Brandul italian de lux Gucci vs „Corectitudinea politica”

Moda si„Corectitudinea politică”

 87 de vizualizări

Brandul italian de lux Gucci

Brandul italian de lux Gucci a retras un pulovăr „incorect politic„. „Corectitudinea politică” în secolul XXI

 

 Brandul italian de lux Gucci a fost nevoit să retragă de la vânzare un pulovăr din lână de culoare neagră, în urma unor critici apărute online. Motivul care a declanşat o adevărată furtună de critici online îl reprezintă gulerul înalt al pulovărului, care acoperă partea inferioară a feţei, la fel ca un fular (numit „balaclava knit top”)

 Pulovărul are un fel de guler ca o jumătate de mască de schi care acoperă doar partea de jos a feţei. În zona gurii avem o despicătură în jurul căreia au fost desenate buze groase care ar aduce aminte de caricaturile considerate rasiste cu negri. Potrivit unor utilizatori Twitter, designul este foarte asemănător cu un „Golliwog” sau păpuşile inspirate de acest personaj, care are cap negru, par creţ şi buze groase, şi care este învinuit că ar reprezenta un stereotip rasist.

Golliwog

Golliwog este un personaj fictiv creat de Florence Kate Upton în secolul 19, care apărea în cărţile pentru copii. Golliwog este practic un claun negru cu ochi mari, par creţ, buze groase şi haine specifice. În Australia şi Regatul Unit în ultimul timp au existat numeroase acuzaţii asociate cu această imagine, transformată fără temei într-un simbol al  „rasismului”.

 Mulţi au asociat lansarea pulovărului cu debutul lunii dedicate istoriei persoanelor de culoare „Black History Month” (Vineri, 1 Februarie – Marţi 28 februarie 2019 ). Prima utilizatoare Twitter care a făcut această asociere a fost Rashida Renee, ea scriind: „Balaclava knit top by Gucci. Happy Black History Month y’all” (Balaclava knit top de la Gucci, Luna istoriei negrilor fericită tuturor!). Din acel moment criticile au început sa curgă si s-au transformat in acuzații de rasism.

Pulovărul respectiv costa £690 sau $890 şi făcea parte dintr-o colecţie de lux. Gucci a retras pulovărul de la vânzare si a prezentat scuze celor care s-au simțit vizați.

Gucci şi-a cerut scuze imediat, postând pe Twitter următorul mesaj:

Gucci își cere profund scuze pentru jignirea cauzată de „jumperul” de lână. Dorim să confirmăm ca acesta a fost imediat retras din toate magazinele fizice sau online. Considerăm că diversitatea este o valoare fundamentală care trebuie susținută deplin, și care trebuie să se afle în fruntea tuturor deciziilor pe care le luăm. Suntem pe deplin angajați să creștem diversitatea în întreaga noastră organizație și să transformăm acest incident într-un moment puternic de la care echipa Gucci să poată învăţa ceva pentru viitor.”

DyxYJ19XgAAo20H - Brandul italian de lux Gucci vs „Corectitudinea politica”
Gucci apologies

Un utilizator a replicat că Gucci a făcut acest accesoriu intenţionat ofensator pentru a provoca comunitatea de culoare să vorbească despre ei, iar apoi, după ce au obţinut atenţia planificată, şi-au prezentat nişte scuze formale. Alte persoane au atras atenția ca Gucci mai are un fel de fulare similare care nu au fost încă retrase.

AP 18052550303184 e1549552866555 1024x575 - Brandul italian de lux Gucci vs „Corectitudinea politica”
Golliwog

 Din păcate civilizația uluitoare a vestului pare sa alunece de la o perioada de trista amintire ( a segregării rasiale si culturale) la o cenzurare a libertății de exprimare. In aceasta este indusa teama ca orice gest sau discurs public, poate fi considerat ofensator pentru cineva.

SURSE:

# Bild:

Rassismus-Skandal um diesen Gucci-Pullover

# Newsbeezer

Gucci stands over R12k & # 39; blackface & # 39; pullover

# Twitter

Gucci Apologizes

# Huffingtonpost

Gucci Apologizes For Black Balaclava Sweater That Resembles Blackface Caricatures

# Twitter

Twit Rashida Reneé

# Indy100

Gucci removes £690 balaclava top after accusations of ‘blackface’

# Newsleo

Gucci balaclava knit top branded ‘blackface’ on Twitter

# Qz.com

This week in apologies: Gucci’s blackface jumper and Adidas’s Black History Month shoe

***

Razboiulinformational

 

 

 

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

patriotului Mihai Târnoveanu
Incorect politic

Plângere penală împotriva patriotului Mihai Târnoveanu pentru poezia Doină de Eminescu

Plângere penală împotriva patriotului Mihai Târnoveanu pentru recitarea poeziei „Doina” de Mihai Eminescu  Doctorul Mihai Târnoveanu ne anunță prin intermediul paginii personale de FaceBook că o plângere penală a fost făcută împotriva sa pentru poezia […]

#rezistenta anti-comunista
Uncategorized

#Rezistența: La Jilava au fost comemoraţi cei 13 luptători anticomuniști executaţi în 1953

#Rezistența: La Jilava au fost comemoraţi cei 13 luptători anticomuniști, parașutați de aviația americană și executaţi în 1953  #Rezistenta: Sâmbătă, 31 octombrie în jurul orei 11 la Închisoarea Jilavă au fost comemoraţi luptătorii anticomuniști parașutați […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*