Istoricul Gică Manole – conferința Istorie si Propaganda

Fundaţia Culturală Ion C. Brătianu

 135 de vizualizări

Istoricul Gică Manole
Istoricul Gică Manole la fundatia bratianu

Istoricul Gică Manole – conferința la Fundaţia Culturală Ion C. Brătianu  cu tema Istorie si Propaganda

 Duminică 6 noiembrie 2022 la Palatul Brătianu situat pe C. Visarion, la 100 de metri de Piaţă Romana, a avut loc conferinţa profesorului Gică Manole despre ultima sa care Ion Antonescu. Lansarea oficială a cărţii “Ion Antonescu” va avea loc pe 10 noiembrie orele 16.00 la fostul sediu PNL din stradă Nicolae Bălcescu.

 La această conferinţă au participat istoricul Marius Oprea, poetul şi jurnalistul Miron Manega şi evident amfitrionul Palatului Brătianu, domnul Constantin C. Brătianu. Vorbitori au evocat efortul făcut de profesorul Gică Manole care a publicat peste 20 de cărţi.

gica la bratianu 300x169 - Istoricul Gică Manole – conferința Istorie si Propaganda

 Deşi în discuţiile ulterioare conferinţei a reieşit faptul că nu toţi participanţi erau de acord 100% cu opiniile exprimate de istoricul Gică Manole, în special pe subiecte controversate precum Ion Antonescu şi Mişcarea Legionară, părerea a fost unanimă că acesta a arătat un curaj deosebit vorbind astăzi public despre aceste subiecte tabu.

Cum a ajuns Istoricul Gică Manole sa scrie cărți pe subiecte „tabu”:

 Istoricul Gică Manole a rememorat un eveniment petrecut acum circa 10 ani când acesta a suferit un atac de cord, atac care l-a lăsat imobilizat în scaunul cu rotire. În acel moment Gică Manole ar fi făcut un legământ în faţa lui Dumnezeu că dacă îşi va reveni va scrie istoria fără menajamente şi va spune adevărul fără nici o reţinere. De la acel moment şi până astăzi profesorul doctor în istorie Gică Manole a publicat 10 cărţi care se află toate în topul vânzărilor la editura Quadrat.

 La evenimentul găzduit de Fundaţia Culturală Ion C. Brătianu sală a fost plină iar evenimentul a fost foarte bine primit. Un roman din Statele Unite a dorit să acorde un premiu de 1500 de dolari istoricului G. Manole, premiu ce a fost înmânat de istoricul Marius Oprea.

În final domnul Constantin C. Brătianu s-a fotografiat cu istoricul Gică Manole sub tabloul Mareşalului Ion Antonescu care se afla în una din camerele Palatului Brătianu.  

prof 294x300 - Istoricul Gică Manole – conferința Istorie si Propaganda

 

Gica Manole

 Profesorul Manole s-a născut la 22 aprilie 1953 in satul Tătărăşeni (Havârna), ju­deţul Botoşani, din părinţii Cozma şi Zamfira. In perioada 1972 -1976 urmează cursurile Facultăţii de Istorie din Iaşi, în cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”.  In data de 19 noiembrie 2011 susţine în şedinţă publică la Facultatea de Istorie din Iaşi lucrarea sa de doctorat Titu Maiorescu – omul politic, obţinănd titlul de doctor în istorie cu calificativul Magna Cum Laudae. In prezent doctorul G.Manole este autorul a peste 20 de cartii.

Cele mai cerute cărți de Gica Manole

– Carol II, de la dezertare la genocid

– APOCALIPSA dupa Stalin- Titu Maiorescu. Omul politic

– 1918

– CORNELIU ZELEA CODREANU UN OM AL ISTORIEI MARI

– Drumul Romaniei spre catastrofa 1918

– Antonescu la Hitler

– Mihai Eminescu si Evreii

– Fundația Culturala Ion C. Bratianu

– Constantin C. Bratianu

***

Războiul informațional

 

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*