Sculptura clovnului Ronald McDonald răstignit va fi retrasă.

 233 de vizualizări

Ronald McDonald răstignit

Sculptura clovnului Ronald McDonald răstignit va fi retrasă din Muzeul de Artă din Haifa Izdrael

O Sculptură de dimensiunea unui om care îl înfăţişează pe clovnul Ronald McDonald răstignit, pe o cruce a fost în centrul unei expoziții despre „religie și consumism” la Muzeul de Artă din Haifa Izdrael. Alte piese îl arată pe Iisus și Fecioara Maria ca pe niște păpuși Ken și Barbie. Expoziţia a generat proteste în rândul arabilor creştini şi numeroase critici.

Sculptură nu face o simplă aluzie la Mântuitor, ci este o reproducere fidelă a scenei crucificării, astfel clovnul este reprezentat cu barbă, păr lung, autorul a fost deosebit de atent la detalii fără să uite rana din coasta lui Iisus.

În urma protestelor violente de vineri, au fost arestate mai multe persoane inclusiv doi bărbați care ar fi aruncat cu bombe în Muzeul de Artă din Haifa. Trei polițiști au fost răniți după ce protestatari au încercat să intre cu forța în muzeu și au spart mai multe panouri de sticlă aflate la intrare.

Sculptura, poreclita de presă izdraeleană „McJesus” a fost adusă din Finlanda la sfârșitul anului 2018 şi îi aparține artistului Jani Leinonen, care, în urma incidentelor, a cerut returnarea ei în cel mai scurt timp posibil.

Muzeul care iniţial a încercat să pună totul pe seama „libertăţii de exprimare” a anunţat că intenționează să retragă o sculptură.

Creştinii din orientul apropiat reprezintă o minoritate persecutată, în actualul contest expoziţia de la la Muzeul de Artă din Haifa, nu îşi găseşte rostul.

SURSE:

jERUSALEM POST

McJesus sculpture to be withdrawn after violent protests

Worldnewslive4you

Israel museum removes sculpture depicting Ronald McDonald as Jesus after violent protests

Leaderpost

‘McJesus’ sculpture sparks outrage among Israel’s Christians

Hotnews

O sculptură a mascotei McDonald pusă pe o cruce asemeni lui Iisus va fi scoasă dintr-un muzeu israelian

***

 

Razboiul informational

Related Images:

Citeste si …

Împotriva "certificatului verde"
Bucuresti

Urmează proteste masive pe 26 septembrie şi pe 2 octombrie 2021 împotriva „certificatului verde”

Urmează proteste masive pe 26 septembrie şi pe 2 octombrie 2021 la București, împotriva „certificatului verde„  Aproape toţi activişti civici neafiliaţi sau afiliaţi anunţă proteste masive duminica 26 septembrie şi sâmbăta 2 octombrie, inclusiv reprezentanţii […]

Deutsche Presse-Agentur
Stiri externe

Publicația germana Deutsche Presse-Agentur jigneşte România vorbind de anexarea Ardealului

Agenția de presă Deutsche Presse-Agentur scrie despre „anexarea unei părți a Ungariei”   Agentia de stiri germana Deutsche Presse-Agentur, joacă de aniversarea centenarului cartea revizionistă. Ştirea este difuzată și pe postul public de televiziune ZDF […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*