul.

A susținut că Volodimir Zelenski face parte dintr-o conspirație evreiască

 A susținut că aducerea la putere a lui Volodimir Zelenski a fost parte dintr-o conspirație evreiască în spatele căreia se află miliardarul evreu cipriot Ihor Kolomoyskyi. A povestit în repetate rânduri că acesta ar fi creat un spectacol de televiziune special pentru un actor mediocru și foarte puțin cunoscut pe nume Zelenski. Ulterior, acesta a investit sume considerabile pentru a ridica acest spectacol în topul audienței din Ucraina.

 În serial, Volodimir Zelenski juca rolul președintelui Ucrainei. Astfel, conform lui Gonzalo, Zelenski a ajuns să fie cunoscut și iubit de toată lumea și din această postură a candidat la președinție. După câștigarea alegerilor, acesta și-a adus întreaga echipă de filmare în postul de conducere (formată aproape exclusiv din evrei). Mai mult, acesta a generat alegeri anticipate în care a cerut „parlamentul său” (un parlament cu care să poată lucra).

 Ihor Kolomoyskyi nu ar fi fost doar sponsorul lui Zelenski, ci și sponsorul lui Hunter Biden, pe care l-a angajat ca consilier la firma ucraineană de gaz Burisma. Adepții lui Gonzalo Liga consideră că aceste afirmații făcute în acest video (de mai sus) sunt cele care i-au adus sfârșitul.

Sfârșit tragic

Gonzalo Lira a intrat în sistemul penitenciar din Ucraina într-o stare fizică de invidiat (pt varsta lui) și a ieșit în coșciug; răzbunarea regimului Zelenski pare evidentă. Este perfect adevărat că în vreme de război, cetățenii și presa nu se mai bucură de aceeași libertate de exprimare, însă cazul lui Gonzalo are mai multe particularități. În primul rând, chilianul Gonzalo nu avea profilul tipic al propagandistului rus. Mai apoi, nici serviciile secrete ucrainiene nu au reușit în opt luni de anchetă să demonstreze acest lucru. În ultimul rând, vorbim de un opozant declarat al unui regim care intră sănătos în închisoare și iese într-un sicriu.

***

RazboiulInformational

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*