Comemorarea crimei comise de aviația americana 4 aprilie 1944

Bombardamentele din 4 aprilie 1944

 248 de vizualizări

4 aprilie 1944
Bombardamentele din 4 aprilie 1944

Comemorarea crimei comise de aviația americana 4 aprilie 1944. Sâmbătă, 08 aprilie 2023, orele 12:30 -14, în Parcul Cișmigiu 

 Ziua de 4 IV 1944 este una din cele mai negre zile din istoria oraşului Bucureşti, aviaţia militară americană s-a dezlănţuit asupra unor ţinte civile făcând peste 5.000 de victime. Marți, 4 Aprilie 1944, orele 13:45 aviația americană a săvârșit un adevărat masacru asupra civililor bucureşteni , fără nici o justificare militară.

bomb mic 300x179 - Comemorarea crimei comise de aviația americana 4 aprilie 1944
bombardament 1944

 Mărturiile celor care au trăit aceste orori ne relatează cum radio Vocea Americi îi ameninţă pe români că dacă nu vor primi cu bucurie armată sovietică se vor confunda într-o baie de sânge. Nimeni nu isi imagina cat de reale erau amenințările. Nu avea să fie o coincidență între 13 și 15 februarie 1945 Aliați
respectiv forțele aeriene americane și britanice aveau să efectueze un monstruos bombardament asupra orașului „liber” Dresda.

Iată mărturia lui: Maria Cantacuzino Enescu.

În tot cursul acestei perioade sumbre, ascultam la radio cu consternare şi revoltă, Vocea Americii, îndemnându-i, de patru ori pe zi, pe români, ca un ordin, să deschidă braţele Armatelor Roşii «eliberatoare» care înaintau, ameninţându-ne că altfel, ne vom cufunda, noi şi bunurile noastre, într-o mare de sânge. Mai aud şi acum vocea lugubră şi tonul răstit al speaker-ului ce ne transmitea acest mesaj de dincolo de Ocean.

 Academicianul Gheorghe Zâne confirma inutilitatea strategică a bombardamentelor într-un moment când soarta războiului era deja decisa:

Gheorghe Zâne

„Bombardamentul din 4 aprilie şi cele următoare n-au adus, cred, nici un folos militar anglo-americanilor; războiul era decis când ele au început, n-au adus, sigur, nici un folos politic. Opinia publică şi fruntaşii politici aveau la această dată atitudinile fixate. O serie de crime inutile, comise în numele eliberării Europei.”

Bombardamentul a început în zona Gării de Nord zonă care era plină cu refugiaţi din Basarabia care fuseseră adunaţi aici, mulţi dormeau în gară şi în vagoane special amenajate pentru ei. Basarabeanul Paul Goma oferă următoarea relatare:

Paul Goma

Peste două zile – la 4 IV 2004 – se vor împlini 60 de ani de la Masacrul din Gara de Nord și Triaj Bucureşti; victime: în majoritate refugiați din Basarabia, Bucovina de Nord și Herța, adunați în vederea „dispersării în vestul țării”; autori: americanii.

Nu există familie de basarabean, bucovinean, herțean care să nu aibă doi-trei-patru membri (civili) împușcați de komisarii NKVD, începând din 28 iunie 1940 sau dispăruți în Siberia cea de gheață; și nu există familie de basarabean, de bucovinean de nord, de herțean – ba chiar din nordul Moldovei propriu-zise (de unde românii fugiseră de ruși, începând din martie 1944) care să nu aibă măcar un membru ucis în Bombardamentul American din 4 aprilie al Gării de Nord.

4 aprilie 1944 300x231 - Comemorarea crimei comise de aviația americana 4 aprilie 1944

 

 Comemorarea şi parastasul victimelor din 4 aprilie 1944

 Sâmbătă, 08 aprilie 2023, orele 12:30 -14, în Parcul Cișmigiu va avea loc comemorarea crimei comise de aviația militara a Statelor Unite, când în ziua de 4 IV 1944 au ucis 3000 de români într-o singură zi pentru ca Rusia să poată instaura comunismul în Europa de Est. Organizator: Asociația Dumnezeu, Popor și țară. Organizatori anunță si o expoziție cu imagini inedite făcute in acea teribila zi.

Vezi si:

Cea mai neagră zi din istoria Bucureștiului: 4 aprilie 1944 Hotnews

 

***

Războiul Informațional

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*