Persoanele vaccinate anticovd risc crescut la întâlnirea cu varianta Delta

Varianta Delta

 142 de vizualizări

varianta Delta
varianta Delta

Persoanele vaccinate anticovd au risc crescut la întâlnirea cu varianta Delta arata un studiu Journal of Infection

 Persoanele vaccinate Anti-Covd19 au risc mult mai mare de a avea un răspuns exagerat al sistemului imunitar propriu, la întâlnirea cu varianta Delta, zice un studiu publicat recent al Journal of Infection.

 Journal of Infection este o revistă medicală lunară care publica studii în domeniul bolilor infecțioase, care acoperă microbiologia, epidemiologia și practica clinică. Înființată în 1979, revista a fost publicată inițial trimestrial de Academic Press. Astăzi revista este prezenta online la adresa .journalofinfection.com

Studiu privind SARS-CoV-2 Delta

 Scopul studiului respectiv a fost de a evalua recunoașterea variantelor SARS-CoV-2 Delta prin anticorpi creaţi prin vaccinul anti-covid.

 Riscul era să nu se ajungă la ADE respectiv Antibody Dependent Enhancement adică „Creşterea dependentă de anticorpi”. ADE poate provoca boli respiratorii sporite și leziuni pulmonare acute după infecția cu viruşi respiratori cu simptome de infiltrare monocitară și un exces de eozinofile în căile respiratorii.

 ADE apare atunci când sistemul imunitar nu este capabil să recunoască o nouă varianta de virus şi produce anticorpi pentru vechea varianta de virus, anticorpi care nu pot neutraliza virusul, prin urmare infecţia se răspândeşte cu rapiditate. Practic sistemul imunitar este deregrat şi ajunge să produce anticorpi ineficienţi în candidaţi din ce în ce mai mari în timp ce infecţia evoluează şi devine periculoasă pentru viaţa pacientului.

ADE

 De la bun început ADE a fost recunoscut ca o posibilă reacţie adversă la vaccinul anticovid cu toate acestea promotorii Big Farma au liniştit populaţia ca riscurile sunt minore.

ScreenShot 20210823231109 300x121 - Persoanele vaccinate anticovd risc crescut la întâlnirea cu varianta Delta

 In noul studiu s-a constatat că ADE (Antibody dependent enhancement) poate apărea la persoanele care primesc vaccinuri pe baza secvenței inițiale de vârf a tulpinii Wuhan (fie ARNm sau vectori virali) și apoi sunt expuse unei variante Delta. Practic persoanele vaccinate împotriva variantei clasice de SARS-2 pot dezvolta un răspuns imunitar exagerat când se întâlnesc cu varianta Delta.

„Deși acest risc potențial a fost anticipat înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinurilor Covid-19 , capacitatea anticorpilor SARS-CoV-2 de a media îmbunătățirea infecției în vivo nu a fost niciodată demonstrată formal. Cu toate acestea, deși rezultatele obținute până acum au fost destul de liniștitoare , din câte știm, ADE din variantele Delta nu a fost evaluat în mod specific.

 Deoarece datele noastre indică faptul că variantele Delta sunt deosebit de bine recunoscute de anticorpii care îmbunătățesc infecția care vizează NTD, ar trebui investigată în continuare posibilitatea ADE, deoarece poate reprezenta un risc potențial de vaccinare în masă în timpul pandemiei variantei Delta actuale. În acest sens, vaccinurile de a doua generație cu formulări de proteine cu vârfuri lipsite de epitopi ADE-conservate structural ar trebui luate în considerare. „ Vezi articol: AICI

Studiu Journal of Infection

 Practic studiul recunoaşte că riscul potenţial era cunoscut şi deşi datele iniţiale nu sunt alarmante se recomanda prudenta deoarece vaccinarea în masă poate reprezenta un risc în condiţiile apariţiei variantei delta.

 Ideea este ca persoanele vaccinate au un risc mult mai mare ca sistemul lor imunitar să reacţioneze violent şi ineficient la întâlnirea cu orice coronavirus nou, acum cu „varianta Delta„, fapt care s-a observat în studiile de laborator pe animale.

SURSE:

Infection-enhancing anti-SARS-CoV-2 antibodies recognize both the original Wuhan/D614G strain and Delta variants.

 

***

Războiul Informațional

 

Related Images:

Citeste si …

Costel Vânătoru repus in functie
Uncategorized

Cercetătorul Costel Vânătoru va fi reinstalat în funcția de director al Băncii Naționale de Gene

Cercetătorul buzoian Costel Vânătoru va fi reinstalat în funcția de director al Băncii Naționale de Gene  Profesorul Costel Vânătoru de la Banca de Resurse Genetice Vegetale – pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale urmează […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*