Publicația germana Deutsche Presse-Agentur jigneşte România vorbind de anexarea Ardealului

Publicatia germana Deutsche Presse-Agentur minte

 82 de vizualizări

Deutsche Presse-Agentur
Deutsche Presse-Agentur

Agenția de presă Deutsche Presse-Agentur scrie despre „anexarea unei părți a Ungariei”

 

Agentia de stiri germana Deutsche Presse-Agentur, joacă de aniversarea centenarului cartea revizionistă. Ştirea este difuzată și pe postul public de televiziune ZDF si poartă un titlu la care nici măcar extrema dreaptă ungară nu a recurs de Ziua Naţională a României: „Anexarea Ardealului – România sărbătoreşte 100 de ani”.

Radu Golban comenteaza:

E firesc ca în ţara lui Goebbels şi a tancurilor unde cuvântul „Anschluss” (Anexare), frecvent în istorie ca şi cum am spune „mama” pe la noi, prin care se defineşte dorinţa Germaniei de-aş extinde spaţiul vital, să aibă şi o optică deformată. Urmaşii cotropitorilor teutoni, azi exponenţi ai kulturnationului german şi creatori de fake news, ne vorbesc cu ocazia Centenarului Marii Uniri despre Ardealul care se află astăzi în România, ceea ce nu ar fi fost întotdeauna aşa.

Păi da, doar revizioniştii pretind a cunoaşte istoria Ardealului de la Attila încoace, eclipsând eternitatea poporului român în Bazinul Carpatic. Unitatea de propagandă a Berlinului, care susține a fi una transpartinică şi neutrală, probabil că şi-a arogat această auto definiţie de „minister al adevărului” din prea multă lectură a romanului lui Orwell 1984. Sau „Mein Kampf”. Ardealul nu este o provincie, care se „află” astăzi în România, precum ne sugerează Unitatea Militară DPA, ci pământ românesc.

Maşina de propagandă germană

Maşina de propagandă germană ne mai strecoară o informaţie în ştirea cu pricina. Că pe lângă populaţia română, ar fi votat şi 800,000 de nemţi pentru Marea Unire. Deci iată cui trebuie să mulţumim printre altele că ne-au vrut binele.

Doar ce să ne spună vocea oficială a presei unei ţări enoriaşe la capitolul naţiune, apărută la sfârşitul seculului al 19-lea prin anexiuni militare ale unui cotropitor numit Bismarck şi ca termen naţional retuşată din condei de către Hitler? Doi demenţi au creat un stat care fără „Anschluss” nu poate supravieţui. Un stat artificial, care a definit ceea ce este „german” prin legislație, e firesc să nu aibă empatia să priceapă că o naţiune se dezvoltă organic, sub forma eternă de concepţie de neam, şi că un bocanc poate da roade temporare prin anexiune, dar este şi instrument pentru un şut în fund. Ceea ce istoria ne-a şi demonstrat la nivel de lecţie aplicată Germaniei după două războaie mondiale.

La atâta muncă contabilă de a-ţi inventaria turma etnică, agenţia de dezinformare ignoră faptul că definiţia prin care toţi vorbitorii de germană sunt nemţi se datorează unui austriac mustăcios din berăriile bavareze, Adolf Hitler. Pentru ca anschlussul la nivel de wurst tradiţional să alunece mai bine, mai turna şi o bere pe gât cu etnicii prin definiţie. Căci numai aşa i se părea de la distanţă că toată Europa este nemţească. Oare tot într-un astfel de ton revizionist ar afirma măreaţa DPA că vorbitorii de germană din Austria sau Elveţia sunt nemţi?

Germania are memorie scurta

Ce bine că Europa i-a lăsat să se unească fără să plătească un sfanţ pentru joaca lor de-a anschlussul! I-am aplaudat că şi-au mutat capitala la Berlin, un oraş cu tradiţie de unificare prin baionetă, ca să ne tragă apa în cap de Ziua Naţională. Dar poate asta merităm: După ce Reichul ne-a obligat să cedăm Ardealul şi Basarabia vecinilor, noi am devenit şi mai filogermani. Poate aşa ne-a transmis Germania „la mulţi ani”.    

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reacționează:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirma că a luat notă cu consternare de articolul publicat de Agenția Germană de Presă (DPA) în care se preciza că Romania sarbatoreste 100 de ani de la anexarea unei părți a Ungariei. MAE a anunțat ca prin intermediul Ambasadei României la Berlin, a făcut demersuri pe lângă redacția Agenției Germane de Presă (DPA – Deutsche Presse-Agentur), respectiv a postului public de televiziune german ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen), pentru clarificări și pentru rectificarea celor prezentate. 

Știrea publicată de DPA și preluată de ZDF conținea următoarele informații: „Astăzi, Transilvania se află în centrul României. Nu întotdeauna a fost așa”, notează ZDF. „România sărbătorește 100 de ani de la anexarea fostei provincii maghiare Transilvania. Prin acest câștig teritorial, în urma căderii Austro-Ungariei, după Primul Război Mondial, România și-a mărit cu o treime teritoriul. În Transilvania, românii erau deja atunci majoritari. Reprezentanții celor 800.000 de germani care trăiau acolo au votat de asemenea anexarea la România. Cei mai mulți germani din România au emigrat între timp”.

Emil Hurezeanu a reacționat prompt.

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a sesizat situația printr-o  o scrisoare transmisa către  agenția de presă Deutschee Presse Agentur, în care a solicitat corectarea informațiilor conform cărora, România a sărbătorit 100 de ani de la anexarea „unei părți din Ungaria”.

Ambasada Germaniei anunța:

 Am cerut DPA şi ZDF să corecteze ştirea potrivit căreia „România a anexat provincia maghiară Transilvania„. Ambasada transmite publicațiilor următorul comunicat:

„Statul român modern a luat naştere acum 100 de ani prin unificarea mai multor regiuni, printre acestea şi Transilvania. Am sărbătorit, împreună, aniversarea acestui stat român modern la 1 decembrie. Saşii transilvăneni s-au pronunţat şi ei, din proprie iniţiativă, pentru noul stat, la Adunarea Saşilor din ianuarie 1919, de la Mediaş„, este mesajul transmis de Ambasada Germaniei.

DPA – (Deutsche Presse-Agentur) și ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) revin asupra știrilor despre  ce au sărbătorit romanii pe 1 Decembrie 2018.

Agenția de stiri DPA si televiziunea ZDF rectifică informațiile despre „anexarea” Transilvaniei transmise de Ziua Naționale a României. Cuvântul “anexare” a fost înlocuit cu “aderare” în articolul in care se vorbea de sărbătorirea Marii Uniri de 1 Decembrie 1918.

Informația însă a fost preluata de mai multe situri de știri germane: Rumänien feiert 100 Jahre Anschluss Siebenbürgens [AICI], sau 100 Jahre Anschluss Siebenbürgens [AICI], respectiv Rumänien feiert 100 Jahre Anschluss Siebenbürgens [AICI].

 

Surse:

realitatea

Centenar cu scandal! Agenția de presă DPA scrie despre „anexarea unei părți a Ungariei”

Hotnews:

Reacția Ministerului de Externe

EuropaFM

ZDF și DPA revin asupra știrilor despre ceea ce a sărbătorit România pe 1 Decembrie

Ndr.rd

Vor 65 Jahren nimmt die dpa ihre Arbeit auf

ziuanews

Postul public german jigneşte România vorbind de anexarea Ardealului

Hotnews:

Ambasada Germaniei: Am cerut DPA şi ZDF să corecteze ştirea potrivit căreia „România a anexat provincia maghiară Transilvania”

 

razboiulinformational

 

 

 

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*