PNL virează la dreapta ?
Referendumului iniţiat de societatea civică, pentru căsătoria bărbat-femeie, urmat de propunerea ong-rilor LGTBQ. cu privire la parteneriatul civil a produs o repoziţionare a partidelor şi ong-urilor din România. Marea majoritate s-au opus referendumului apolitic susţinut de culte printr-un aşa zis „Boicot”, PSD-ul a susţinut referendumul cu jumătate de gură, Liviu Dragnea exprimându-se pe fată în favoarea parteneriatului civil încă din ziua referendumului. Două partide din lumea politică Românească au făcut declaraţii de susţinere, adică PNL şi PMP prin aceasta ele s-au situat la dreapta eşichierului politic. Altele precum USR sau nou înfiinţatele „Mişcarea România Împreună” şi „Demos” s-au poziţionat clar la stânga manifestând tendinţe progresiste anti-conservatoare.
Mai apoi tot coaliția de guvernare:
Marţi 9 octombrie, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că proiectul de lege privitor la parteneriatul civil a fost elaborat de jurişti din cadrul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), discutat cu organizaţia ACCEPT şi că urmează să fie depus la Parlament.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri 10 octombrie, că proiectul de lege privind parteneriatul civil aparţine unor organizaţii nonguvernamentale, menţionând că susţine acest proiect, „dar nu mâine”:
″Îl susțin… Categoric, dar nu mâine. Sunt nişte ordonanțe care trebuie să spună puncte de vedere în fata grupurilor parlamentare. Eventual facem referendum şi aici”
Despre rezultatul referendumului acesta a zis:
N-am votat ca partide politice, am votat exact ca cetățeni. Deci dacă este un eșec, este un eșec al celor care am votat cu DA la acest referendum. Nu poate să fie un eșec asumat de un partid, indiferent care ar fi acela
Surprize, Surprize …
Surpriza avea să vină de la PNL, Ludovic Orban a invitat românii, înainte de referendum să iasă în număr cât mai mare să voteze. Totodată acesta a făcut declaraţi cu privire la principalele manipulări împotriva iniţiativei celor trei milioane de români:
„Nu e anti-european, nu e pro-Rusia, nu restrânge niciun drept, e democratic”
„Este referendumul care a fost iniţiat de 3 milioane de cetăţeni români în baza prevederilor constituţionale care permit cetăţenilor să ceară revizuirea Constituţiei. Şi au fost 3 milioane de români care au semnat această iniţiativă. A doua teză, că ar fi o iniţiativă anti-UE, este o mare bazaconie, pentru că în UE există la ora actuală 14 sau 15 ţări în care nu este permisă căsătoria între persoane de acelaşi sex şi care definesc, fie în Constituţie, fie în legislaţie, definiţia căsătoriei ca fiind legătura între un bărbat şi o femeie. Deci nu este ceva antieuropean, este o chestiune în care cetăţenii fiecărui stat decid cum vor să definească căsătoria. Mai e o teză, aceea că cei care votează în favoarea familiei, ar face un serviciu Rusiei, sau că ar înclina România spre Rusia. Şi asta este o minciună gogonată, fără nicio legătură cu realitatea. Eu respect dreptul fiecărui cetăţean de a trăi aşa cum îşi doreşte, de a avea propria orientare. Acest referendum nu duce la restrângerea vreunui drept, ci duce la o definiţie ca rezultat, în Codul Civil, o definiţie a căsătoriei. Efectul concret al acestei modificări este acela că dacă, în viitor, va exista o altă tentativă de a defini altfel căsătoria, va fi necesar un nou referendum pentru revizuirea Constituţiei”, a spus Ludovic Orban
Duminică în a doua zi
Duminică în a doua zi de votare Ludovic Orban, a declarat, că a votat „da”:
„Particip pentru că referendumul este cea mai puternică instrument al democraţiei. Tema referendumului de azi e una extrem de importantă pentru că e vorba despre cum e constituită celula de bază a societăţii, familia. Mai precis iniţiativa este de a defini în Constituţie modul în care era definit în legislaţie, felul în care se realizează căsătoria între un bărbat şi femeie. La acest referendum am decis să particip la vot şi să votez da, pentru că sunt un creştin convins şi familist”
Mai apoi referendumul nu a reuşit să întrunească numărul de semnături şi PSD s-a repoziţionat căzând ca pisica în picioare. Fraierii au rămas cu gura căscată vociferând ca „de ce nu şi-a dat Dragnea demisia după ce a iniţiat un referendum de unul singur” iar PSD aducea în dezbatere „parteneriatul civil”. În mod „bizar” USR, „Mişcarea România Împreună” şi „Demos” nu l-au boicotat pe Liviu Dragnea care în mod evident dorea să îşi creeze o imagine favorabilă în UE.
Cine este de dreapta ? Cine vrea sa para de dreapta?
S-a ridicat împotriva „parteneriatul civil” doar Ludovic Orban care a cerut ca şi în această situaţie să fie consultată populaţia prin referendum:
Eu am următoarea idee. Cei care au susținut familia și definirea familiei că și căsătoria între un bărbat și o femeie au inițiat un referendum. Să inițieze și cei care vor parteneriat civil un referendum. Ca să nu spun că m-am uitat un pic pe textul acela (proiectul privind parteneriatul civil – n.r.) și acolo după cum e definit e sub o altă formă de familie. Adică nu este absolut niciun fel de diferență decât că nu-i spune familie, îi spune parteneriat civil. nu-i spune căsătorie, îi spune parteneriat civil.
„Am citit așa pe scurt și spune să te duci la ofițerul de stare civilă, adică înregistrarea parteneriatului civil să fie făcută de ofițerul de stare civilă. E practic aproape căsătorie, numai că îi spune altfel. Aici trebuie analizat cu mare seriozitate. Mi se pare din nou foarte ciudat, dar de altfel, Dragnea, dacă vă aduceți aminte, cu vreo lună înainte de referendum a spus ceva despre parteneriatul civil. Că celor care susțin familia noi susținem modificarea prin referendum și pentru celelalte, ca să dea de toate pentru toți, pentru că acesta e stilul PSD, dau de toate pentru toți. „
În momentul punerii în dezbatere a proiectului pentru parteneriat civil întreaga presa şi televiziune a amuţit, nimeni nu a „fluierat în biserică”. Boicotistii care până la acel moment întrebau cu mult haz unde sunt homosexualii care să dea buzna să îşi ceară drepturile au băgat degrabă capul în nisip. Manipularea si-a făcut treaba …
Din parlament tot un deputat
Doar deputatul PNL Daniel Gheorghe, dintr-un întreg parlament, a avut o reacție fireasca si a afirmat pe pagina personală de facebook:
Legea asta cu parteneriatul civil este o ticăloșie cum rar am văzut în politică. Nu poți fi un om integru și să crezi că un astfel de proiect are vreo urmă minimă de bună credință. În fapt propunerea asta legislativă, care sper să rămână strict o propunere nematerializată vreodată, introduce 2 aspecte foarte periculoase : un mecanism perfid prin care CCR va fi forțat, pe excepție de neconstituționalitate, să oblige statul român să recunoască adopțiile de copii de către cupluri gay cât și faptul că prin asimilarea partenerilor cu soții, aproximativ 1 milion de funcționari publici din România pot deveni victime ale hartuirii judiciare prin metoda abuzului la adresa conștiinței, folosită în toată lumea de activiștii anti-crestini. Așadar stânga neo-marxista ne pregătește lichidarea libertății de conștiință în România și maschează perfid impunerea brutală a normelor lgbt în cele mai profunde activități ale societății. Cred că orice om politic din România care inițiază o astfel de propunere legislativă ori care votează în favoarea ei se descalifica moral complet iar cetățenii au datoria de a-l scoate, prin vot, la următoarele alegeri în afara Parlamentului și a vieții publice! Să nu cedăm ideologiei!
Mai târziu acesta a mai comentat:
Mișcările din ultimele zile ne arată clar fondul distructiv comun socialismului postcomunist și neomarxismului globalist vopsit la noi în țară în „antipesedism”. Ambele provin din aceeași matcă a radicalismului care disprețuiește rădăcinile, morala creștină și continuitatea valorilor . Din 2020, România are mare nevoie de o guvernare conservatoare, fermă sub aspect identitar și clasic liberală din perspectivă economică. România a avut după 1989 doar crâmpeie de conservatorism care au disipat și diluat orice proiect pe termen lung din această zonă. Singurul partid care poate oferi această șansă României este PNL. PNL are obligația să se scuture bine de slăbiciunile sale și să aleagă unica soluție : aplicarea unei viziuni conservatoare sub aspect social și cultural. Un PNL liberal-conservator, care să preia guvernarea după 2020, este singura șansă că România să își urmeze drumul drept și să se lepede, nu doar de clientelism și de discreționarul abuz de putere, dar şi de orice provocare a unor ideologii ateiste și totalitare !
La scurt tip după referendum in 11 octombrie Daniel Gheorghe scria pe pagina personala următoarele gânduri:
„PNL nu mai are alternativa. PNL nu mai poate să o scalde. PNL își va asuma din nou un destin istoric. Destinul de a opri experimentele sociale ale stângii radicale și de pune capăt tentativelor mai mult ori mai puțin ascunse ale PSD și ale altora de a impune în prim planul vieții publice o agenda ideologica străină de sufletul românesc. Acesta este marele pariu al momentului pe care sunt convins că PNL și-l va asuma ! Toleranță 0 pentru neo-marxism !„
Sa fi avut Daniel Gheorghe dreptate ? Oare PNL si-a dat seama ca nu mai poate „ să o scalde” si a ales sa vireze puternic la dreapta ? Pana la euro-parlamentare e posibil sa avem un PNL devenit brusc conservator si de dreapta ?
Razboiulinformational
Surse:
- PRO.TV Dragnea, despre proiectul Legii pentru parteneriatul civil. ”Eventual facem referendum”
- Adevăru: Liderul opozitiei Ludovic Orban demonteaza manipularile privire referendumul pentru casatorie cere prezenta masiva la vot
Vezi si lista noastră cu minciunile referendumului deja văzută de peste 10.000 persoane -> AICI
Fii primul care comentează