Se desființează IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului ) ?

Se desființează IICCMER ?

 211 vizualizări

IICCMER se va desfinta?
IICCMER - Radu Preda

Se desființează IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului ) ? Radu Preda: „Victimele comunismului vor fi abandonate

Să fie doar un zvon ? Se desființează IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului ), se întreabă Radu Preda directorul institutului.

 După desfiinţarea „Institutului revoluţiei Romane din Decembrie 1989” a început să circule informaţia ca Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului ( I.I.C.C.M.E.R. ) ar fi următorul pe listă. Informaţiile au încetat să fi un simplu zvon speculativ astăzi când Teologul clujean Radu Preda a postat astăzi pe Facebook o postare în acest sens:

„Circulă zvonul că Guvernul ar dori, la presiunea Cotroceniului, să desființeze IICCMER. Cu un buget minimal, raportat la alte instituții, având rezultate reale în devoalarea crimelor comunismului, o asemenea decizie nu poate fi motivată, ipocrit, de lipsa banilor. Ea ar fi motivată doar de lipsa empatiei față de istoria recentă. Sper, alături de colegii mei, să nu se întâmple acest lucru. Dacă se va întâmpla, totuși, atunci vom fi, trei decenii de la căderea simbolică a comunismului, la ora adevărului: securitatea pe stil nou va învinge, așa cum a făcut-o și în economie, în politică sau în alte “sectoare”. Victimele comunismului vor fi abandonate în efuziunea măririi indemnizațiilor și speciilor speciale. Ce ţară tristă și lipsită de demnitate! Doar Dumnezeu ne mai păzește…”, a scris Radu Preda pe FaceBook 

ScreenShot 20200110194220 300x168 - Se desființează IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului ) ?

O informaţie pe surse şocantă!

 O informa ţie pe surse spune că ar exista un plan „ocult” ca toate institutele importante de cercetare a istoriei recente din Bucureşti care se ocupa de comunism, exil, totalitarism, revoluţie să fie concentrate într-un singur institut. Acest mega institut ar urma să fie subordonat fie Guvernului fie facultăţii de Ştiinţe Politice sau Istorie după cum Institutul Cultural Român este subordonat senatului. O altă variantă ar fi ca toate aceste institute să fie transferate la Academia Romana fie la Institutul Iorga acestea fiind instituţii care deţin patrimoniu şi spaţiul adecvat desfăşurării activităților specifice.

Planul dacă este adevărat e catastrofal, fiecare instituţie operează pe o felie, deţine o arhivă şi o bibliotecă în acest sens. Fiecare institut are o echipă de cercetători specializaţi pe felia lor. Astfel Institutul Revoluţiei ar fi trebuit să studieze ce s-a întâmplat în decembrie 89, IICCMER. investighează crimele comunismului, Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului, totalitarismul în ansamblu, Institutul Iorga istoria în general şamd.

Ideea dacă ar fi reală ar fi mai proastă decât ideea guvernului PSD să reunească Muzeul Taranului cu Muzeul Satului. Iar ideea să le desfiinţeze pur şi simplu ar fi o ticăloşie fără margine.

ICCMER ?

 ICCMER a fost înființat în 2005, cu scopul principal de a investiga și identifică abuzurile și crimele făcute pe durata dictaturii bolşevice din România. Institutul când ajunge la nişte concluzii are atribuţia de a sesizarea organelor îndreptățite să ia măsuri, de-asemenea conserva memora crimelor totalitarismului comunist de la noi și din lume şi a exilului românesc. În ultimul timp Institutul a făcut o serie de investigaţii spectaculoase privind soarta luptătorilor din rezistenţă armată anticomunistă. Se spune că institutul ar fi căzut în dizgraţie în 2015 când conducerea să s-a exprimat categoric împotriva legii 217 poreclita la acea dată şi legea „anti-legionara”.

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*