Memorialul Durerii – 30 de ani de la prima difuzare

 87 de vizualizări

Memorialul Durerii
Memorialul Durerii la 30 ani

Memorialul Durerii – 30 de ani de la prima difuzare. Aniversare la de la Muzeului Național al Țăranului

 „Memorialul Durerii” aniversează, în august și septembrie, anul acesta, 30 de ani de la prima difuzare.

 Luni, 30 august, la ora 18, în sala cinema „Horia Bernea” de la Muzeului Național al Țăranului Român, s-a difuzat, în premieră, o selecție a celor mai reprezentative episoade. Evenimentul a fost organizat de TVR 2, APTR, DacinSara și Muzeul Naţional Țăranului Român.

 Cei care au îndrăgit în aceşti 30 de ani „Memorialul” s-au strâns la acest eveniment unde au avut ocazia să se întâlnească cu Lucia Hossu-Longin. Au fost difuzate fragmente de interviu inedite cu Corneliu Coposu, Paul Goma, Elisabetha Rizea si multi alții.

În cei 30 de ani de existenţa „Memorialul Durerii” a reuşit să prezinte numeroase interviuri care au rămas mărturie pentru generaţiile viitoare. Pe parcursul documentarii, în acești 30 ani au fost filmate peste 100.000 de minute cu numeroși supraviețuitori ai închisorilor comuniste.

Memorialul Durerii la 30 de anii

 Memorialul Durerii este documentarul de televiziune care a prezentat din 1991 la TVR 1 persecuția, închisorile, lagărele de muncă forțată si acțiunile represive ale „Securității” din România comunistă. Producătorul principal este doamna Lucia Hossu-Longin care este si cea care a făcut majoritatea interviurilor.

 Doamna Lucia Hossu-Longin a fost prezentă si a oferit doritorilor autografe pe ultima carte a domniei sale, carte care cuprinde singurul interviu acordat de generalul Pacepa unui jurnalist român, mai exact Lucia Hossu-Longin. Cartea are titlu „Față în față cu generalul Ion Mihai Pacepa” si poate fi achiziţionata oline. Vezi cartea: AICI

 Reporterii Războiul Informațional au fost prezenți si au filmat  momentele de la sfârșitul prezentării retrospectivei, respectiv intervențiile celor din sala pe marginea documentarului. 

***

Războiul Informațional

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*