Minciunile presei legate de protestul din 7 martie 2021 si gestul ciudat al senatoarei Sosoaca

Presa Mincinoasa

 90 de vizualizări

7 martie 2021
7 martie 2021

Minciunile presei legate de protestul anti-obligativitate din data de 7 martie 2021 si gestul ciudat al senatoarei Șosoacă

 Nu de puține ori o parte importantă a presei din România , în special presa centrală, a furnizat informații false , total neadevărate sau parțial adevărate, care au manipulat cititorii prin omisiuni ale unor evenimente și detalii importante . Tristă „tradiţia” s-a repetat şi cu protestul din 7 martie 2021.

 Total impardonabile pentru orice gazetar, publicații “copy-paste” care nici măcar nu s-au sinchisit să verifice informația pe care o copiază, au disimulat scopul protestului evidenţiind aspecte neimportante raportate la încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale din proiectul de lege.

Presa a mințit din nou:

 S-a spus că la protestul din 7 Martie 2021 au participat cel mult 300 de persoane, în realitate au fost cel puţin 7000 atât din București cât și din țară plus cei care nu au putut ajunge în București au protestat în localitățile de domiciliu;

 S-a spus că oamenii protestează pentru o presupusă obligativitate a vaccinării şi ca oameni nu ştiu pentru ce protestează, deși articolul 13 din proiectul legii prevede clar „vaccinarea obligatorie„;

 S-a spus că manifestanții confundă o banală lege a vaccinării , cu o obligativitate vaccinării anti-COVID Fals! Proiectul de lege din 2017 nu vorbeşte nimic de vaccinul anti-covid care nici măcar nu este vaccin ci terapie ARN, oameni cunoşteau asta şi au ieşit, împotriva obligativităţii în general.

Totuşi conform proiectului de lege PL-x nr.399/2017 art. 13 Categoriile de vaccinări obligatorii sunt următoarele:

“Lit.b Vaccinările impuse de situații epidemiologice , care implică vaccinarea ca măsură de intervenție, în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare”;

Singura „confuzie” a fost a presei care ne-a confundat cu niște proști

 Așadar nu este nici o confuzie , din textul legii reiese clar că prin Legea vaccinării obligatorii practic și vaccinul împotriva COVID, poate ulterior să devină obligatoriu, la fel și alte vaccinuri în cazul altor epidemii .

 Momentan vaccinul anti-Covid19 este un vaccin experimental prin urmare el momentan nu poate fi obligatoriu, dar articolul 13 din proiectul de lege lasă o portiţă în acest sens de îndată ce vaccinul îşi va încheia perioada de studii.

ScreenShot 20210309053921 300x131 - Minciunile presei legate de protestul din 7 martie 2021 si gestul ciudat al senatoarei Sosoaca

 S-a speculat că articolele din legea vaccinări care prevedeau obligativitatea ar fi fost retrase, Fals. Legea se afla de trei ani în Parlament la Camera Deputaţilor unde a fost blocată de societatea civică şi unde s-a încearcă găsirea unei portiţe pentru a evita neconstituţionalitatea ei.

 Legea a fost reactivată recent în speranţa ca pandemia va împiedica grupurile civice să se organizeze şi să răspundă.

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.co?idc=8&leg=2020&cam=2&pag=comp20210222

Protestul din 7 martie 2021 tot adevărul

 S-a speculat mizerabil cu privire la cine a scos oameni în stradă şi la cine i-a organizat, în realitate acest protest este doar unul din multele proteste anti obligativitate despre care presa nu a vorbit în ultimii 5 ani.

 S-a scris că organizatorii au promovat manifestarea pe platforme rusești inducând perfid ideea cititorului că acest miting are legătură cu rușii sau Putin ca și cum dacă BBC prezintă o știre din Corea de Nord, aceştia promovează doctrina regimului Nord-Corean.

 Mult stimabilul domn Radu Tudor (poreclit şi „domnul NATO”), în postările pe siturile de socializare a comentat evenimentul din 7 Martie 2012 astfel:

“Cum vă spuneam, cretinism manifest, conspiraţionist, manipulator politic şi religios, la mitingul troglodiţilor de duminică. Sloganurile naziste o demonstrează, instituţiile trebuie să se autosesizeze, până nu e prea târziu.”

 Este incalificabil , să aduci jigniri la adresa românilor care au ieșit în stradă pentru drepturile și libertățile fundamentale. Acest personaj care se prezintă a fi jurnalist îşi permite să facă aprecieri la adresa câtorva mii de români , nu înţelege o figură de stil de pe o pancartă , etichetează, jignește și aruncă cu abjecții unei mase foarte mari de oameni. Aceşti oameni puşi la zid fără drept la replica sunt cetățeni români ce-și exprimă revolta , indignarea față de încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale.

Campanie împotriva protestului din 7 martie 2021.

 Marea majoritate a posturilor de radio și tv precum și multe din trusturile de presă au generat o campanie furibundă, repetând papagalicește că nimeni nu instituie „vaccinarea obligatorie pentru Covid-19” . Legea nu menţionează Covid-19 pentru că nici nu trebuie, legea este mult mai gravă ea creează un cadrul legal pentru numeroase vaccinuri obligatorii.

ScreenShot 20210310074012 300x149 - Minciunile presei legate de protestul din 7 martie 2021 si gestul ciudat al senatoarei Sosoaca

 Este de la sine înțeles că o odată aprobata de parlament Legea vaccinării obligatorii, respectiv art.13 lit. b , toate vaccinurile aprobate pentru lista națională vor deveni obligatorii. Vaccinul Covid 19 va trebui doar inclus pe listă vaccinurilor obligatorii pentru a deveni şi el obligatoriu.

Apreciem în schimb publicațiile şi jurnalişti care au prezentat onest și echidistant știrea că atare, obiectiv. fără să se folosească metode de manipulare specifice regimurilor totalitare. .

În fapt adevărul este:

 Mitingul a fost organizat şi asumat de câteva asociaţii civice româneşti, printre care amintim: Alianța Părinţilor, Pro Decizii Informate, Neam Unit și Calea Neamului împreuna cu grupul civic „Starea de Libertate”.

 Evenimentul s-a desfăşurat între orele 15:00 -18:00 şi s-a finalizat cu ocolirea parlamentului. Prezenţa a fost între 7000 şi 10.000 de persoane nicidecum câteva sute. Filmările de la faţa locului publicate pe reţelele de socializare arată adevărul, toată zona scuarului din faţa intrării Camerei Deputaţilor a fost plină, inclusiv zonele verzi ale parcului.

Modul de răspândire al persoanelor aflate de miting a variat în centru erau circa 3-4 persoane pe metru pătrat în zonele periferice cca 1/m2 la margine se ajungea chiar la distanţe de 2 metri intre persoane.

Numărarea persoanelor din satelit corelată cu pozele făcute în teren dau un număr de circa 9.000 persoane.

ScreenShot 20210309040822 300x135 - Minciunile presei legate de protestul din 7 martie 2021 si gestul ciudat al senatoarei Sosoaca

Să cadă măștile …

 Organizatorii au fost vizibili iar mitingul s-a desfăşurat cu acordul autorităţilor şi cu colaborarea jandarmeriei care a asigurat paza şi a împărţit măşti chirurgicale.

 Scopul manifestării nu a fost unul „anti-mască” şi nici „demisia guvernului”, deşi s-au auzit şi asemenea scandări izolate, scopul oficial al manifestării a fost legea vaccinării aflată zilele acestea în dezbatere publică (Pl-x 399/2017) , care dacă va trece în forma actuală toţi vom fi vaccinaţi de câte ori se vă dorii de clasa politică aflată într-un anume moment la putere şi evident cu ce și când vor vrea.

 Protestatarii au scandat: „Nu corporaţia face legislaţia” , „Nu ne obligaţi, altfel plecaţi„, ”Libertate” iar „Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii.

Deşi diverse publicaţii progresiste, posturi de televiziune plătite de la buget şi formatori de opinie au promovat ideea , că : „vaccinarea anti-covid nu este obligatorie”, legea creează un cadru juridic prin care o listă de 38 de vaccinuri vor deveni obligatorii. Acesta a fost motivul real al protestelor, proiectul votat de senat nu are acum să menţioneze vaccinul anti-covid19, dar în principiu orice vaccin va putea fi inclus pe lista naţională de vaccinare.

Un mic Istoric

 Legea vaccinării se află pe masa parlamentarilor din 2015 şi a intrat în Camera Deputaţilor în august 2017 unde a fost oprită de grupurile civice de circa 3 ori până în prezent. A existat în permanenţă o opoziție constantă din partea societății civice față de acest proiect de lege, opoziţie motivată tocmai de caracterul coercitiv și de impunerea vaccinării obligatorii a tuturor copiilor și adulților din România. Mitingul din 7 martie 2021 a fost doar unul din multele mitinguri ţinute în ultimii 5 – 6 ani. Proiectul a fost adoptat de Senat în 23.10.2017, după care a fost trimis pentru dezbatere Camerei Deputaților unde a rămas blocat 3 ani tocmai datorită caracterului obligatoriu instituit de lege care este neconstituţional.

Pentru copii sunt deja stabilite 38 de vaccinuri, iar pentru adulţi lista este deschisă, la fiecare nouă epidemie se pot adăuga noi vaccinuri. Cele 38 de vaccinuri stabilite pentru copiii vor fi făcute şi adulţilor care nu le-au făcut la timpul potrivit. Cei care nu vor dorii să se vaccineze vor ajunge să plătească amenzi între 5.000 şi 10.000 ron /pers /1 buc vaccin.

Presa Mincinoasă

Deputatul George Simion şi Senatorul Claudiu Târziu au fost prezent la miting cu o parte dintre membrii partidului AUR dar au participat doar ca și simplii cetățeni, susţinători ai iniţiativei civice anti-obligativitate. Unii ziarişti au răspândit informaţia falsă că mitingul ar fi fost unul al partidului AUR, complect FALS.

Presa a speculat, de-asemenea referitor la prezenţa senatoarei Diana Sosoaca încercând să acrediteze ideea că aceasta ar fi fost “organizatorul din umbra”. În realitate Doamnă senator Sosoaca a şocat (scuzaţi cacofonia) cu un gest extrem de ciudat. Mitingul a fost proclamat ca fiind a-politic, toate partidele s-au abţinut să îşi trimită vorbitori, doar doamna Sosoaca a venit după închiderea mitingului şi a continuat ilegal mitingul declarat închis apoi a făcut declaraţii care au sugerat domnia sa ar fi fost printre organizatori.

 Doamna Sosoaca a venit în jurul orei 20:30 şi s-a stat în prelungire, deşi mitingul fusese oficial închis. Doamna Socoaca a rămas cu circa 60-100 de susţinători şi ar fi încercat să politizeze întreaga poveste oferind presei motive de speculatiei.

De toată logistica s-a ocupat grupul „Starea de Libertate”. Nici un partid politic parlamentar sau neparlamentare nu au contribuit la realizarea evenimentului. În realitate acest protest nu a fost decât unul dintr-o întreagă serie de manifestări ce se ţin cam din 2015 de când s-a vorbit de o lege al vaccinării care dorea să transforme actul medical al vaccinări într-unul obligatoriu.

Ce spune legea? Împotriva a ce s-a protestat pe 7 martie 2021?

Un mic rezumat:

Art. 6 prevede clar că vaccinarea copiilor și a întregii populații, în situații epidemiologice speciale, este obligatorie; din martie 2020 suntem într-o situație epidemiologică specială;

Art. 16 menționează explicit crearea unui Calendar Național de Vaccinare pentru Adulți;

Art. 13 enumeră clar categoriile de vaccinări obligatorii:

 • vaccinarea obligatorie a copiilor, conform CNV (Calendarul Național de Vaccinare);

 • vaccinarea obligatorie a întregii populații în situații epidemiologice speciale (cum este, de exemplu, actuala pandemie Covid-19);

 • vaccinarea obligatorie a personalului medico-sanitar din unitățile medicale de stat și private;

 • vaccinarea obligatorie pentru alt personal din unitățile publice și private care „prin natura atribuțiilor sunt supuse [dezacordul le aparține] suplimentar la boli infecțioase sau pot reprezenta surse de infecție și pot pune în pericol sănătatea publică”

  Ce spune legea? Impotriva a ce s-a protestat pe 7 martie 2021

  Un mic rezumat:

  Art. 6 prevede clar că vaccinarea copiilor și a întregii populații, în situații epidemiologice speciale, este obligatorie; din martie 2020 suntem într-o situație epidemiologică specială;

  Art. 16 menționează explicit crearea unui Calendar Național de Vaccinare pentru Adulți;

  Art. 13 enumeră clar categoriile de vaccinări obligatorii:

  • vaccinarea obligatorie a copiilor, conform CNV (Calendarul Național de Vaccinare);

  • vaccinarea obligatorie a întregii populații în situații epidemiologice speciale (cum este, de exemplu, actuala pandemie Covid-19);

  • vaccinarea obligatorie a personalului medico-sanitar din unitățile medicale de stat și private;

  • vaccinarea obligatorie pentru alt personal din unitățile publice și private care „prin natura atribuțiilor sunt supuse [dezacordul le aparține] suplimentar la boli infecțioase sau pot reprezenta surse de infecție și pot pune în pericol sănătatea publică”

Surse pentru protestul din 7 martie 2021

În prezent, proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România este postat pe site-ul Camerei Deputaților și poate fi consultat aici:

http://www.cdep.ro/comisii/sanatate/pdf/2020/rp399_17.pdf

Aplicație online ce aproximează numărul de persoane ce pot fi pe o anumită suprafață

https://www.mapchecking.com/#bAADAP2i5MUIZs9BBAACQQei4MUIystBBE7kxQhOy0EFruTFCa7LQQWa5MUIvtNBBQ7kxQhO10EH1uDFCHrXQQcy4MULmtNBB

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

 1. Exprimarea „Sosoaca a şocat (scuzaţi cacofonia)”, adică,într-o grafie corectă, „Șoșoacă a șocat” nu este o cacofonie, ci o eufonie. Cacofonia se referă la cuvinte sau părți de vorbire care, împreună, duc la ideea de „caca” sau, mai frust zis, de „căcat”, ca în exprimarea necizelată care conține părți de vorbire precum: „că cînd”, că care”, „…politică care” etc. Așa cum este, de ex., denumirea „Biserica Catolică”.
  Numai un agramt ca Radu Tudor spunea, într-o emisiune a sa de la Antena3, referitor la formularea, de ex., „să scăpăm de dedesubturile …” că ar fi o cacofonie! În mintea lui de „anal-ist”, desigur, este posibil orice!
  Cît despre dna Șoșoacă, este evident că, de la vedetismul de pînă acum, cît de cît credibil, este în pierdere de popularitate și trece la vedetismul agresiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*