Părintele Nicolae Bordaşiu mărturisitor al lui Hristos în temnițele bolșevice, a trecut la cele veșnic

Parintele Nicolae Bordașiu a trecut in lumea dreptiilor

 7 vizualizări

Nicolae Bordașiu
Părintele Nicolae Bordașiu

Părintele Nicolae Bordașiu , unul dintre mărturisitorii din temnițele comuniste, a trecut la cele veșnice vineri seară, 9 noiembrie 2018

 

 Părintele Nicolae Bordaşiu s-a născut în satul Sabolciu din judeţul Bihor. A urmat cursurile Facultăţilor de Teologie şi Farmacie din Bucureşti. A făcut parte din grupul de tineri de la „Rugul Aprins” de la Mănăstirea Antim.

Părintele Nicolae Bordaşiu a stat ascuns șapte ani prin satele bihorene, fiind căutat de securitate pentru o condamnare în lipsă la 20 de ani închisoare.

Descoperit şi arestat în 1955, a urmat ani grei de închisoare în Timişoara, Jilava, Oradea şi Aiud, fiind deţinut politic în perioada 1955-1964.

După eliberare a lucrat ca muncitor, apoi tehnician la Institutul Ioan Cantacuzino, unde a făcut parte dintr-un colectiv care a preparat pentru prima oara in România gama globulina din sânge retro-placentar.

A fost hirotonit diacon şi apoi preot, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în 30 noiembrie 1969. În acest timp a urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie, având ca îndrumător pe Parintele Profesor Dumitru Stăniloae.

Părintele Nicolae Bordașiu

Pr. Nicolae Bordaşiu   basilica.ro

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*