S-a încheiat Starea de Urgenţă, se redeschid toate siturile, anunţă ANCOM – o scurtă analiză

Se redeschide toate siturile anunţă ANCOM

 406 vizualizări

Se redeschide toate siturile anunţă ANCOM
Se redeschide toate siturile anunţă ANCOM

S-a încheiat Starea de Urgenţă, se redeschid toate siturile, anunţă ANCOM – o scurtă analiza a situației create

 În data de 14 mai 2020, ANCOM a anunţat că, odată cu încheierea stării de urgenţă, încetează efectele deciziilor de blocare a siturilor luate în această perioadă.

 Veghepatriei.wordpress, vremuritulburi, bn-news-romania, genocid.ro, ortodoxinfo, justiţiarul şi încă câteva vor fi redeschise începând cu data de 15 mai.

principalele situri 300x208 - S-a încheiat Starea de Urgenţă, se redeschid toate siturile, anunţă ANCOM - o scurtă analiză

  Toate acestea situri au fost închise ilegal, contrar Constituţiei, care nu a fost nici un moment suspendată pe perioada „Stării de Urgenţă”.

 Niciodată, nimeni nu a avut dreptul să suprime publicaţii, cu atât mai mult cu cât însăşi Constituţia României prevede explicit la art. 30 alin. 1-3 urmatoarele:

Constituţia

Art.30„Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabil.

(1) Cenzura de orice fel este interzisă.
(2) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(3) NICI O PUBLICAŢIE NU POATE FI SUPRIMATĂ.”

 Închiderea siturilor a adus un pericol uriaş asupra libertăţii de exprimare

 Cu cât trece mai mult timp, cu atât se dovedește că CoronaVirusul cauzează probleme de sănătate infinit mai mici decât s-a afirmat iniţial, şi cu precădere la persoane care suferă de comorbidităţi. Mai toate ţările au recunoscut ca majoritatea sau toate persoanele decedate de Covid19 aveau alte afecţiuni grave şi într-o stare avansată, precum cancer, diabet, astm. Declararea pandemiei a fost făcută de O.M.S. fără baze reale şi mai apoi exploatată de către guvernele şi parlamentele a peste 180 de state, inclusiv de Guvernul şi Parlamentul României pentru a aplica şi testa măsuri nejustificate.

 Efectele declarării pandemiei şi a măsurilor restrictive se dovedesc a fi mult mai nocive decât problemele create de coronavirus, efectele pot fi deja resimţite pe plan economic, medical şi social. Vorbim de sute sau mii de afaceri distruse, de nenumărate persoane care sufereau de diverse boli şi a căror tratament a fost amânat, presa menţionând chiar cazuri de persoane care ar fi decedat în urma refuzului asistenţei medicale sau care s-au sinucis.

Vezi Ziarul LIBERTATEA: Director în spital COVID-19: “Adevărații bolnavi mor cerșind ajutor pe la spitalele apropiate”

 Un pericol uriaş pentru democraţie este legitimarea ideii că anumite publicaţii „pot fi închise” în „anumite situaţii”.

Puţină Istorie

 Primul efect al decretului neconstituţional al lui Iohannis a fost închiderea în data de 18 martie 2020 a site-ul stiridemoment.ro, de care nu mai auzise nimeni. Pe acest site a fost publicat în datat de 15 martie 2020 un articol cu titlul ”Se închid de luni Kaufland, Auchan, Metro, Carrefour și Lidl”.

 Pe 26 martie 2020, ANCOM anunţa că un alt site, anume bpnews.ro, care a fost închis pe motiv că „distribuie informații a căror veridicitate a fost infirmată printr-o precizare elaborată transmisă de GCS către MApN”. Respectiv, știrea: „Coronavirusul, ucis de Polidin”.

 Din acest moment, lucrurile au luat o întorsătură ciudată, a fost închis un sit numit genocid.ro care publicase o plângere penală împotriva autorităţilor pentru genocid, practic pârâţii au luat măsuri să cenzureze distribuția acestei informaţii care îi viza personal. A fost închis şi un blog „Veghepatriei.wordpress.com”. acuzat că publică informaţii false „cu spioni”. Apoi au fost închise situri importante, precum justiţiarul şi ortodoxinfo.ro, pentru articole de opinie şi nu pentru „ştiri”.

 Situl Justiţiarul a fost închis chiar de două ori, prima oară fără ca jurnalistul Albin Marinescu să fie contactat, deşi avea date de contact la vedere şi răspunde zilnic la mesajele de pe mail şi Facebook. Apoi, în urma unei sesizări, situl îi este redeschis şi închis din nou pentru un articol anterior emiterii decretului buclucaş. Justiţiarul este primul sit din România care a vorbit de afacerile lui Iohannis cu case şi de legăturile acestuia cu bunurile infamului Grup Etnic German, condamnat în Procesul de la Nurnberg.

 Citește aici articolul in doua parți Grupul Etnic German la 70 de ani, in articol gasti link si la primul articol de excepție cu zeci de surse arhivistice.

Închiderea siturilor – o problemă de legitimitate

 Situri au fost suspendate în baza deciziilor Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), la solicitarea M.A.I, prin sesizarea Grupul de Comunicare Strategică, dar şi, după cum vom vedea, prin implicarea unor grupuri obscure, precum pagina de Facebook „Stop Fake News în România”.

 Astfel, ANCOM emite o decizie prin care obliga firma care găzduiesc site-ul cutare să întrerupă transmiterea acestuia. Totuşi, ANCOM nu este investit legal de nimeni cu putere de decizie privind restricţionare liberului acces la informaţii şi a libertăţii de exprimare, drepturi garantate de constituţie, ci doar a pune în aplicare o decizie luată de o autoritate competentă. Apare problema asumării responsabilități.

Cine ia decizia ?

 Dar cine este această autoritate care are „legitimitatea” să analizeze că o ştire mincinoasă despre Biserica Ortodoxă Română nu este „Fake News”, dar un citat din Bill Gates privind vaccinurile care vor contribui la „reducerea populaţiei” este? Cine decide, de exemplu, ce este „o ştire” care pretinde a relata un fapt şi ce este „un editorial” care exprimă o opinie?

 Răspunsul pare a fi simplu: ANCOM primeşte solicitarea de întrerupere a accesului utilizatorilor la un sit de la M.A.I, dar are M.A.I. competenta legală de a decide ce este alb sau negru? Nu mai este obligat să pună şi în aplicare o decizie luată de o autoritate competenta superioară (practic MAI executa un ordin).

 Singura autoritate aparent competenta este „Grupul de Comunicare Strategică”, constituit sub coordonarea „Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, dar acesta se fereşte să iasă public şi să îşi comunice analizele şi cere ANCOM să decidă ei, adică să îşi depăşească atribuţiunile.

Europa Libera scria: Grupurile „fantomă” de criză. Experții ținuți la secret de Guvern 

 ANCOM, la rândul său, se teme să îşi asume paternitatea unei astfel de decizii, şi prin urmare citează propunerea „Grupului de Comunicare Strategică” ca motivare pentru închiderea unui sit.

Justificare ANCOM 300x195 - S-a încheiat Starea de Urgenţă, se redeschid toate siturile, anunţă ANCOM - o scurtă analiză

Ce se ascunde aici?

 Grupul de Comunicare Strategică este în fapt un fel de „miliţie a gândirii 1984”, care are în dulap mai multe schelete. Grupul de Comunicare Strategică oficial ar face parte din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul organigramei Ministerului Afacerilor Interne, dar apare o mică problemă: această entitate nu apare în organigrama DSU. Link: [(AICI)]

Ancom lolo 300x167 - S-a încheiat Starea de Urgenţă, se redeschid toate siturile, anunţă ANCOM - o scurtă analiză

 Grupul de Comunicare Strategică este un grup „fantomă” care nu îşi poate comunica membrii, nici numărul lor, nici competentele lor. Deputatul PSD Ioan Dîrzu a adresat mai multe întrebări către ministrul de Interne, Marcel Vela, despre transparența datelor de interes public pe tema noului coronavirus. În legătură cu misteriosul grup, acesta a primit următoarele:

Grupul de Comunicare Strategică este compus din experți în comunicare ai următoarelor instituții: Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Serviciul de Telecomunicații Speciale.

 De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică poate fi suplimentat cu specialiști de la alte instituții, în funcție de necesitate” Mai multe: [(AICI)]

„Stop Fake News în România” intra in scenă…

 Mai mult, Grupul de Comunicare Strategică este atât de competent încât îşi înclină urechea la bârfele unei biete pagini anonime de Facebook. Pagina „Stop Fake News în România” se lăuda recent că la solicitarea sa au fost închise cele mai informative situri patriotice şi creştine.

hgh gg ggh 300x118 - S-a încheiat Starea de Urgenţă, se redeschid toate siturile, anunţă ANCOM - o scurtă analiză

 Adică Ministerul Apărării Naţionale, o structură militară, îşi pleacă urechea la bârfele unei pagini de Facebook, oricât ar părea de ridicol, chiar Fake News, lucrurile par să stea chiar aşa. În data de 24 aprilie la 16:52, pagina cu pricina anunţa închiderea de către ANCOM a doua situri, printre care şi justiţiarul precizând că:

„Pentru justiţiarul.ro am trimis şi noi o petiţie încă de pe data de 7 aprilie, durează cam mult până se iau măsuri, dar e bine că totuşi funcţionează.„

În aceeaşi zi dar puţin mai târziu, adminii pagini işi manifestau nemulţumirea ca postările articolelor paginilor suspendate erau încă vizibile pe Facebook:

„Am trimis o sesizare către ANCOM referitor la faptul că sunt încă vizibile pe Facebook postările care direcţionează către site-urile închise de aceştia. „

 Conform portalului de ştiri glasul.info, grupul sau organizaţia din spatele paginii de Facebook Stop Fake News România au fost implicaţi inclusiv în proiecte organizate de către soroșiștii de la “Freedom House România” Vezi: [(AICI)]

 Prin urmare, avem un grup relativ obscur care „pârăște” aparent cu efect situri de ştiri la M.A.I., cu scopul declarat de a fi închise. Dacă nu vedem o problemă aici înseamnă că avem noi o problemă gravă cu democraţia.

Dar cine se afla în spatele paginii de Facebook „Stop Fake News în România”?

 Singurul administrator vizibil in sectiunea DESPRE este Mădălina Bacaim, şi de aici lucrurile încep să se clarifice , vorba aia:

„După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?”

 Observăm pe pagina sus numitei o postate din 4 iunie 2019 de la Sheraton Bucharest Hotel, unde Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat celor 150 delegaţi ai societăţii civile din Europa, la Forumul Internaţional al Societăţii Civile. Mai să fie, cum de noi am ratat invitaţia?

 Apare şi o poză de grup a delegaţiei „Stop Fake News în România”. Nişte adevăraţi „apărători ai democraţiei” care complotează să cenzureze presa din România şi asistă cuminţi la discursul succesorului în drepturi al unei organizaţii naziste care a furnizat gardieni lagărelor din Germania lui Hitler. Frumos! Tinete-o tot aşa!

Progresisti până in măduva oaselor…

 Mergem mai departe şi aflăm că iniţiativa „Stop Fake News în România” este înrudită îndeaproape cu principalele organizaţi progresiste şi anticreştine din „piaţă”:

„Echipa este formată din aproximativ 20 de oameni, implicați fiecare după măsura timpului pe care îl au la dispoziție, pentru că mai sunt implicați și în alte acțiuni sau grupuri civice, cum ar fi Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Rezistența, Declic, Funky Citizens, iar o mare parte dintre ei mai au și un alt job.”

 Autorul unui articol de pe Iqads care face prezentarea grupului afirmă despre sine următoarele: „Eu fac parte din grupul civic Rezistența, în cadrul căreia sunt implicată și în proiectul Rezistența TV”

Respectivii se laudă că au reuşit să întrerupă temporar publicitatea la două televiziuni după metoda „presiunii publice” folosită de anarhiştii din occident:

„Împreună cu voi, cei de la IQads, am monitorizat calupurile publicitare de la A3 și RTV, inventariind brandurile, apoi punând presiune publică pe ele ca să retragă reclame de la posturile care pretind că fac jurnalism însă, în fapt, mint fără nerușinare, încălcând legea audiovizualului.”

Mădălina Bacaim

 Acum că ştim cine este grupul să vedem şi cine este aparentul lider al grupului Mădălina Bacaim. Pe aceasta o găsim în organigrama LARICS, un grup care acţionează sub patronajul Academiei Române şi se ocupa printre altele şi de analiza acestui sit, este vorba de: „LABORATOR PENTRU ANALIZA RĂZBOIULUI INFORMAŢIONAL ŞI COMUNICARE STRATEGICĂ”.

 Cu o asemenea titulatura putem fi siguri că fiecare virgulă si fiecare poză de pe acest sit este îndelung „analizată” de respectivul grup. Grup in care, Mădălina Bacaim este:

manager de proiecte acreditat, cu experiență în coordonarea de proiecte pentru susținerea presei independente și a acțiunilor împotriva dezinformării.

 Acum ştim cine nu a observat cele 31 de minciuni promovate de progresiştii de la #Rezist&Co. la referendumul pentru căsătorie între un bărbat şi o femeie. Este ca şi cum ai pune lupul paznic la oi, nici nu avem a ne aştepta ca LARICS & Stop Fake News în România să intervină în războiul informaţional împotriva Bisericii Ortodoxe Române.

LARICS & Stop Fake News în România doresc închiderea sitului RazboiulInformational

 Pagina de Facebook Stop Fake News în România ne-a listat ca sit care trebuie interzis alături de incorectpolitic. Mai mult, aceştia îşi arata frustrarea că, vezi Doamne, durează prea mult luarea unei decizii.

ScreenShot 20200514200100 300x226 - S-a încheiat Starea de Urgenţă, se redeschid toate siturile, anunţă ANCOM - o scurtă analiză

Se închide articolul cu informaţii false sau tot situl?

 Decizia ANCOM se făcea în baza Decretului 240/14.04.2020 de prelungire a stării de urgenţă unde la art. 91 prevede ca:

„(3) Furnizorii de servicii de găzduire și furnizorii de conținut sunt obligați că, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.”

 Lucrurile sunt cât se poate de clare: „conţinutul” era doar acel articol care promovează informaţii false despre Covid19, nu întreg situl şi nu, în nici un caz fără înştiinţarea administratorului. Administratorul poate sa nu fie cunoscut de utilizatori, dar hai să fim serioşi, este cunoscut de autorităţi.

Interzicerea Accesului la Justiţie

 Cei cărora le-au fost închise siturile s-au trezit în faţa unei situaţii bizare în care nu puteau reclama abuzul, deşi abuzul continua cu fiecare zi de cenzură. O decizie ANCOM poate fi atacată în instanţă, doar în Contencios Administrativ, asta ştiindu-se că activitatea instanţelor era suspendată în afară de cazurile urgente penale. În orice caz, termenele se dau de regulă la 6-9 luni distanţă, deci până s-ar ajunge la o decizie pot trece şi 2 ani. Prin urmare, accesul la justiţie a celui prejudiciat a fost practic inexistent.

Cu Putin sau cu Trump

 Cei de la „Stop Fake News în România” şi LARICS par a face mare caz de „propaganda rusă” şi mai nou de „propaganda chinezească”, dar sunt ei comunişti sau pro-occidentali? Când citim descrierile şi acțiunile lor, sau prietenii lor, vezi Doamne,  „Geeks for Democracy,” ne vine în minte spusa nespusă a lui Voltaire.

 Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’à la mort pour que vous ayez le droit de le dâre” . Care în fapt nu era a lui Voltaire ci al lui Evelyn Beatrice Hall,

 Parca o  şi vedem pe domnişoara Mădălina Bacaim fiind dispusă să moară pentru dreptul celor de la Antena 3 să îl înjure pe Iohannis.

 Până la urma care mai este diferența între Donald Trump, Boris Johnson şi Vadimir Putin? Primi doi îndură orice calomnii cu stoicism, în timp ce oponenţii lui Putin au obiceiul să moară în accidente ciudate. Donald Trump şi Boris Johnson au lăsat libertate aproape maximă în perioada pandemiei, dar Putin a spus clar şi răspicat ruşilor că ori fac ca el, ori merg la puşcărie.

 Ce model urmează progresiştii noştri? Modelul democraţiei greco-romane în care îi spuneai Caesarului de la obraz că „e bărbatul tuturor femeilor şi femeia tuturor bărbaţilor” sau modelul „rusesc” şi „chinezesc”? Răspunsul e simplu: sub apanajul „combaterii propagandei ruse” aceştia îl primesc pe Putin pe uşa din dos si ne implementează  încet dar sigur modelul „chinezesc”.

Felicitări „Stop Fake News în România” şi LARICS!!! Bună strategie, chiar merge … la proşti.

Surse:

# Libertatea

COVID-19: “Adevărații bolnavi mor cerșind ajutor pe la spitalele apropiate”

# Europa Libera

Grupurile „fantomă” de criză. Experții ținuți la secret de Guvern

# Iqads.

Mădălina Bacaim (Grup Combatere Fake News)

# rfi.ro

Campanie împotriva manipulării de la tv: „Stop Fake News în România!”

# larics.ro

Mădălina Bacaim – larics

# dsu.mai.gov.ro

Organigramei Ministerului Afacerilor Interne

***

Războiul informațional

 

 

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

  1. Ca şi la securisticul „laborator de comunicare strategică“ LARICS, Mădălina Bacaim este manager de proiect şi la „internaţionala” Freedom House (condusă de CIA prin USAID şi instalată în România sub conducerea Cristinei Guseth). Freedom House din SUA l-a avut în frunte mult timp pe James Woolsey, ex-director CIA, care acum este membru în conducerea organizaţiei NGO Monitor cu sediul la Ierusalim (grup pro-israelian).
    Dovada că M. Bacaim este manager de proiect şi la Freedom House, aici:
    https://creativemornings.com/individuals/madalinabacaim
    Iar toţi cei de la LARICS au puternice legături cu foşti directori din serviciile secrete româneşti (făcând şi acţiuni comune cu SRI), iar membrii mai mici ai „laboratorului“, precum această Mădălina Bacaim sau Lucian Mândruţa şi Nicolae Ţîbrigan sunt activi ai mişcării #rezist şi simpatizanţi sau membri ai partidului USR.
    De cel puţin un an de zile, ca şi în ultima vreme, LARICS a acuzat în mai multe articole Justitiarul şi alte site-uri care au fost apoi închise de ANCOM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*