Republica Moldova virează spre Rusia unionismul singura alternativă

 112 vizualizări

Dodon si Putin
Republica Moldova

Republica Moldova virează spre Rusia unirea cu România devine singura alternativă

 Pe 30-31 ianuarie, preşedintele republici Moldova Igor Dodon a întreprins o vizită de lucru de două zile în Federaţia Rusă. În cadrul acestei vizite s-au abordat chestiuni ce țin de cooperarea comercial-economică moldo-rusă, situația actuală privind tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei ș.a.

Preşedintele Dodon a anunţat pe pagina sa de Facebook:

„…toate mărfurile moldovenești pot fi exportate pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei. Odată cu anularea de către Rusia a taxelor vamale pentru mărfurile moldovenești, aceste decizii vor permite majorarea, în termeni restrânşi, a cifrei de afaceri dintre țările noastre.

În cadrul întrevederii de astăzi cu Preşedintele Federației Ruse, am făcut un schimb de opinii cu privire la cooperarea moldo-rusă în domeniile comercial, economic și umanitar. Făcând un bilanț al celor doi ani de colaborare la nivel de șefi de state, am menționat că în prezent, sunt create toate premisele pentru că în anul curent, relațiile de cooperare moldo-rusă să fie aduse la un nou nivel calitativ.„

Apropierea de Rusia fusese practic anunţată încă de anul trecut. Pe 20 decembrie 1918 în cadrul unui interviu acordat agenţiei TASS de către Președintele Republicii Moldova, aceasta declara: „Moldova nu va fi admisă în Uniunea Europeană în următorii 10-15 ani. Să nu mai amăgim oamenii.” La fel Igor Dodon a lăsat să se înţeleagă că cabinetul său nu este interesat de aderarea la NATO: „nu vrem să fim prieteni cu Americanii împotriva Rusiei” a declarat acesta.”

Despre cooperarea NATO -Rp. Moldova Dodon a declarat:

„Deschiderea unui birou de legătură al NATO in Republica muldova incalca principiul neutralitati. Guvernul a luat această decizie în contradicție cu interesele țării. Este ilegal „, spus el, adăugând că sondajele de opinie ar demonstra că majoritatea populației Republicii Moldova este împotriva aderării la NATO.

Unionismul singura alternativă

Acest lucru transforma mişcarea unionistă în singura care poate promite cetăţenilor Republici Moldova o cale de apropierea rapidă de valorile Europei şi de abandonare a mentalităţilor sovietice.

Unirea cu România este singura cale prin care Republica Moldova poate ieşi din zona gri a statelor foste sovietice în care se afla.

 Până la o schimbare radicală a politici externe pe care Republica Moldova o are în acest moment, singura cale rămasă cetăţenilor săi de a se bucura de liberă circulaţie, de dreptul de a muncii în spaţiul comunitar şi de a accesa instituţiile europene este obținerea cetăţeniei române.

SURSE:

Dodon profil FaceBook

Vizita in Federatia Rusa

Noi Moldova

Dodon: Moldova nu va deveni membră a Uniunii Europene în următorii 10-15 ani

TASS

Moldova not to join EU and NATO in foreseeable future — President Dodon

Noi Moldova

Președintele Igor Dodon va întreprinde astăzi, 29 ianuarie, o vizită în Federația Rusă.

***

 

Războiul informațional

Related Images:

Citeste si …

Antiracist Baby
Incorect politic

Autodistrugerea Occidentului – Antiracist Baby (Bebeluşul Antirasist)

Autodistrugerea Occidentului  AntiRacist Baby (Bebeluşul Antirasist), ostracizarea civilizației creștine  Cu ceva timp în urmă am scris un articol despre o carte de poveşti destinată bebeluşilor numită „Feminist Baby”, titlu care s-ar traduce în română că […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*