Solidaritate pentru Camelia Smicală si fetita ei Maria

Solidaritate pentru Camelia Smicală

 266 de vizualizări

solidaritate camelia smicala
solidaritate camelia smicala

Solidaritate pentru Camelia Smicală si fetita ei Maria

 În cadrul grupului de inițiativă pentru solidaritate cu Camelia Smicală s-a luat decizia trimiterii unor scrisori de susținere a familiei Smicală. Prima și cea mai importantă este scrisoarea către azilul unde a fost internată Maria fata doctoriței Smicală fără acordul părinților.

 De asemenea doritorii pot trimite scrisori și Ambasadei Finlandei și Ministerului de Externe al României.

Ce s-a intamplat ?

 Copiii au fost separați abuziv de mama începând cu 15 mai 2015 și internați într-un orfelinat, ulterior minorii au fost separaţi şi unul de celălalt. Speriaţi cei doi minori au fugit din centrele de plasament unde erau internaţi. După ce minori au fost găsiți de autorități, Maria fiica doamnei Smicală în vârstă de 13 ani, a fost mutată de autoritatea sociala finlandezea într-o clinică de psihiatrie, la peste 350 de kilometri distanță de orașul de domiciliu.

 Toate acestea au fost făcute fără sa exista o hotărâre judecătorească, mai mult în urma procesului de custodie doamna Smicala a obţinut custodia copiilor, încă din 2013. Problema custodiei a fost incheiata in 2013 printr-o sentință finala si irevocabila in favoarea mamei. Toată situaţia aberanta a început după ce tatăl a depus o plângere ca doamna Smicala ar fi intenționat să părăsească ţara cu cei doi minori. Momentan, mama, tatăl şi cei doi minori au semnalat situaţia aberanta dar copii par pierduţi în sistem.

Chemare la implicare

 Prin urmare mai mulți cetățeni români au luat hotărârea să se adreseze acele instituții, unde Maria este ţinută fără motiv. În acest mod putem să semnalăm că cei doi minori nu sunt singur și au numeroși prieteni care se îngrijorează de soarta lor.

 Domnul Adrian Grigoriu (arhitect si tata) a propus un model de scrisoare in engleza pentru centru de plasament unde se află Maria. Modelul este afișat mai jos.

A1 212x300 - Solidaritate pentru Camelia Smicală si fetita ei Maria

 

A2 212x300 - Solidaritate pentru Camelia Smicală si fetita ei Maria

 PDF-ul ce conține scrisoarea  in engleza către orfelinat este acesta

Solidaritate pentru Camelia Smicală A1

https://razboiulinformational.ro/wp-content/uploads/2020/02/Solidaritate-pentru-Camelia-Smicală-A1.pdf

Adresa institutiei este:

Adresa: Ritalanmäentie 2, Savonlinna, Finland

E-mail: wihtori@attendo.fi wihtori@attendo.fi

site: https://www.attendo.fi/yksikot/attendo-wihtori/

 Alte persoane au propus trimiterea unor scrisori și către Ambasada Finlandei din București și către Ministerul de externe al României. Aceste scrisori pot fi trimise in romana deoarece aceste institutii se afla la noi in tara. Modelul dupa care acestea pot fi scrise il aveti mai jos.

Petiția Adresată Ambasadei Finlandei o gasiti AICI

Vezi si:

Episcopiascandinavia.se

Episcopul Macarie cu enoriașii de la Stockholm, către Camelia-Mihaela Smicală

***

 

Razboiul Informational

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*