Adrian Coman homosexualul care a dat in judecata Romania s-a inscris in U.S.R

Adrian Coman homosexualul care a dat in judecata Romania membru USR.

 46 de vizualizări

Adrian Coman
Adrian Coman

Adrian Coman homosexualul care a dat în judecata România s-a înscris în U.S.R.

 Efectele boicotului referendumului pentru căsătoria dintre „un bărbat şi o femeie” continua să apară. Astfel Adrian Coman, homosexualul care a dat în judecată România la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Pentru a i`se recunoaşte căsătoria cu americanul Robert Clabourn Hamilton încheiată în Belgia în 2010, s-a înscris în USR şi vrea să candideze la europarlamentare.

Acesta s-a declarat impresionat de susţinerea primită de comunitatea LGTB din partea USR. Si a postat pe contul personal de facebook următorul anunţ:

Adrian Coman:

 Dezbaterile în contextul referendumului “pentru familie” mi-au adus aminte de discuţiile de acum 18 ani, când luptăm pentru dezincriminarea relaţiilor între persoane de acelaşi sex în România. Ura viscerala penetra aproape fiecare discurs şi puţini au fost aceia care au vorbit în favoarea egalităţii şi combaterii discriminării. De data asta, vocile care au aparat comunitatea LGBT au fost mai puternice ca oricând. Pentru prima dată, un partid politic parlamentar – U.S.R. – a spus răspicat că persoanele L.G.B.T. trebuie să fie egale în drepturi şi nu tratate ca cetăţeni de mâna a doua, şi s-a poziţionat împotriva manipulării politice la care au colaborat toate celelalte partide parlamentare.

 Verticalitatea acestui partid m-a determinat să iau o decizie fundamentală pentru mine. Am devenit membru U.S.R. şi mi-am depus candidatura pentru selecţia internă a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din 2019. U.S.R. este primul proiect politic la care ader în România, un partid deschis, transparent şi democratic, în care orice membru poate candida, iar membrii decid prin vot asupra listei de candidaţi. Este pentru prima dată când un partid organizează o competiţie electorală deschisă în România.

 Dacă voi câştiga încrederea membrilor U.S.R,, şi mai departe a alegătorilor romani, pentru un mandat în Parlamentul European, voi lupta în continuare din acea poziţie pentru egalitatea în drepturi şi demnitatea persoanelor L.G.B.T. şi a tuturor celor care, astăzi, nu sunt auziţi de majoritatea politicienilor în România.
 Cred într-o Românie şi o Europă pentru toţi, în care diversitatea umană este o valoare şi nu un pericol, şi în care putem trăi cu toţii în armonie socială. Cred într-un stat de drept, în care legea este aceeaşi pentru toţi. Mulţumesc tuturor pentru sprijin!

Nu este prima declaraţie de acest

Aceasta nu este prima declaraţie de acest fel; la scurt timp după anunţul prezenţei la vot Robert Raţiu, preşedinte MozaiQ declara:

„De-a lungul întregului proces de modificare a Constituţiei, desfăşurat pe perioadă a trei ani, comunitatea LGBT din România s-a văzut de multe ori demonizată, pusă la zid, făcută ţap ispăşitor pentru toate problemele sociale ale României. Campania electorală din ultimele patru săptămâni a intensificat discursul urii faţă de comunitatea LGBT. Astăzi lucrurile acestea trebuie să se oprească. Ne-am câştigat astăzi dreptul de a fi trataţi ca cetăţeni egali în faţa legii, ca interlocutori egali în relaţia noastră cu statul şi cu alte entităţi sociale. Problemele noastre contează, iar la 17 ani de la dezincriminarea homosexualităţii, nu mai putem fi daţi la o parte şi ignoraţi”.

În încheierea comunicatului Mozaic pentru AGERPRES se făcea următoarea apreciere surprinzătoare:

„La final nu avem cum să nu mulţumim organizaţiilor, voluntarilor, oamenilor de bine, a membrilor şi delegaţilor U.R.S. şi tuturor aliaţilor comunităţii LGBT care au făcut victoria de astăzi posibilă. Mobilizarea din aceşti trei ani şi mai accentuat din această campanie electorală ne dă speranţă în viitorul României, în care grupuri diverse colaborează pentru binele general şi în care diferenţele dintre noi ne unesc, nu ne separă.”

 U.S.R. devine astfel primul partid din România care să reprezinte oficial interesele L.G.T.B.. Uniunea Salvaţi România îşi dezvălui uşor, uşor cu paşi mici electoratului adevărata faţă. USR nu mai poate să se revendice ca un partid de „dreapta” care chipurile lupta cu „ciumă roşie” odată ce după atacurile la adresa biserici, atitudinea anti-nationalista manifestată de liderii partidului, acesta bifează şi susţinerea drepturilor persoanelor LGTB

Surse:

Newsweek

Agerpres – comunicat de presa asociatia Mozaiq

News.ro – Declaratie de presa Mozaiq

poza si citatul – pagina de facebook a domnului Coman

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*