Evenimentele din decembrie 1989 si 13-15 iunie 1990 prin lentila fotografului Nic HANU

Fotograful Nic HANU

 127 de vizualizări

Nic HANU - fotograful Revolutiei
Nic HANU - fotograful Revolutiei

VIDEO: Evenimentele din decembrie 1989 și 13-15 iunie 1990 prin lentila fotografului Nic HANU, expoziție la Academia Română

 Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, Biblioteca Academiei a găzduieşte vernisajul expoziției de fotografii inedite: Revoluția română – evenimente, acțiuni, manifestări, văzute și trăite la București în decembrie 1989, de către Nic HANU. Vezi: [(AICI)]

 Vernisajul expoziţiei a avut loc luni 9 decembrie 2019, ora 12 la Biblioteca Academiei, Calea Victoriei nr 125, intrarea dinspre blv. Dacia. Expoziţia a fost deschisă zilnic până vineri 20 decembrie ora 16. si a cuprins 85 de fotografii prezente în premieră absolută, fotografii realizate în decembrie 89 în condiţii de risc maxim.

Expoziția domnului Nic Hanu

 Acesta expoziţie, complect inedita surprinde imagini nepublicate până în prezent, din timpul evenimentelor din decembrie 1989 și din cele mai importante momente ale primei jumătăți a anului 1990. Astfel avem imortalizate: mitingurile din luna ianuarie- februarie, constituirea Consiliului Provizoriu de Uniune Națională, prima ședință de plen a Parlamentului României, rezultat primelor alegerilor din 20 mai, precum și momentele dramatice din 13-15 iunie.

 Nic Hanu a absolvit cu diplomă Facultatea de Electronică a Institutului Politehnic din Bucureşti. Pe parcursul anilor a avut mai multe expoziţii iar lucrările sale sunt apreciate la nivel naţional şi internaţional şi a fost distins cu titlul de „Artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică”. A scris diverse articole pe teme fotografice şi a publicat mai multe cărţi în domeniul fotografiei precum: „Fotografia şi fotoaparatele Orizont Ed. Tehnică” sau „Să Învăţăm Fotografia de la Maeştri”, volumul 1 – partea de tehnică fotografică şi volumul 2, partea de exprimare artistică.

Artistul isi prezintă opera

 Fotograful a fost destul de amabil să ne prezinte istoria fiecărei fotografii expuse în acesta expoziţie, fire modestă Nic Hanu s-a ferit de camera video şi a lăsat fotografiile să apară în plin plan. În 1989 Nic Hanu era realizator de fotografie artistică, când a văzut ce se întâmplă în oraş şi-a luat echipamentul şi s-a avântat în primele rânduri ale revoluţiei.

 Ani au trecut dar fotografiile sale realizate din primele momente ale evenimentelor din decembrie 1989 nu au stârnit nici un interes, domnul Hanu are multe fotografi dar spune că nu a avut resurse financiare şi nici sprijin pentru un album. Toţi vizitatori care au trecut pragul expoziţiei au întrebat de existenţa unui album care să poată fi cumpărat, domnul Hanu le răspunde cu triste la tot că „nu, nu exista”

Un print in vizita

 Când ne pregăteam pentru interviu Prinţul Nicolae a vizitat expoziţia şi l-a felicitat pe autor şi pe organizatori. Nu am dorit sa tulburam vizionarea expoziției asa ca ne mulțumim sa va prezentam dedicația lăsata de Prințul Nicolae.

nicolae 1 300x169 - Evenimentele din decembrie 1989 si 13-15 iunie 1990 prin lentila fotografului  Nic HANU

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Iohannis si planul Kalergi
Teoria conspiratiei

Preşedintele Klaus Iohannis a primit premiul pentru aplicarea planului Kalergi ?

Preşedintele Klaus Iohannis a primit Premiul European „Coudenhove-Kalergi” … pentru aplicarea planului Kalergi  Preşedintele Klaus Iohannis a primi miercuri Premiul European „Coudenhove-Kalergi” pentru anul 2020, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*