În ciuda propagandei progresiste, poporul drept-credincios continua să stea la coada să vadă Catedrala
Astfel, slujba de sfinţire a avut loc duminica 25 noiembrie 2018, Catedrala va fi deschisă publicului până joi. De vineri vor incepe din nou lucrarile.
Apele încep, încet încet, să se separe: după ce toate trusturile de presă au minţit despre referendumul referitor la căsătoria bărbat-femeie, propagând ideea că era iniţiat de penalul Dragnea, care încerca astfel îşi salveze cariera. După ce au atacat construcţia Catedralei Naţionale în cinstea Centenarului şi în final după ce trusturile progresiste de presă sprijină ideea unor proteste de 1 decembrie 2018.
Pentru prima oară după 1990 am auzit la coadă pentru vizitarea Catedralei lumea vorbind despre cum „mint toate televiziunile”. O doamnă povestea cum în ziua sfinţirii Catedralei reporterii stăteau ca vulturii aşteptând să cadă câte un bătrân, iar atunci când nefericitul se împiedica, aceştia săreau, nu să îl ajute ci să îl fotografieze cum se izbea de pământ.
Ce zic pelerinii si Bucureștenii
A doua şi a treia zi lumea a continuat să se aşeze la rând în ordine să se poată închina la Sfintele Moaşte şi să facă o fotografie în Catedrala. Am văzut şi un om foarte modest îmbrăcat care a dorit să doneze 100 de lei spre finalizarea grabnică a lucrării. Reporterii noştri au vorbit cu voluntarii prezenţi la Catedrală, de la aceştia am aflat că în permanenţă de dimineaţă până spre ora 19.00 au fost cca 4.000 de persoane la rând fără ca numărul lor să se împuţineze vizibil.
Oamenii care lucrau sau locuiau în zona era foarte încântaţi şi spuneau că „o să fie ceva deosebit”, am auzit pe cineva spunând ca Patriarhul este singura persoană publică care a dovedit că poate duce un proiect de importanta naţională până la capăt. O altă persoană glumea ca dacă de acest proiect se ocupa guvernul său primăria, mai bine de jumătate din bani s-ar fi dus pe tot felul de studii, concursuri, licitaţii, „dacă finalizau fundaţia tot era ceva”.
Semne Bune
Pentru prima oară după ’89, am întâlnit un sentiment de mulţumire şi împlinire. Acolo în curtea viitoarei Catedrale cei care intrau îşi ridicau capul din pământ şi zâmbeau mulţumiţi privind pentru prima oară după 30 de ani, în sus! Un sentiment unic, oamenii nu înjurau nu mai erau atenţi la genţi şi sacose, nu se supărau dacă un bătrân mai îngheţat încerca să meargă mai repede decât rândul.
Din păcate, duşmanii nu dorm şi o campanie furibundă s-a lansat cu maşinile Patriarhului care erau de fapt ale SPP-ului, cu turlele din aur masiv care de fapt sunt doar acoperite cu pânza galbenă de cort, cu veşmintele brodate cu aur are preoţilor, care de fapt vorbim de un fir galben aurit care se cumpără cu 30 lei rola de 100 şi nu în ultimul rând cu Finlanda, care cu ocazia Centenarului şi-a făcut cadou o bibliotecă mult mai slabă ca cea a României deschisă încă din 22 aprilie 2012
Cat de mare este „mare”?
Din fericire, de această dată campania „progresistă” nu pare a tulbura bucuria sinceră a Bucureşteanului simplu pentru care Catedrala Mântuiri Neamului e cea mai mare şi cea mai frumoasă din lume. Acum să îi vedem pe progresişti venind să îi spună că de fapt catedrala din Bucureşti este chiar micuţă în comparaţie cu marile catedralei ale lumii. Astfel Sfânta Sofia din Constantinopol, construită de Împăratul Iustinian în 537, are o suprafaţă de 5.000 mp şi o capacitate de 10.000 locuri, iar Bazilica Sf. Petru din Roma, consacrată pe 18 noiembrie 1626, are o suprafaţă de 15,169 mp şi o capacitate estimată la 60.000 locuri în picioare sau de 35.000 locuri pe scaune.
Catedrala Mântuiri Neamului este, într-adevăr, mare din punct de vedere al volumului total, deoarece este foarte înaltă, în realitate are o suprafaţă utilă de 4000 mp şi o capacitate de 5.000 persoane + 1000 pe scaune, la care se adaugă spaţiu pentru un cor de 300 persoane.
Până când puteți vizita Catedrala Mântuirii Neamului
Lăcaşul de cult ortodox va rămâne deschis până joi pentru ca pelerinii să poată intra în Sfântul Altar. Pelerinii care ajung zilele acestea la Catedrala Mântuirii Neamului pot vizita altarul, pot face poze în Catedrala și se pot închina la moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina şi Sf. Apostol Andrei. Toţi pelerinii vor primi din partea Patriarhiei un cadou care va include un card ediţie limitată ce va atesta prezenta la deschiderea Catedralei, o lumânare inscripţionată „Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului”, o insignă aurită cu „Catedrala Mântuirii Neamului” şi o iconiţă cu Sf. Andrei.
SURSE:
despre Bazilica Sf Petru
https://www.quora.com/What-is-the-seating-capacity-of-St-Peters-Basilica
Adevarul
Catedrala Mântuirii Neamului, faţă în faţă cu cele mai mari şi mai frumoase biserici din lume
Digi24
Până când puteți vizita Catedrala Mântuirii Neamului
1 Trackback / Pingback