Protest împotriva legii în dezbatere privind vaccinarea obligatorie

Vaccinarea obligatorie

 223 de vizualizări

vaccinarea obligatorie
vaccinarea obligatorie

Protest împotriva legii în dezbatere privind vaccinarea obligatorie în România

 În data de 2 Martie la Camera Deputaților a avut loc o așa-zisă ședință tehnică a Comisiei pentru sănătate, care s-a desfășurat în mod nefiresc cu ușile închise. Deputaţii comisiei de sănătate au decis să introducă şi amenzi pentru nerespectarea legii, însă au eliminat interdicţia ca minorii să nu fie primiţi în şcoli şi grădiniţe dacă nu au fost vaccinaţi.

Proiectul a fost ţinut la sertar de peste doi ani, dar acum aleşii vor să-l aprobe pe repede înainte speculând de spaima oamenilor de coronavirus.

 În jurul orei 09.45 în fata Parlamentului la intrarea de la Parcul Izvor, a avut loc un protestul, al celor care se opun vaccinări obligatori, protest ce a ţinut până în jurul orei 12.35. Protestatarii în număr de cca 300, s-au adunat în faţa Parlamentului României, în timpul în care în Comisia de Sănătate se dezbate legea vaccinării obligatorii. Legea a trecut de senat în 2017 şi a ajuns să prevadă sancţiuni pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.

WhatsApp Image 2020 03 03 at 00.06.42 300x225 - Protest împotriva legii în dezbatere privind vaccinarea obligatorie

Preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Florin Buicu, a anunţat sâmbătă că proiectul privind vaccinarea obligatorie ar putea fi adoptat în această săptămână.

Discuţiile pe legea vaccinării continuă, nu este o lege care a fost pusă în sertar, după cum am fost acuzaţi de unii şi de alţii, şi îmi doresc, nu ştiu dacă reuşim, dar ne-am propus să încercăm să avem o formă finală şi trecem legea săptămâna viitoare

Luni deja este anunţată o manifestaţie în jurul Parlamentului organizată de cei care sunt împotriva vaccinării. Mesajele care vin pe Facebook din partea celor care susţin vaccinarea sunt tot împotriva unor modificări propuse în legea vaccinării. Deci undeva suntem la mijloc: pe de o parte cei care susţin vaccinarea, pe româneşte, ne înjură, cei care sunt împotriva vaccinării, tot pe româneşte, ne înjură. În condiţiile acestea, dacă tot suntem înjuraţi, vom lua o decizie săptămâna viitoare”, a declarat Buicu, potrivit Agerpres.

 Protestatarii au respins la unison acuzaţiile că ei ar fi nişte fundamentalişti neinformaţi şi s-au exprimat pentru transparenta şi informare. Aceştia au repetat că nu sunt împotriva vaccinurilor şi au scandat „nu suntem cobai lor”!

În principiu contestatari legii care impune vaccinarea obligatorie au cerut:

  1. prezentarea de garanţii ca vaccinurile sunt sigure.
  2. asigurarea unui cadru legal prin care companiile farmaceutice să plătească daune persoanelor care au avut reacţii adverse de la vaccinuri.
  3. transparenţa privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei din România.

 Referitor la ultima revendicare trebuie spus că exista o îngrijorare legitimă şi în rândul celor care susţin vaccinarea cu privire la modul în care se vor desfăşura achiziţiile de vaccinuri. Exista suspiciunea ca acestea vor fi aduse pe șpăgi din surse nesigure, existând numeroase cazuri în istoria medicinei cu vaccinuri găsite infestate cu viruşi periculoşi.

Vezi articolul nostru: Fake News despre mişcarea anti-vaccin

La protest au participat:


Asociatia Pro Consumatori,

Asociatia Alianta Parintilor,

Asociatia Pro Decizii Informate,

Asociatia Fratia Ortodoxa,

Asociatia Noua Dreapta,

Asociatia Dacia Unita,

Asociatia Romani responsabili,

Miscarea Nationalista Romana

 Asociația Pro decizii Informate, domnii: Costel Stanciu, Alexanndrina Mihail, Cristian Filip, Paul Ghitiu, şi persoane fizice si persoane juridice.

Vor urma si alte acțiunii pe care le vom prezenta pe sit.

 

***

Războiul Informațional

Citeste si …

2 Comentarii

  1. „Trompeta” Bill Gates s-a exprimat pe fata pentru imputinarea populatiei in general, iar din cele ce se intampa este din ce in ce mai clar ca se actioneaza in aceasta directie. In alte tari vaccinarea nu a devenit obligatorie, insa la noi acesti conducatori, din excesul de zel in slugarnicie fata de interese straine de aceasta tara, vor sa ne vaccineze fortat. Vina este si a noastra pentru ca nu reactionam, in strada. Ultimul protest impotriva vaccinarii obligatorii a fost o gluma, prin numarul mic de participanti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*