Video Exclusiv! S-au împlinit 5 ani de la Colectiv

 111 vizualizări

5 ani de la Colectiv
5 ani de la Colectiv

 S-au împlinit 5 ani de la Colectiv, video cu Lanțul Uman

 S-au împlinit 5 ani de la Colectiv, o tragedie care ar fi putut schimba societatea românească, s-a schimbat doar un Guvern şi „societatea” a se observa ghilimelele, a răsuflat uşurată. Astăzi lucrurile par a reveni unde erau înainte de Colectiv, Piedone s-a întors la primărie Victor Ponta în politică (visează să ajunga iar premier).

 Nici una din guvernările care s-au succedat de atunci nu au oferit un răspuns la întrebarea cine sunt persoanele vinovate. Avem doar un zvon, o părere, o şoaptă care umblă din om în om, care ar spune că pentru a îţi face club într-o fostă fabrica comunistă în buricul târgului trebuie să fi racordat la nişte „servicii”.

 Fosta fabrică ”Pionierul” e şi astăzi tot fără autorizație, ISU a dat o amendă în 2016, astăzi firmele care au închiriat spațiile aici îşi continua activitatea nestingherite de nimeni si nimic, ne informează românia.europalibera.

5 ani de la Colectiv

Sunt convins că incendiul de la Colectiv a fost pus, a fost pregătit„, afirmat tranșant la vremea respectivă Nicu Covaci, liderul Phoenix. Pe Youtube circula un filmuleţ în care cineva încearcă să dea foc la un burete identic cu cel de la colectiv, cu o artificii fără mare succes.

 Rechizitoriul nu ne explică multe, precum: de ce incendiul din Colectiv s-a propagat cu o viteză de cinci ori mai mare decât în simulările realizate de specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroșani. Nu explică nici de ce, în premieră mondială în istoria incendiilor, direcția de propagare a flăcărilor a fost în sens opus curenților de aer și nici nu lămurește explozia din timpul incendiului despre care relatează toți supraviețuitorii din club.

La 5 ani de la Colectiv

 Astăzi nici presa nu a venit ca în alţi ani, mare parte din publicaţii şi televiziuni s-au folosit de imagini din anii precedenți, doar măştile i-au trădat, unde sunt măştile ?. G4media şi alte publicaţii au afişat chipuri fără măşti, poze din anii precedenţi.

 La faţa locului a fost frig şi o ploaie mocăneasca măruntă, evenimentele au început în fața fostului Tribunal Mare, astăzi curtea de Apel Bucureşti. Aici pe treptele impozantei clădiri au fost aşezate chipurile a 65 de tineri care nu mai sunt astăzi cu noi.

 Un lanţ uman a condus oamenii de la tribunal la fostul Club, lanţul simboliza incompetenţă, corupţie, nepăsare şi iresponsabilitate, prin lanţ s-a sperat că dreptatea să îşi găsească în fine drumul către fostul club. Suntem singuri care am filmat lanţul de la un cap la altul, l-am filmat cu un telefon ciobit într-un colţ şi neperformant, filmare o punem mai jos.

 La Club s-a ţinu un moment de reculegere şi s-au aprins lumânări, a fost tăcere, doua televiziuni au luat interviuri la 2-3 supravieţuitori, alţi reporteri au filmat în tăcere şi aţa.

 Seara s-a încheiat cu aducerea portretelor, 65 de tineri au purtat portretele celor 65 de victime, simbolic, de la tribunal la „locul faptei”.

Dumnezeu sa ii ierte!

***

Războiul Informațional

 

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*