Mișcarea #Rezist in lumina noilor acuzații

Acum sa vedem daca Rezista #Rezist

 258 de vizualizări

#Resist
#Rezist & #Resist

Răsturnare de situație, la scut timp după ce #Rezist anunțase proteste similare cu cele din 10 august, pe 1 Decembrie … au sărit calul?

Mişcarea #Rezist este o mişcare anarhista sponsorizată de George Soros”, asta pare o frază a unui „extremist de dreapta”. Până în urmă cu câteva zile ar fi fost mai întâi ridiculizat, făcut „omul lui Dragnea”, iar mai apoi înjurat cu celebrul slogan „M*** PSD”.

Dar iată că „extremiştii de dreapta” au cam avut dreptate, şi cam încep să se lege şi informaţiile despre 10 august, proteste la care nu a participat nici un grup recunoscut de naţionalişti.

DIICOT + #Rezist = Love

De curând publicaţia online luju.ro a publicat un articol numit „PORTOFELUL #REZIST – Dosar bomba! Procurorii DIICOT investighează 403 tranzacţii în cryptomonede, prin care în ultimii trei ani peste 14.000.000 dolari au intrat în România pentru a alimenta grupări #rezist şi ONG-uri susţinătoare fervente ale DNĂ, Iohannis, Ciolos şi USR. Pistele conduc spre un „portofel virtual” de pe platforma online BLOCKCHAIN, alimentat de Fundaţia Ştefan Batory din Polonia, sponsorizată în mod direct de miliardarul George Soros (Documente)”. Articolul descrie exact ce spune în titlu şi a făcut deja ravagii în mediul online, fiind preluat inclusiv de Mediafax.

Audiatur et altera pars

Resist a răspuns pe pagina Oficiala de Facebook într-un stil caracteristic, cu ad-hominem şi generalizare arbitrară la adresa întregii prese din România:

„99% dintre jurnaliștii români au numai căcat în loc de creier, și d-asta suntem unde suntem azi. Niște chiorăie mațe cărora le curg bale din gură n-au văzut în viața lor cum arată 1000 de euro și nu știu ce poți face cu ei dar explică modul în care alții învârt milioane de euro, citând luju.ro. Trebuie să cauți „DIICOT anchetează finanţarea Rezist” doar ca să-ți dai seama câte din marile siteuri au răspândit acest fake news.”

ScreenShot 20181120214902 - Mișcarea #Rezist in lumina noilor acuzații
Raspuns #Rezist

Indiferent dacă ştirea se va confirma sau nu, abia acum presa din România a început să îşi pună întrebări legitime despre cine sunt sau ce sunt #Rezist.

Nu era foarte greu de înţeles că o mişcare patriotică, autentică, nu are cum să pornească de la nişte tineri care îşi plimbă chiloţii pe la Metrou, iar în rest umbla cu chipul lui Che Guevara pe tricou.

#Rezist sau #Resist cine a fost primul ?

Mişcarea „Resist” este departe de a fi o „invenţie românească”, originile ei le găsim în rezistenţa unui grup de evrei polonezi ce îi aveau ca figuri principale pe Eta Wrobel şi Tuvia Bielski împotriva nazismului. Apoi, fără nici o conexiune directă cu această etapă ideea de „rezistenţă”, mai precis „Rise and Resist” (ridica-te şi rezistă) a fost preluată în ani `60 ai secolului trecut în legătură cu războiul din Vietnam. Atunci a avut loc o mobilizare extraordinară a societăţii americane împotriva trimiterii pe front a tinerilor americani. Comunităţi întregi se „ridicau” şi „rezistau” atunci când armata americană dorea să trimită pe front tineri din diverse regiuni ale Americii.

ScreenShot 20181119223742 - Mișcarea #Rezist in lumina noilor acuzații
Resistul autentic

Resist a îmbrăcat de-a lungul timpului toate formele posibile de stângă: drepturile populaţiei de culoare din SUA, feminism, drepturi muncitoreşti, drepturi pentru amerindieni, drepturi pentru homosexuali, drepturile LGBT. Niciodată #Resist nu a luat sub aripa sa idei sau concepte de dreapta legate de biserică, conservatorism, familie sau naţionalism.

32605180615 4cb2343770 b 1024x701 - Mișcarea #Rezist in lumina noilor acuzații
de la resist la #rezist

Ultima faza a rezistului este o fază contestatară la adresa lui Donal Trump şi a politicilor cabinetului său. Homosexualitate, imigranţi ilegali, identitatea de gen, problema veceurilor sau a cabinelor de duş unisex, adică tot atâtea motive pentru campanii şi proteste Resist şi afişarea celebrului hastag #Resist.

Globalizarea #Resist

Ca orice mişcare, după ce ajunge să fie recunoscută la nivel naţional, în mod absolut firesc doreşte să se extindă la nivel internaţional. Comunismul, fascismul, nazismul, toate au fost modele politice aplicate în prima instanţă unei ţări, ca apoi să se extindă la nivel internaţional. Conceptul nu este nici bun nici rău, pur şi simplu o idee după ce este validata la nivel local se extinde în mod firesc la nivelul următor. Democraţia îşi are originile în cetăţile greceşti, creştinismul în lumea iudeo-romana, islamul în triburile musulmane.

New York celebrates annual Gay Pride Parade 1 - Mișcarea #Rezist in lumina noilor acuzații
resistul lor & Rezistul nostru

De ceva timp resist s-a întins în afara Statelor Unite, povestea că la noi „e altceva” e cusută cu aţă albă. Românii sunt un popor profund anticomunist, fapt admis şi de părinţii comunismului (Marx şi Engels). La noi până şi comunismul a fost total atipic şi s-a îndepărtat rapid de originile sale bolşevice.Romanul autentic tradiționalist si stânga progresista sunt ca doua săbii in aceeași teaca.

Made in Romania ?

Mişcarea Resist nu putea să se legitimeze altfel la noi decât luptând cu „ciuma roşie” identificată în mod convenabil doar în PSD. Pur şi simplu nu aveau o altă opţiune, dar faptul ca această „mişcare” a refuzat să se asocieze cu orice proiecte naţionale, cu orice acţiuni protestatare de dreapta, ne da indicii despre adevărata ei origine. Astfel, la acţiunile împotriva construiri unei mega moschei, a colonizării României cu musulmani din lumea a III-a, a legii vaccinării obligatorii, protecţiei familiei, protestelor împotriva introducerii identităţii de gen în şcoli, mişcarea rezist a refuzat să se solidarizeze cu grupuri de români patrioţi. Ei au rămas permanent la stadiul cu înjurături la adresa PSD şi a mustăţii lui Dragnea. Permanent atacând Biserica Ortodoxa, ridiculizând organizațiile naționaliste, huiduind ultimele versuri ale imnului de stat, si permanent dorind an de an, sa denatureze ziua de 1 Decembrie.

George Soros si „societatea civila”

În România, întregul concept de „societate civilă” a fost construit după 1990 cu fonduri provenite de la organizaţi străine legate de George Soros.

Această poveste începe în anii `80 ai secolului XX, când miliardarul evreu a început să sponsorizeze dizidenta unor opozanţi ai regimurilor comuniste din Europa de Est. În 1984, Fundaţia Soros a semnat un contract de colaborare cu Academia Ungară de Ştiinţe, acesta fiind începutul penetrării lumii Est-Europene. În 1991, Fundaţia Soros s-a unit cu „Fondation pour une Entraide Intellectuelle Européenne”, iar în 1993 în Statele Unite a fost fondată „Open Society”, abia din 2010 au început să folosească titulatura „Open Society Foundations”.

În România au sprijinit înfiinţarea a numeroase filiale a unor organizaţii internaţionale, dar şi fondarea unora autohtone. La scurtă vreme după evenimentele din decembrie 1989, au înfiinţat cu foşti studenţi de la Ştefan Gheorghiu care studiau să devină viitori activişti de partid, GDS (Grupul de Dialog Social). Dintre persoanele publice asociate acestei organizaţii putem enumera pe Gabriela Adameşteanu, Mariana Celac, Andrei Cornea, Andrei Oisteanu, Adrian Cioroianu. Iar dintre cei care activează politic, putem aminti pe Renate Weber, Alina Mungiu, Monica Macovei, Cristian Parvulesc, Mihai Răzvan Ungureanu, Adrian Cioroianu.

De asemenea, au fost implicaţi în fondarea unor ONG-uri precum Pro-Democratia sau a unor organizaţii cu nume bombastice de tipul „Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki” sau „Societatea Academică Română”. Împreună toate aceste organizaţii şi cu personalităţile din media, politica şi lumea civică cu care întrețin legături, formează o reţea precum o pânză de păianjen aruncată asupra României.

Nu vrem sa fim „partid”! … nu unul ci mai multe …

De curând „Mişcarea” adunată în jurul rezist a început să formeze structuri politice, dorind să acapareze întreaga lume politică românească. Astfel, avem USR care se prezintă ca fiind un partid de „centru”, Gruparea Ciolos România+ care se prezintă a fi de dreapta şi Demos care se pretinde a fi de stânga „europeană” . Se prefigurează o schimbare radicală de macaz, în care „ciocoii vechi” să fie alungaţi, iar în locul lor să fie aduşi „domnitori fanarioţi” mult, mult mai obedienți. Dacă „ciocoii vechi” luptau să aibă ei şi familiile lor, „domnitorii fanarioţi” sunt total în solda celor care i-au susţinut de mici, care le-au plătit studiile şi care i-au făcut oamenii care sunt astăzi.

România pare prinsă într-un cleşte fără scăpare, singură scăpare pare a fi ca omul de rând să îşi deschidă ochii, să întoarcă spatele la televizor şi să analizeze pe cont propriu dovezile care se găsesc pretutindeni.

Acuzații grave …

Potrivit luju.ro, DIICOT investighează finanţarea grupărilor violente de stradă (care în ultima perioadă, speriate că au intrat în vizorul autorităţilor, şi-au redus vizibil activitatea) şi care, se precizează, au organizat în anii 2017 şi 2018, şi mai ales în data de 10 august 2018, acţiuni împotriva ordinii constituţionale.

Astfel, ar fi avut loc mai multe tranzacţii cu cryptomonede (ex. Bitcoin) care au fost realizate dintr-un „portofel virtual” (wallet). Sumele mari de bani ar proveni de la Fundaţia Ştefan Batory din Polonia, sponsorizată de miliardarul George Soros. Printre beneficiarii sumelor de bani primite din acest portofel de la Fundaţia Ştefan Bathory nu s-au numărat doar grupări #rezist, ci şi mai multe organizaţii non-gvernamentale cunoscute în mediul online ca susţinătoare fervente ale Iohannis, Ciolos, USR etc, precum: Declic, VaVedem, Corupţia Ucide, Oradea Civic, Funky Citizens, Just, Casa Jurnalistului, Vice.com sau Rezistenta TV .

Pentru a se pierde urma finanțării, se afirmă că gruparea #Rezist a folosit metoda de plăți online „Blockchain” care nu are un singur administrator care să fie chestionat. S-a folosit un generator IP din alte locații din lume pentru ca tranzacţiilor să li se piardă urma prin nenumărate servere şi să nu poată fi urmărite de către autorităţile române.

O mica atenționare

Jurnaliştii de la Luju îşi încheie astfel articolul „În pofida acestor strădanii pentru mascare tranzacţiilor se pare că DIICOT a luat urma banilor şi este pe punctul de a demasca întreaga reţea. Nu ar fi exclus ca această anchetă să demanteleze cea mai amplă şi mai concertata acţiune de subminare a puterii de stat din România, cu fonduri externe. Şi să explodeze chiar în capul celor care de-a lungul vremii s-au suit pe valurile sociale generate de mişcarea #REZIST. Trebuie remarcat faptul că DIICOT a început o anchetă care părea de neconceput în anii de apogeu ai statului paralel.”

Ce concluzii putem trage ?

De reţinut ar fi ca toate iniţiativele „civice” importante din 1990 până acum, din Romania, par a-l avea pe George Soros în spate. Publicaţia online Katehon scria acum aproape 2 ani un articol numit „The Soros reign: a Romanian example” în care sunt amintite toate ONG-urile importante şi aproape toate personalităţile marcante ale „dizidentei” civice ca fiind legate de miliardarul evreu. Rămânea doar #Rezist, aparent o mișcare civică formată din militanţi desprinşi din protestele anilor 2012-2015.

Apariţia unei ştiri despre o anchetă DIICOT nu înseamnă că ancheta există sau, daca există ca va fi finalizata cu o punere sub acuzare, punerea sub acuzare la rândul ei nu înseamnă vinovăţia inculpatului. Cu toate acestea, precum am arătat, această informaţie este doar o mică piesă de puzzle dintr-un tablou care ne arata că România pare a fi una dintre puţinele tari care nu are o opoziţie reală. Noi nu avem o grupare naţionalistă, nu avem o grupare euro-sceptica, nu avem un partid conservator autentic.

Noi nu avem controverse: toate partidele la noi sunt pentru imigranți, toate sunt pentru drepturile homosexualilor, toate sunt pentru identitatea de gen, parteneriat civil, vaccinare obligatorie, cipuri, euro, capul plecat in fata Germaniei, UE fără nici o condiție. O „democrație” nefireasca care ne arata dictatura in care de fapt ne zbatem.

Putem trage o singura concluzie pozitiva: la ce eforturi uriașe sunt făcute sa fim ținuți dezbinați, si a uriașei propagandei defetiste, trebuie sa recunoaștem „suntem destul de periculoși”.

 

Silviu Brucan la GDS Alin Teodorescu Stelian Tanase Andrei Plesu Gabriel Liiceanu Gabriel Andreescu - Mișcarea #Rezist in lumina noilor acuzații

Surse:

The Soros reign: a Romanian example

 

The Real International #resist Movement Behind the Hype

 

PORTOFELUL #REZIST – Dosar bomba! Procurorii DIICOT investighează 403 tranzacţii în cryptomonede, prin care în ultimii trei ani peste 14.000.000 dolari au intrat în România pentru a alimenta grupări #rezist şi ONG-uri susţinătoare fervente ale DNĂ, Iohannis, Ciolos şi USR. Pistele conduc spre un „portofel virtual” de pe platforma online BLOCKCHAIN, alimentat de Fundaţia Ştefan Batory din Polonia, sponsorizată în mod direct de miliardarul George Soros (Documente) 

 

 

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*