Adevărul rostit de fostul președinte George W. Bush despre Irak si Ucraina explicat.

George W. Bush vs Realitatea

 323 de vizualizări

George W. Bush
George W. Bush

Adevărul rostit de fostul președinte George W. Bush despre Irak si Ucraina explicat. Invazia din Irak vs invadarea Ucrainei

 Fostul președinte american George W. Bush a făcut o gafă epocală miercurea trecută în cadrul unui eveniment privind integritatea alegerilor, eveniment ţinut la Centrul Prezidențial George W. Bush din Dallas. Acesta în loc să condamne invadarea Ucrainei a condamnat invadarea Irakului fostul şef de la Casa Alba a reuşit să iasă cu basma curata glumind că este bătrân. Dincolo de glume atacarea Irakului de către Bush senior şi invadarea ţării de către Bush junior a creat o tragedie umanitară uriaşă.

Al 43-lea președinte ţinea un discurs despre alegerile din America şi Rusia:

“Prin contrast, alegerile din Rusia sunt fraudate, opozanții politici sunt închiși sau eliminați din procesul electoral. Rezultatul este absența unor mecanisme ”checks and balances” în Rusia, astfel încât avem decizia unui singur om de a lansa o invazie total nejustificată și brutală în Irak”, a spus Bush.

Vreau să spun Ucraina”, a adăugat repede fostul președinte american potrivit Reuters și The Guardian, glumind și punând gafa pe seama vârstei de 75 de ani, ceea ce a stârnit râsetele publicului.

A ridicat din umeri și a spus „și Irak” pe sub răsuflare. „Oricum. Am 75 de ani”, a adăugat liderul republican în timp ce mulțimea a izbucnit în râs.

George W. Bush si glumița sa

 Dincolo de „glumă” se afla o cruntă realitate. Statele Unite ale Americii au invadat Irakul în 2003 sub pretextul că țara adăpostea arme de distrugere în masă și teroriști. Totuşi nu au fost găsite niciodată acele arme de distrugere în masă care au legitimat iniţial invazia. Peste un sfert de milion de oameni au murit în conflictul care a urmat, inclusiv aproape cinci mii de soldați americani, potrivit Iraq Body Count, un site care verifică rapoartele și înregistrările despre victimele din țară.

 Prima intervenţie în Irak a fost opera lui George H.W. Bush (tatăl lui George W. Bush), la acea dată armata americană a distrus în Irak printre multe altele principala fabrica de lapte praf destinat copiilor dar și unitățile de ambalare a curmalelor, generând foamete și sărăcie.

Irakul era unul din principalii producători de curmale, iar după compromiterea producției de petrol tara s-a văzut pusă și în imposibilitatea de a produce și exporta curmale. Distrugerea sistematică că plantaţilor şi fabricilor de procesare a curmalelor a început încă din timpul războiului din Golf, a continuat în timpul operaţiuni americane „Furtună în deșert” din 1991 iar în timpul invaziei americane din 2003 a scăzut de la 150 de fabrici de procesare a curmalelor înainte de război la 6 după război.

 În 1991 când George H.W. Bush a distrus principala fabrica de lapte praf pentru copii multe mame sufereau de malnutriţie și nu puteau să își poată alăpta bebelușii. Problema s-ar fi rezolvat ușor cu ajutorul laserului praf formula specială pentru copii, dar unchiul Sam a avut grijă să bombardeze singură astfel de fabrică din Irak pe care armata americană o considera un laborator de producție a armelor de distrugere în masă.

George W. Bush doar o greșală nevinovată

 Observatorii independenţi au remarcat ironia subtilă pe care preşedintele american a făcut-o cu sau fără intenţie: „alegerile din Rusia sunt fraudate” pare a face trimitere la numeroasele fraude semnalate în special la votul prin corespondenţa din Statele Unite. În continuarea: „ opozanții politici sunt închiși sau eliminați din procesul electoral” pare a face o trimitere subtilă la „dosarele” cu „scandaluri sexuale” şi „colaborare cu ruşii” scoase în campania electorală din U.S, pentru atacarea opozanţilor. În final gura mincinosului a grăit adevărul: „avem decizia unui singur om de a lansa o invazie total nejustificată și brutală în Irak”.

Paradosul este în mare invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin şi invadarea Irakului de către George W. Bush este foarte similară, respectiv un act de agresiune îndreptat împotriva unei naţiuni suverane justificat de ideii similare: nazism pentru Ucraina / totalitarism pentru Irak, arme nucleare pentru Irak / arme nucleare pentru Ucraina, arme chimice pentru Ucraina / arme chimice pentru Irak.

Surse:

# Middleeasteye

Date growing crisis in Iraq’s ‘black land’

 

# latimes

That ‘Baby Formula’ Factory–U.S. Calls It Chemical Arms Site

 

# veteransforcommonsense

A Tragic Lesson in U.S. Gulf War Propaganda

 

#  latimes
Iraqi Date Industry Lies in Ruin

 

***

Războiul Informațional

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*