Protest pentru Palestina – abuzuri si exces de zel

Bucuresti - Protest pentru Palestina

 50 de vizualizări

Protest pentru Palestina
Bucuresti Protest pentru Palestina

Protest pentru Palestina jandarmeria face abuzuri și exces de zel, SRI, Politia și Mascații prezenți

 În data de 27 ianuarie 2024, a avut loc în București un protest de solidaritate cu Palestina. La acest protest au participat in total aproximativ 100 de persoane cu steaguri și pancarte pro-palestiniene.

 La prima vedere, nimic nu pare ciudat, având în vedere că în București au avut loc mii de proteste pentru sute de cauze, de la Marșul LGBT la proteste „Împotriva vaccinării obligatorii„. Poate doar ziua aleasă de organizatori pare nepotrivită, deoarece pe 27 ianuarie este și Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

 Mitingul ar fi avut ca motiv comemorarea a 100 de zile de la începutul atacului armatei israeliene asupra Fâșiei Gaza (în realitate, 112 zile). Vezi aici eveniment pe Facebook 100 zile de Genocid.

Desfășurare impresionanta de forte la protestul de solidaritate cu Palestina

 La fața locului, lucrurile au căpătat o turnură total bizară. Locul protestului a fost încercuit cu un gard, dincolo de care se intră doar după o minuțioasă percheziție corporală realizată de angajați ai Poliției, Jandarmeriei și SRI-ului.

 Din discuțiile cu participanții, am aflat că Jandarmeria s-a interesat ce sloganuri urmează să fie scandate, cine urmează să țină discursuri și ce subiecte urmează să fie abordate în respectivele luări de cuvânt.

 Totodată, cel puțin un banner ar fi fost interzis de Jandarmerie, iar proprietarul ar fi fost îndepărtat din zona de protest.

Jandarmeria a făcut exces de zel

 Reporterul venit la fața locului din partea publicației noastre nu a dorit să intre în zona de protest și a ales în schimb să comenteze de pe margine. Cu toate acestea, a fost legitimat și percheziționat de patru ori.

Prima dată, un echipaj de jandarmerie i-a solicitat reporterului nostru să se legitimeze. După discuții îndelungate, în care jandarmeria nu a putut să justifice acest act deoarece reporterul nu se afla în zona perimetrului definit de poliție, legitimarea a fost efectuată.

Jandarmii s-au întors cerând să percheziționeze rucsacul cu echipament video (camera, trepied, reportofon). Reporterul nostru a protestat, invocând faptul că nu este participant și nu se află în perimetrul mitingului despre Palestina, ci pe domeniul public.

Jandarmii au reușit să facă niște poze cu rucsacul deschis și au mers, cel mai probabil, pentru a primi noi indicații. Din pozele făcute a rezultat că în rucsacul reporterului se afla o pungă cu insigne „Stop 5G” și „Nu vaccinări obligatorii”. Jandarmii s-au întors dorind să percheziționeze punga cu insigne.

 Reporterul nostru a refuzat categoric, invocând că nu este implicat în protestul legat de Palestina. A avut loc o discuție, pe care o prezentăm în video mai sus, în care jandarmii solicită ca reporterul să nu mai filmeze dacă refuză să prezinte punga cu insigne.

 În cele din urmă, un alt jandarm de la dialog, care se poate auzi și pe cameră, informează echipajul de jandarmi că reporterul are dreptate și poate să filmeze de pe domeniul public protestul.

Alta echipa de jandarmi alta legitimare (nu știe stângă de ce face dreapta)

 15-20 de minute mai târziu, reporterul nostru a decis să facă turul peții filmând protestul, dar în fața Guvernului a fost oprit de un alt echipaj de jandarmerie și legitimat din nou. Nouă echipă de jandarmi au afirmat că nu sunt în legătură cu cealaltă echipă care a efectuat prima legitimare, deoarece sunt veniți de la mai multe unități. Aceștia au avut o atitudine mult mai respectuoasă și nu au solicitat nici încetarea filmării și nici percheziționarea reporterului.

Câteva precizări despre relațiile României cu Palestina si Izdrael

 Aici ar trebui făcute câteva precizări. În primul rând, România recunoaște atât Palestina, cât și statul Israel. Este ciudată poziționarea autorităților române spre a intimida palestinienii prezenți la protest.

 Mai apare și întrebarea cine ar fi fost interesat să producă un incident împotriva palestinienilor și românilor pro Palestina veniți la protest? Cu siguranță, nu putem să acceptăm că autoritățile au luat în calcul ca un palestinian să comită un atentat împotriva altor palestinieni.

 Apare o concluzie șocantă și extrem de gravă, anume că autoritățile au luat în calcul ca un israelian să comită un atentat împotriva palestinienilor pro Fâșia Gaza. Cine altcineva ar fi amenințat siguranța protestatarilor care susțineau Palestina?

***

Războiul Informațional

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

  1. Impresia este ca fortele de ordine au grait la intrebarile sapand din ratiuni incolonate de aparare a lui Ali Abraham numai din tara sa, deoarece puterea de stat se vre in aparare. Protestul pasnic pentru Palestina a fost desfiintat de prezenta excesiva si abuziva a politistilor si jandarmilor, care au vrut sa controleze si sa interzica pana si cele mai mici detalii referitoare la acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*