VIDEO Noutăți despre Procesele Mineriadelor (2 noiembrie 2020 )

Procesele Mineriadelor

 60 de vizualizări

Procesele Mineriadelor
Procesele Mineriadelor

VIDEO: Noutăți despre Procesele Mineriadelor (2 noiembrie 2020 ) – Declarație Viorel Ene

 Luni, 2 noiembrie 2020 de la ora 12:00 la 13:00 a avut loc un protest în fata Inspecţiei Judiciare, al Asociației Victimelor Mineriadelor 1990 -1991, împotriva deciziei de protejare a procurorilor care au reţinut şi emis mandate de arestare în mod ilegal în timpul represiunii din iunie 1990. Vezi anunțul: AICI

 Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990 -1991 din România a depus o contestaţie privind răspunsul inspecţiei judiciare privind acuzaţia îndreptată împotriva procurorilor care au emis mandate de arestare în 1990. Asociaţie V.M. a contestat soluţia de neîncredere a urmăririlor împotriva procurorilor Gheorghe Robu, Monica Macovei, Tuculeanu Alexandru și alți care au arestat 100 de persoane.

 Persoanele respective au fost maltratate, bătute, violate în unităţi militare fără a li-se putea stabili nici o vină. Membri asociaţiei sunt permanent amânaţi şi trimişi la alte instituţii, procurorul general a trimis ultima lor plângere la inspecţia judiciară, inspecţia judiciare a respins solicitarea şi prin urmare asociaţia a depus contestaţie.

 De mai multe ori Asociaţia s-a lovit de Masoni astfel Şeful de la Inspecta judiciară Lucian Netejoru , actualul procuror adjunct Bogdan Licu sau judecătorul Iepure toţi afirma ar fi fost la un moment-dat masoni.

Care sunt principalele nemulţumiri ale Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990 -1991 din România

 Stabilirea implicării Procurorului General Gheorghe Robu în mineriada cel care a emis comunicatul din 12.06.1990, clarificarea condiţiilor în care procuratura generală a girat/avizat actiniile de eliberare a Pieţei Universităţii.

 Implicarea echipei de procurori conduşi de Monica Macovei şi Tuculeanu Alexandru care au asistat la UM 0575 Măgurele la acte de tortură comise asupra unor civili într-o unitate militară.

 Procurori militari nu au stabilit gradul de implicarea ar serviciilor secrete în mineriada, se cunoaşte din rechizitoriu, că la data de 11 iunie 1990 a avut loc o şedinţă a colegiului de conducere a SRI pentru pregătirea Mineriadei.

 Procurori militari nu au lămurit împrejurările întocmirii şi aplicării Planului de Eliberarea a Pieţei Universităţii din 13.06.1990

 Procurori militari nu au lămurit împrejurările prin care Guvernul României şi Primul Ministru au participat  la Mineriada.

 În 30 de ani nu s-a făcut nici o evaluare concretă a activităţii de urmărire penală a procurorilor militari iar victimele mineriadelor nu au primit încă nici un răspuns.

Următorul Protest

 Următoarea acțiune de protest va avea loc la Palatul Cotroceni in data de 6 noiembrie orele 13 – 14 și va purta denumirea „Un președinte mincinos„. Mai multe informații AICI

***

 

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*