Coaliţia anti „ciuma roşie” au respins proiectul Legii Pentru Condamnarea Totalitarismului Comunist

Condamnarea Totalitarismului Comunist

 47 de vizualizări

Condamnarea Totalitarismului Comunist
Condamnarea Totalitarismului Comunist

Coaliţia anti „Ciuma Roşie” (PNL, USR-PLUS și UDMR) au respins proiectul Legii Pentru Condamnarea Totalitarismului Comunist

 În luna care tocmai s-a scurs s-a petrecut un fapt deosebit de grav anume respingerea proiectului de lege pentru condamnarea totalitarismului comunist, tocmai de către membrii coaliţiei auto intitulate „anti-ciuma roşie

 Pe data de 10 februarie deputații din partidele coaliţiei de guvernare PNL, USR-PLUS și UDMR au votat pentru respingerea unui proiect de lege ce condamna totalitarismul comunist şi legifera comemorarea memoriei naţionale antitotalitare .

Condamnarea Totalitarismului Comunist

 Astfel pe data de 10 februarie a.c. – Camera Deputaților a respins „Proiectul de lege pentru condamnarea totalitarismului comunist şi pentru cultivarea memoriei naţionale antitotalitare”, după ce acesta fusese adoptat cu o majoritate masivă de Senatul României, în septembrie 2015. La acea dată, în Senat s-au înregistrat 57 de voturi Pentru, 4 voturi Împotrivă şi 8 abţineri iar Partidul Naţional Liberal a votat pentru acest proiect.

 În data de 10 februarie 2021 noua coaliţie care se doreşte „anti ciuma roşie” au adoptat cu majoritate de voturi o propunere de respingere a legii pentru condamnarea comunismului şi comemorarea luptei anticomuniste. PNL, USR-PLUS și UDMR au votat PENTRU respingerea iniţiativei legislative, cu o singură excepție doar, președintele PNL Ludovic Orban, a votat împotriva respingerii.

vot 300x179 - Coaliţia anti „ciuma roşie” au respins proiectul Legii Pentru Condamnarea Totalitarismului Comunist
vot – condamnarea totalitarismului comunist

 În schimb, PSD, partid acuzat cu constant de cercurile progresiste/Rezist că ar reprezenta „ciuma roșie”, a votat PENTRU condamnarea totalitarismului comunist. Partidul AUR, acuzat că ar fi pro-rusi şi pro-comunism a votat de-asemenea PENTRU condamnarea comunismului. În aceste condiţii iniţiativa respingerii proiectul de lege pentru condamnarea totalitarismului comunist a fost adoptată cu scorul de 176 la 128.

Când s-a născut proiectul pentru condamnarea totalitarismului comunist ?

 Proiectul pentru condamnarea comunismului s-a născut în 2015  când senatorul Sorin Iliesiu a depus proiectul de lege privind „condamnarea totalitarismului comunist şi cultivarea memoriei naţionale antitotalitare„. Proiect care prevedea printre altele înfiinţarea Muzeului Naţional al Totalitarismului Comunist şi construirea Monumentului naţional al victimelor totalitarismului comunist.

„Se înfiinţează Muzeul Naţional al Totalitarismului Comunist, în primul trimestru al anului 2016, având sediul în Bucureşti, cu respectarea prevederilor Legii muzeelor şi a colecţiilor publice nr. 311/2003, republicata. Muzeul se deschide publicului în termen de nouă luni de la înfiinţare”, se arată în propunerea legislativă la articolul 4.

 Cinci ani proiectul a rămas blocat în comisii, în comparaţie lege anti-romaneasca 2017/2015 care prevedea în mare acelaşi lucru cu referire la condamnarea fascismului, dar ostracizează intelectualitatea interbelică, a trecut în doar câteva zile prin toate comisiile.

Monumentul anticomunismului

 Propunerea legislativă prevedea ridicarea unui Monument dedicat victimelor comunismului, care urma să fie amplasat în centrul intersecţiei de la Piaţa Universităţii din Bucureşti, „simbol al luptei anticomuniste„, fiind reprezentat de o cruce din oţel inoxidabil având o dimensiune de 20-25 de metri, însoţită de steagul României.

 Pe soclul monumentului urmau a fi inscripţionate – a) „Acest monument a fost înălţat din iniţiativă Parlamentului, în memoria milioanelor de victime ale totalitarismului comunist din România” şi b) „Să nu uităm crimele comunismului, pentru că acestea să nu se mai săvârşească vreodată!”

Raportul privind Comunismul

 În cadrul propunerii legislative se stabilea ca Academia Romana să elaboreze, în termen de 150 de zile de la adoptarea legii, un raport „ştiinţific şi obiectiv” pentru condamnarea totalitarismului comunist şi pentru memoria naţională.

 Acest raport urma să fie elaborat cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi al Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului, în trei versiuni – una detaliată de aproximativ 300 de pagini, una sintetică de 10-15 pagini şi un rezumat de trei pagini. Acest raport urma să fie tradus în limbile maghiara, engleza, franceza, germana, spaniolă, rusa şi chineza.

PNL & USR = PCR ?

 Este ciudată schimbarea de macaz a PNL, un partid a cărui preşedinte I. C. Brătianu, a fost arestat şi întemnițat de autoritățile comuniste, în anul 1950 în teribilul penitenciar Sighet, la vârsta de 83 de ani unde acesta avea să moară în anul 1951! De asemenea liderul PNL  marcant  Gheorghe Brătianu, un mare istoric, avea şi el să sfârşească tot la Sighet în 1953 la vârsta de 55 de ani.

Nu este deloc surprinzător că în urmă cu 5 ani toţi senatorii PNL au votat PENTRU iniţiativa legislativă, dar în 2021 deputaţii PNL au votat ÎMPOTRIVĂ, evident ceva s-a întâmplat între timp.

 Singurul eveniment semnificativ este alianţa PNL cu marxişti de la USR, aceştia din urmă îşi trag seva din comunism mai mulţi dintre ei fiind urmaşii unor foşti comunişti.

Senatorul Iliesiu a declarat pentru Evenimentul Zilei

Probabil că e influența neomarxiştilor din USR-PLUS, …întrucât comunismul s-a născut din marxism. E evident că din neomarxism nu se poate naște altceva decât neocomunism, comunismul secolului XXI. Doamne ferește! Dar nu văd o altă explicație.

Semnificația acestui gest?

 Parlamentarii USR au abandonat orice rușine și îşi afirmă simpatiile comuniste prin vot în parlamentul României. Aproape sigur aceștia în urma negocierilor din coaliție i-au determinat pe colegii lor de coaliţie să voteze împotriva condamnării ideologiei părinţilor lor.

 Naționaliști român de acum înainte vor să ii întrebe pe progresiști atunci când vor mai arunca cu acuzați nefondate de filo-comunism și filo-rusism, de ce spuma intelectualități lor USR-eul, au votat împotriva legii condamnării comunismului.

SURSE:

# Evenimentul Zilei

REVOLTĂTOR: Deputații din partidele „anticomuniste” ale coaliției de guvernare au respins Proiectul de lege pentru CONDAMNAREA TOTALITARISMULUI COMUNIST

 

# Hot News

2015 senatorii au adoptat legea înființări muzeului totalitarismului

 

***

 

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*