Exprimarea „Sosoaca a şocat (scuzaţi cacofonia)”, adică,într-o grafie corectă, „Șoșoacă a șocat” nu este o cacofonie, ci o eufonie. Cacofonia se referă la cuvinte sau părți de vorbire care, împreună, duc la ideea de „caca” sau, mai frust zis, de „căcat”, ca în exprimarea necizelată care conține părți de vorbire precum: „că cînd”, că care”, „…politică care” etc. Așa cum este, de ex., denumirea „Biserica Catolică”. Numai un agramt ca Radu Tudor spunea, într-o emisiune a sa de la Antena3, referitor la formularea, de ex., „să scăpăm de dedesubturile …” că ar fi o cacofonie! În mintea lui de „anal-ist”, desigur, este posibil orice! Cît despre dna Șoșoacă, este evident că, de la vedetismul de pînă acum, cît de cît credibil, este în pierdere de popularitate și trece la vedetismul agresiv.
Exprimarea „Sosoaca a şocat (scuzaţi cacofonia)”, adică,într-o grafie corectă, „Șoșoacă a șocat” nu este o cacofonie, ci o eufonie. Cacofonia se referă la cuvinte sau părți de vorbire care, împreună, duc la ideea de „caca” sau, mai frust zis, de „căcat”, ca în exprimarea necizelată care conține părți de vorbire precum: „că cînd”, că care”, „…politică care” etc. Așa cum este, de ex., denumirea „Biserica Catolică”.
Numai un agramt ca Radu Tudor spunea, într-o emisiune a sa de la Antena3, referitor la formularea, de ex., „să scăpăm de dedesubturile …” că ar fi o cacofonie! În mintea lui de „anal-ist”, desigur, este posibil orice!
Cît despre dna Șoșoacă, este evident că, de la vedetismul de pînă acum, cît de cît credibil, este în pierdere de popularitate și trece la vedetismul agresiv.