Părintele Nicolae Bordaşiu mărturisitor al lui Hristos în temnițele bolșevice, a trecut la cele veșnic

Parintele Nicolae Bordașiu a trecut in lumea dreptiilor

 5 vizualizări

Nicolae Bordașiu
Părintele Nicolae Bordașiu

Părintele Nicolae Bordașiu , unul dintre mărturisitorii din temnițele comuniste, a trecut la cele veșnice vineri seară, 9 noiembrie 2018

 

 Părintele Nicolae Bordaşiu s-a născut în satul Sabolciu din judeţul Bihor. A urmat cursurile Facultăţilor de Teologie şi Farmacie din Bucureşti. A făcut parte din grupul de tineri de la „Rugul Aprins” de la Mănăstirea Antim.

Părintele Nicolae Bordaşiu a stat ascuns șapte ani prin satele bihorene, fiind căutat de securitate pentru o condamnare în lipsă la 20 de ani închisoare.

Descoperit şi arestat în 1955, a urmat ani grei de închisoare în Timişoara, Jilava, Oradea şi Aiud, fiind deţinut politic în perioada 1955-1964.

După eliberare a lucrat ca muncitor, apoi tehnician la Institutul Ioan Cantacuzino, unde a făcut parte dintr-un colectiv care a preparat pentru prima oara in România gama globulina din sânge retro-placentar.

A fost hirotonit diacon şi apoi preot, de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în 30 noiembrie 1969. În acest timp a urmat studiile de doctorat la Facultatea de Teologie, având ca îndrumător pe Parintele Profesor Dumitru Stăniloae.

Părintele Nicolae Bordașiu

Pr. Nicolae Bordaşiu   basilica.ro

Citeste si …

Cristian Oancea and the New World Order
Banat

Declarația lui Cristian Oancea managerul Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara şi NWO

Declarația lui Cristian Oancea managerul Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara şi the New World Order  Ştirea acestei săptămâni este că: Cristian Oancea, managerul Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara a declarat la postul progresist Digi 24 […]

Închiderea sitului Justitiarul.ro
Stirile noastre

Închiderea sitului Justitiarul.ro – cum a fost „minată democraţia”

Închiderea sitului Justitiarul.ro – cum a fost „minată democraţia” si obedienţa presei “progresiste“ În aceste zile de pandemie, toată lumea vorbeşte despre încălcarea drepturilor constituţionale prin Ordonanţele de Urgenţă care au făcut posibilă actuala stare. […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*