Comunicat: Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor

Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor

 126 de vizualizări

Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor

Comunicat: Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor

  Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC), vrea sa afle care dintre candidaţii la preşedenţia României decalară public susținerea inițiativei lor cetățenești MCC. Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC) a emis următorul comunicat care il publicam si noi:

Mesajul Mişcării pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC)

Ce ar fi dacă majoritatea candidaților la Președenție şi-ar asuma adoptarea CONSTITUȚIEI CETĂȚENILOR?

Dacă nu ne unește un om sau un partid să ne unească un Proiect de Țară care să reconstruiască din temelii!

Majoritatea românilor sunt nemulțumiți de cum a ajuns România în ultimii 30 de ani, de clasa politică și ne întrebăm unde este interesul, viziunea și soluția comună pentru reclădirea României?


Viziunea este schimbarea democrației reprezentative în democrația directă participativă şi economia democratică prin împroprietărirea cu capital a cetățenilor..
Soluția este adoptarea CONSTITUȚIEI CETĂȚENILOR.

Structura de rezistenţă a Constituţiei Cetăţenilor este clădită pe:

  • exercitarea suveranităţii naţionale de către popor prin referendum,

  • controlul poporului asupra statului,

  • reala separaţie a puterilor statului,

  • republica prezidenţială,

  • scoaterea justiţiei de sub controlul celorlalte puteri ale statului,

  • crearea de noi autorităţi ale statului (mediatică, financiară, electorală, morală, statistică, ştiinţifică), construcţia economiei democratice

  • Este un proiect tehnic, nu unul politic, astfel încât oricare cetățean, candidat, sau partid asumat este binevenit întru binele colectiv.

 Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC)

 Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC) este o mişcare civică, fără personalitate juridică, din care pot face parte toţi cei care susţin acest proiect, indiferent de convingerile lor politice sau de altă natură.

Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor va susţine acel partid/candidat politic care se va angaja să adopte Constituţia Cetăţenilor, dacă va câştiga alegerile.

 Noi, Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor am proiectat o astfel de Constituţie, dar pentru ca să o transpunem în viaţă avem nevoie de sprijinul larg al concetăţenilor.

 Este un proiect de ţară temerar, elaborat cu aportul unor cunoscuţi specialişti în economie, sociologie, drept, media şi alte discipline cu tangenţe în domeniul social ([Dr. Constantin Cojocaru], Dr. Florian Colceag, Acad. Gheorghe Sân, Acad. Ionel Haiduc, Acad. Ilie Bădescu, Prof. Univ. Dr. Alexandru Melian, Prof. Univ. Dr. Viorel Mihai Ciobanu, Prof. Univ. Dr. Ion M. Anghel, Prof. Univ. Dr. Dan Claudiu Dănişor, Dr. Ioan Roşca, Dr. Cristian Pârvulescu, s.a.) – toţi conştienţi de necesitatea unei astfel de schimbări de drum, ca o condiţie intrinsecă pentru dăinuirea noastră ca popor şi ţară.

Mai mult decât un proiect …

 Este mai mult un proiect tehnic decât unul politic, câtă vreme noi propunem un model de stat în care profesioniştii – nu politicienii sau afaceriştii veroşi – să se ocupe de treburile statului. În baza studiilor şi strategiilor elaborate de cei mai buni specialişti pe domenii, poporul să fie cel ce decide ce trebuie făcut, iar tehnocraţii să facă numai ce decide poporul, existând şi un sistem bine pus la punct de pârghii de control şi corijare.

 În fond, ceea ce vrem să facem noi acum, le propunea românilor, propunea Mihai Eminescu î n urmă cu treisprezece decenii. Noi nu am făcut decât să aducem la zi datele de referinţă şi să verificăm pe baze ştiinţifice sustenabilitatea sistemului – pe care-l propunem ca alternativă pentru redresarea ţării. Românii trebuie să ştie că proiectul acesta există şi că înfăptuirea lui depinde de ei – de noi toţi.

Pagina M.C.C. cu proiectul constitutional

Poziția unor personalități despre proiectul MCC

„Noua Constituţie a României, propusă de Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor, are ca scop principal restabilirea suveranităţii naţionale a poporului român, scop care se realizează prin restructurarea statului, prin redefinirea componentelor statului şi a atribuţiilor acestora, prin stabilirea de noi raporturi între popor şi stat, prin redefinirea libertăţilor, drepturilor şi îndatoririlor cetăţenilor, astfel încât poporul să devină stăpân pe propria lui ţară, pe propriul său destin, pe prezentul şi viitorul său, pe teritoriul său naţional, pe resursele naturale ale acestui teritoriu, pe avuţia creată prin munca sa.

 Elementul central al acestui proces reformator îl reprezintă schimbarea raportului dintre componenta REPREZENTATIVĂ şi cea DIRECTĂ a exercitării suveranităţii poporului, prin diminuarea drastică a atribuţiilor încredinţate organelor reprezentative şi creşterea puternică a participării directe, prin referendum, a poporului la luarea deciziilor politice care îi afectează interesele, prin instituirea dreptului poporului de a demite orice persoană aleasă în orice funcţie publică dacă nu îşi respectă angajamentele asumate prin contractul electoral. ”


Dr. Constantin Cojocaru

**

„Deja mediul politic corupt şi vândut multinaţionalelor este gata să ne sacrifice pentru o pungă de arginţi după exemplul lui Iuda. Suntem în ceasul cel din urmă ca să mai putem face ceva care să ne scape de primejdia consumării de către rechinii internaționali sau naţionali.

Dacă nu luăm măsurile necesare nu vom mai avea ce să le lăsăm copiilor noştri, nici un fel de viitor. Ultima şansă este să schimbăm sistemul de legi ce permite acestor multinaționale să ne înrobească şi politicienilor corupţi să ne vândă. De aceea, trebuie SĂ VOTĂM CU TOŢII CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR, cât încă mai putem şi mai avem un cuvânt de spus. Altfel, vae victis!”

Dr. Florian Colceag

**

„Pentru că într-adevăr cetăţeanul să devină stăpânul statului (şi nu sclavul celor care folosesc instituţiile uzurpate ca instrumente de dominare) Constituţia ar trebui schimbată din temelii, nu doar revizuită pe ici pe colo. Cetăţenii trebuie să poată participa la conceperea şi votarea ei (şi asta pe puncte, nu numai în bloc) şi să o poată revizui fără oprelişti – când simt nevoia. Să o poată invoca apoi eficace – ca sediu principal de drept şi ca instrument de contestare a legitimităţii legilor (fiind eliminat monopolul Curţii Constituţionale – pusă acum mai sus ca voinţa populară).

Evitând polarizarea protocolului de bază în direcţia intereselor (viziunii) unora sau altora, Constituţia trebuie să devină un garant al echităţii negocierii convenţiei sociale, inclusiv în problemele spinoase semnalate mai jos.”

Ioan Roşca

 Candidați la președenție care susțin Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor- lista e deschisa

„M-am săturat de atâtea cârpeli care au dus România în pragul dispariției ca stat – declară Cătălin Berenghi, în exclusivitate pentru CERTITUDINEA, în numărul trecut al revistei. Totul trebuie resetat și singura soluție pe care o văd este scoaterea la referendum a Constituției Cetățenilor și a Legii Cojocaru.

România a ratat o șansă uriașă, în 1990, când a avut de ales între Legea 15 (Legea Brucan) și Legea Cojocaru. A ales – cei care au „ales”! – Legea Brucan, prin care România a pierdut aproape tot. E timpul să recuperăm și asta nu se poate face decât prin CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR. Iar singura soluție practică, rapidă și directă de a o aplica este referendumul propus de Președintele României, care are această prerogativă.

Deci, referendum pentru CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR, după un an de informări și dezbatere publică, aceasta este promisiunea mea. Să decidă poporul. Și dacă, și de data asta, va decide prost, înseamnă că chiar nu se mai poate face nimic. Dar până atunci, trebuie încercată și ultima soluție”.

Cătălin Berenghi (Singurul candidat care a anunțat susținerea proiectului)

Nota redacției despre: Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor

 În urmă cu mai mulţi ani [prof. dr. ec. Constantin Cojocaru] şi un grup de avocaţi, economişti, academicieni au iniţiat proiectul Constituţia Cetăţenilor, adică o constituţie creată de cetăţeni pentru cetăţeni. Proiectul a trecut prin mai multe faze şi a ajuns să fie publicat în Monitorul Oficial şi să primească avizul Curţi Constituţionale. Proiectul nu a ajuns în varianta finală, modificări pot fi aduse și în viitor, el se constituie ca singurul proiect cetăţenesc de Constituţie.

 Dacă proiectul ar fi luat în considerare, ar intra în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaţilor şi a Senatului, ar fi votat de parlament şi supus unui referendum naţional. Iniţiatorii doresc să propună spre dezbatere Parlamentului un proiect cetăţenesc şi nu unul impus din afară. În rândurile patrioţilor romani exista suspiciunea că ar exista deja un proiect pentru o nouă constituţie ascuns într-un sertar, proiect conceput de Uniunea Europeană şi Comisia de la Veneţia în urma căruia România şi-ar pierde aproape total suveranitatea.

O Constituție alogena sau una romanească ?

 Există informaţii destul de certe despre existenta acestui proiect de la patrioții din sistem. Conform acestor surse care doresc să îşi păstreze anonimatul, proiectul ar exista deja de mai bine de trei ani şi s-ar aştepta doar momentul propice trimiterii lui în parlament. Acest proiect UE-Comisia de la Veneţia ar viza aspecte sensibile precum: suveranitatea, imigraţia, resursele subsolului, sporirea puterilor preşedintelui, limba naţională, laicizarea totală a statului, supremaţia deciziilor institutelor europene asupra tuturor legilor interne inclusiv asupra constituţiei, federalizarea României.

 Ţinând cont de aceste temeri, comisia Comitetului de initiativă pentru elaborarea Constituției cetățenilor prezidată de dl. prof. ec. Constantin Cojocaru a purtat corespondențe cu jurişti, avocaţi, economişti din toată ţara care au trimis propuneri pentru proiectul cetăţenesc, propuneri validate în urma supunerii la vot a tuturor propunerilor. Proiectul a fost publicat în Monitorul Oficial şi a fost înscris la Parlament ca proiect al societăţii civile pentru o viitoare constituţie.

Trebuie luat în considerare că acest proiect nu este într-o variantă finală ci un model pe care se poate constitui o viitoare constituţie cu adevărat cetăţenească.

***

razboiulinformationa

Related Images:

Citeste si …

Societatea civilă critică limitarea libertății religioase prin Ordonanța Militară nr2
Bucuresti

Societatea civilă critică limitarea libertății religioase prin Ordonanța Militară nr2

Societatea civilă critică limitarea libertății religioase prin Ordonanța Militară nr. 2/21.03.2020  Societatea civilă creștină cere autorităților statului român să renunțe la măsurile restrictive prin care a fost obstrucţionat accesul creștinilor în lăcașurile de cult, aducându-se […]

Românul care afirma ca poate deconspira rețeaua Soros revine cu noi precizări
Bucuresti

Românul care afirma ca poate deconspira rețeaua Soros revine cu noi precizări

Românul care afirma, în articolul precedent, ca poate deconspira rețeaua Soros revine cu noi precizări  În urmă cu câteva zile Asociaţia Civică Dreptate începea prezentarea unui caz complex prin care se anunţa demascarea unei rețele […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*