Guvernul Ludovic Orban loveşte mai întâi în românii din diaspora

Guvernul Orban loveşte mai întâi diaspora

 945 de vizualizări

diaspora si orban

Guvernul Ludovic Orban loveşte mai întâi în românii din diaspora, nici PSD-ul nu a avut atâta tupeu, 8-9 milioane de români aruncați în sarcina unui departament

 Una din primele măsuri ale guvernului Ludovic Orban este să desfiinţeze un Minister care se ocupa de peste 8-9 milioane de românii din diaspora. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va deveni departament, anunţă romania-actualitati. Dar asta nu este totul, toate instituţiile care se ocupau de românii din diaspora precum: Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, Institutul Limbii Române vor fi absorbite de un simplu departament guvernamental.

 Partidele aşa-zis de „dreapta” din România pun tot accentul pe „diaspora”, adică pe românii din afară alungaţi de fosta guvernare PSD (ciuma roșie). Totodată toate aceste partide se declară solidare și cu români din Republica Moldova, Ucraina, Valea Timocului, Voievodina. Trompetele #Rezist, precum „Vocea Străzii” şi „Madalin Bot” trâmbiţează permanent că partidele de „dreapta” (PNL & USR) sunt alături de toți românii din afară României. Chiar zilele acestea Madalin Bot a anunţa pe pagina de YouTube oraşele din Italia în care va merge personal să mobilizeze „diaspora” pentru vot.

xgfxgfdx  - Guvernul Ludovic Orban loveşte mai întâi în românii din diaspora

 Astăzi aflam cât preţuieşte guvernul de „dreapta” Orban pe românii din: Basarabia, Buceac, Valea Timocului, Italia, Spania, Germania, SUA; atât de mult încât îi înghemuiește pe toţi într-un departament. Guvernul Orban & Co. semnalează dreapta si face stânga.

Acuma unde este discursul cu miliardele trimise în țară de românii din diaspora ?

 Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va deveni un simplu departament în subordinea Guvernului şi sub coordonarea directă a premierului.Premierul prin urmare isi subordonează întreaga diasporă.

Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, domnul deputat Constantin Codreanu, care acum câteva zile anunța ca va lăsa toate adversitățile politice si va vota Guvernul Orban anunța:

Cum pot fi consideraţi românii de pretutindeni o simplă chestiune de politică externă?

  În programul de guvernare al PNL, la capitolul „Afaceri externe”, este prevăzută „unificarea instituţională a politicilor referitoare la românii de pretutindeni, prin înglobarea în cadrul Departamentului pentru românii de pretutindeni (DRP) a tuturor organismelor care au impact asupra comunităţilor românilor de pretutindeni (Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, Institutul Limbii Române etc.), precum şi crearea unui Comitet Interinstituţional pentru Românii de Pretutindeni”.

Parlamentarul a reiterat dezacordul faţă de decizia de desfiinţare a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, contestată inclusiv de organizaţiile reprezentative ale românilor din Diaspora, comunităţile istorice şi Republica Moldova.

„Este greu să înţelegem cum românii de pretutindeni ar putea fi consideraţi o simplă chestiune de politică externă, când, de fapt, aceasta tinde să devină mai degrabă o problematică de nivel intern. Diaspora românească a ajuns a cincea cea mai mare din lume, conform unui raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). În ultimii opt ani, 630.000 de copii români s-au născut în afara graniţelor ţării. Numărul total de români de peste hotare a trecut deja de pragul de 10 milioane în comunităţile istorice, Republica Moldova şi Diaspora. În prezent, numărul românilor de peste hotare este aproape egal cu cel al concetăţenilor rămaşi în ţară, rata de emigrare din România fiind una alarmantă.

Decizia de desfiinţare a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, faţă de care mi-am exprimat dezacordul, în nenumărate rânduri, a fost contestată şi de organizaţiile reprezentative ale românilor din Diaspora, comunităţile istorice şi Republica Moldova, inclusiv prin intermediul unui apel, primit de Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării. Printre semnatarii acestuia se numără Consiliul Mondial Român (WRC/CMR) şi Federaţia Organizaţiilor Româneşti din Centrul şi Sud-Estul Europei (FOR).

Totodată, Federaţia Organizaţiilor Româneşti din Centrul şi Sud-Estul Europei, cuprinzând organizaţii reprezentative ale românilor din Albania, Bulgaria, Republica Moldova, Republica Macedonia de Nord, Serbia (Voievodina şi Timoc), Ucraina (Cernăuţi, Odesa, Transcarpatia) a transmis la Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării o amplă declaraţie prin care îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu posibila desfiinţare a Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni”, se arată în interpelarea deputatului.

Preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a transmis prim-ministrului Ludovic Orban şi ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, următoarele întrebări:

„1. În ce măsură va putea prelua noua structură (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni) toate programele educaţionale, culturale, ştiinţifice sau spirituale, agregate într-un concept şi mod de acţiune unitar şi coerent, menite să asigure sprijinul pentru românii aflaţi în pragul deznaţionalizării, care făceau până acum obiectul de activitate al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi al celorlalte organisme dedicate românilor din afara graniţelor ţării (Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, Institutul Limbii Române etc.)?

2. Care sunt beneficiile prevăzute prin înglobarea tuturor organismelor care au impact asupra comunităţilor românilor de pretutindeni într-un singur departament ministerial?

3. Care este organigrama şi bugetul care va fi alocat noii structuri înfiinţate?

4. Care este numărul exact de angajaţi care va asigura buna funcţionare a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni şi îndeplinirea tuturor activităţilor necesare pentru păstrarea şi afirmarea identităţii româneşti pentru românii din comunităţile istorice supuşi unor procese de asimilare forţată sau de dezagregare identitară?

5. Cât din bugetul prevăzut pentru activitatea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni va fi alocat nemijlocit pentru proiecte şi cât pentru cheltuieli tehnice (de întreţinere şi de personal)?

6. Ce va presupune activitatea Comitetului Interinstituţional pentru Românii de Pretutindeni, menţionat în programul de guvernare şi care va fi rolul acestuia în problematica românilor din afara graniţelor ţării?

7. Care va fi relaţia Comitetului interinstituţional cu parlamentarii de Diaspora, membrii Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor şi Senat şi organizaţiile reprezentative ale românilor din Diaspora, comunităţile istorice şi Republica Moldova?”.

 Constantin Codreanu a transmis că deşi votul pe care l-a acordat la audierea în comisia de specialitate a ministrului Bogdan Aurescu a fost unul pozitiv, este în continuare îngrijorat faţă de modul în care Guvernul va asigura rezolvarea problematicii complexe a celor peste 10 milioane de români transfrontalieri. Sursa: [(Aici)]

ScreenShot 20191107003854 - Guvernul Ludovic Orban loveşte mai întâi în românii din diaspora

Mișcare stângistă pe față

 A lua fondurile de la o instituție care le merită, reprezentând peste 8 milioane de cetățeni din care mulți își trimit banii în țară, spre a finanța alte proiecte este o măsura de tip socialist. Guvernul Orban aplică un fel de redistribuție a fondurilor de la cei care merita la alții despre care nu știm dacă merită. Halal „dreaptă” …. hai sictir „pentru popor”!

***

Războiul Informațional

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*