Parteneriatul Civil nu va trece

Proiectul Parteneriatului Civil se opreste in Senat

 6 vizualizări

Parteneriatul Civil
Parteneriatul Civil

Proiectul Parteneriatului Civil nu sta în picioare

 Deputatul independent Oana Bâzgan a iniţiat proiectul de lege pentru parteneriat civil. Parteneriatul Civil nu este la prima încercare de legiferare. Remus Cernea s-a luptat mult şi fără succes în această privinţă.     Îngrijorarea majoră care a venit sub diverse forme dinspre societatea civică este că s-ar crea doua instituţii identice care conferă drepturi egale fără a fii condiţionate şi de obligaţii egale. Declaraţiile comunităţii lgtbq au lăsat să se înţeleagă că aceştia doresc egalitatea în drepturi cu familia tradiţională, in toate privintele.

In expunerea de motive a proiectului din 2018 sta scris:

„Uniunile consensuale – cuplurile care aleg să nu se căsătorească – prezintă un trend ascendent în ultimii ani, atât la nivel internaţional, cât şi naţional. Convieţuirea în afara căsătoriei este o stare de fapt ce nu mai poate fi ignorată, fiind necesar să devină şi o stare de drept. (…) Proiectul are ca finalitate oferirea unei protecţii juridice pentru cuplurile ce nu doresc să îşi schimbe statutul civil, dar sunt dispuse să îşi oficializeze relaţia. Partenerii dintr-o uniune consensuală trebuie să aibă dreptul la protecţia bunurilor, la accesul la servicii medicale şi reprezentare în caz de pierdere a capacităţii de a decide pentru sănătatea proprie, la abitaţie, la succesiune în caz de deces”

Aceeași marie cu alta pălărie

 Actul normativ prevede că parteneriatul civil se va oficializa prin intermediul primăriilor, practic singura diferenţă între acesta şi căsătoria se reduce la denumire.

ScreenShot 20181025061311 1024x453 - Parteneriatul Civil nu va trece
parteneriatul civil

Conform Senatului României, Comisia Juridică din Senat a dat marţi raport de respingere în cazul proiectului legislativ privind parteneriatul civil. Totodată Comisia pentru Drepturile Omului, Culte şi Minorităţi a dat în data de 04.IX.2018. Un aviz negativ.

ScreenShot 20181025061125 - Parteneriatul Civil nu va trece
Parteneriatul Civil

Raportul de respingere de la Comisia Juridică, cântăreşte foarte greu, deşi formal el are doar un rol consultativ.

Conform surselor noastre proiectul de lege va fi respins în senat.

Surse:

Propunere legislativă privind parteneriatul civil Senat

Aviz Comisia de Drepturile Omului

RazboiulIiformational

Related Images:

Citeste si …

Împotriva "certificatului verde"
Bucuresti

Urmează proteste masive pe 26 septembrie şi pe 2 octombrie 2021 împotriva „certificatului verde”

Urmează proteste masive pe 26 septembrie şi pe 2 octombrie 2021 la București, împotriva „certificatului verde„  Aproape toţi activişti civici neafiliaţi sau afiliaţi anunţă proteste masive duminica 26 septembrie şi sâmbăta 2 octombrie, inclusiv reprezentanţii […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*