Cucerirea Budapestei, 4 august 1919 nu a fost uitata

Cucerirea Budapestei

 219 vizualizări

Cucerirea Budapestei
Cucerirea Budapestei

Cucerirea Budapestei de la 4 august 1919 nu a fost uitata. Centenarul intrării trupelor romane in Budapesta,  aniversat la București.

 Duminică câteva sute de persoane au mărşăluit prin Bucureşti, pentru a aniversa 100 de ani de la intrarea Armatei Române în Budapesta şi eliberarea Ungariei de regimul bolşevic a lui Béla Kun. Cucerirea Budapestei a marcat desăvârșirea procesului de formarea a României Marii.

Citiți Articolul publicat de noi:  100 de ani de la cucerirea Budapestei

libertatea Mota - Cucerirea Budapestei, 4 august 1919 nu a fost uitata
Ziarul Libertatea

Desfășurarea Evenimentelor: Centenar – Cucerirea Budapestei

Manifestarea a fost organizată de a Asociaţiei „Calea Neamului”, a cărui preşedinte este medicul Mihai Tîrnoveanu.

 Romanii venit din cele trei provincii istorice s-au întâlnit în Piaţa Charles de Gaulle şi au plecat în marş spre Arcul de Triumf. Aici au fost întâmpinaţi de un alt grup, alături de care au depus coroane de flori, au cântat cântece patriotice şi au asistat la un ceremonial religios.

Radu Teodoru - Cucerirea Budapestei, 4 august 1919 nu a fost uitata
Radu Teodoru

 Printre invitaţi s-a remarcat Generalul Radu Teodoru dar şi câteva grupuri de copii care au cântat mai multe cântece. Asociaţia Tradiţia Militară a asigurat un program frumos de reenactment în uniforma originală de la 1917-1919.

copii 1 - Cucerirea Budapestei, 4 august 1919 nu a fost uitata
Copii la arcu de triunf

Imnul Național

Rugăciunea Armatei Romane de la 1919

În final s-a plecat de la Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei pe Șoseaua Regele Mihai I. Manifestanţii s-au oprit în fata Ambasadei Rusiei unde au scandat minute în şir lozinci pro-Basarabia şi pro Unire.

Manifestările s-au încheiat în Piaţa Victoriei unde s-a scandat „Jos Comunismul”, pe partea cealaltă a Pietii cei de la rezist au înmărmurit. Era ca şi când scandările „Jos Comunismul” le-ar fost adresată.

Albumul cu trupele Romane la Budapesta

***

Razboiulinformational

 

Related Images:

Citeste si …

Samuel von Brukenthal
Transilvania

La Sibiu românii au protestat față de amplasarea statuii lui Samuel von Brukenthal

La Sibiu românii au protestat față de amplasarea statuii lui Samuel von Brukenthal. Mihai Tarnoveanu a instituit „Straja lui Horea, Cloşca şi Crişan”.  Asociația „Calea Neamului” și Societatea Cultural-Patriotică „Avram lancu” din România a anunţat […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*