La Sibiu, şase câini sunt pregătiți să detecteze „suspecţii” de Covid

Câini sunt pregătiți să detecteze „suspecţii” de Covid

 144 de vizualizări

Câini pregătiți să detecteze „suspecţii” de Covid
Câini pregătiți să detecteze „suspecţii” de Covid

La centrul chinologic din Sibiu, şase câini sunt pregătiți să detecteze „suspecţii” de Covid-19

 La Sibiu, oraş în care s-a născut un mare geniu politic, sunt antrenaţi şase câini să depisteze persoanele infestate cu Covid19. Metodă este împrumutată de la alte ţării, precum Finlanda, Emiratele Arabe, Franța şi evident Germania, unde au început să fie antrenaţi câini pentru a depista „suspecţi” de Covid-19.

 N-a trecut multă vreme de când cu ideea năstrușnică a stăpânului inelelor de la MAI, aia cu Poliția animalelor. Acum, după dl Vela a venit dl Bode, care declară că poliția va instrui la centrul de la Sibiu câini speciali pentru a căuta și detecta persoane bolnave de Covid. Aberația nu este unică în istorie, câini contra poporului mai foloseau şi naziștii şi comunişti şi alţi descreieraţi.

Căini in misiune ….

 Așa vom vedea polițiști pe peronul gării, asmuțind ditamai ciobănescul german să dibuiască în mulțime vreo bătrânica prinsă pe drumul spre nepoți, din trenul ăla întârziat o jumătate de zi. Și ce va face bietul patruped să semnaleze infractorul Covid-at din mulţime ? Îl va imobiliza, îl va mușca de picior, va lătra? Dacă e o persoană bolnavă cu inima, sau un copil care evident se sperie şi poate va fugi, îl va urmări câinele ?

 Ce vor face autorităţile cu persoană „suspectă” ? O vor reţine? O vor aresta ? Unde vor fi folosiţi aceşti câini ? Presa ne vor spune că ei vor ajunge pentru început pe aeroporturi dar e posibil ca folosirea lor să se mute şi în pieţe şi pe plajă şi în alte locuri?


 Avem câini suficienți pentru detectare persoane în caz de dezastre, de calamități? Oare nu mai există: droguri de căutat la traficanți, explozivi, de luat urma ucigașilor și a hoților, de căutat persoane dispărute, sechestrate, ori copii, pentru prinderea hoților din păduri, însă avem bani, specialiști și logistică pentru căutarea unor presupuse persoane atinse de molimă. O molimă care are potenţialul să ucide 1 din 100 din persoanele care ajung în spitale.

Acum a zi domnul Lucian Bote scria:

Câini antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu

Am avut plăcerea să vizitez astăzi, alături de dl. Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale, Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu, o unitate de elită, cu rezultate remarcabile în formarea şi perfecţionarea echipelor canine pentru întreg Sistemul Naţional de Apărare.

Lucian Bote

dfgd fgf 183x300 - La Sibiu, şase câini sunt pregătiți să detecteze „suspecţii” de Covid

Apar mai multe probleme …

 Presa ne asigura că în trecut câinii au mai fost folosiţi şi la depistarea persoanelor care au cancer sau diabet dar au fost ei folosiţi „la drumul mare” ? Cum rămâne cu drepturile pacientului ? Va afla toată gara sau tot aeroportul că baciul Ion are Covid ? Unde mai este confidenţialitatea pacientului ? Ce garanţie avem ca acesti câini pot face diferenţa între diferitele forme de Coronavirus ?

 Din punct de vedere legal ce putere are acesta „depistare”, ce garanţii avem că nu vor apărea abuzuri şi să asistăm la apariţia unei noi poliții politice care să aresteze indezirabili pe stradă nu pentru ce au făcut, dar pentru că a „lătrat Grivei”. Mai este şi problema asocieri cu infractorii, cum va fi când un cetăţeanu va fi oprit în aeroport de poliţie şi de un câine care latră?


Cele mai haioase nedumeriri apărute pe acest subiect:


Câinele are doctorat la Academia de poliție (plagiat sau pe bune) ?

Câinele are studii medicale, de are dreptul să se exprime în privinţa Covid-19

Când vor apare câini care să ghicească numerele la loto?

Câinii respectivi vor fi dinamoviști?

După ce trece corvidul, ce va face câinele, este pensionat, respecializat său intră în şomaj?

SURSE:

# ProTV

Câini care pot depista bolnavii asimptomatici de COVID, antrenați la Sibiu.

 

# Psychology Today

Dogs Can Detect Covid-19, and We Need Their Help

***

Războiul Informațional

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*