Slovacia devine al 8-lea stat care nu semnează Pactul pentru Migrație de la Marrakech

La Marrakech se decide destinul Europei

 69 de vizualizări

Marrakech
Marrakech

Slovacia nu va semna Acordul Organizaţiei Naţiunilor Unite privind migraţie de la Marrakesh

Prim-ministrul slovac Peter Pellegrini a anunţat duminică , la finalul summitului UE pe tema acordului pentru Brexit, ca Slovacia nu va semna „Pactului Global pentru o Migrație Sigură, Ordonată și Regulată” de la  Marrakesh.

Slovacia devine al 8 stat care refuza a semna „Acordul de la Marrakech” SUA, Cehia, Ungaria, Australia, Austria, Israel şi Polonia au anunţat deja că nu vor semna iar Elveţia a amânat semnarea acordului până când va avea loc o dezbatere asupra subiectului în Parlamentul tarii.

În acest moment toate statele grupului de la Visegrad au respins propunerile ONU privind „reglementarea” migraţiei.

Pactul Global pentru o migrația sigură, ordonată și regulată” a fost aprobat în iulie de către toate cele 193 de state membre ale ONU, cu excepția Statelor Unite, care a respins pactul dar care ar putea să il ratifice totuşi  mod oficial în decembrie.

Pactul a fost conceput după ce Europa s-a confruntat cu cel mai mare aflux de migranți de după cel de-al Doilea Război Mondial. Astfel o mulţime de imigranţi care fugeau de conflicte sau sărăcie în special din Orientul Mijlociu şi Africa au intrat în Europa.

NU! Mulțumesc

Din cadrul UE, Ungaria, Austria, Polonia, Republica Ceha, Croaţia si Bulgaria şi Slovenia au lăsat foarte clar să se înţeleagă că nu vor semna tratatul de la Marrakech.

În afara Uniuni Europene Australia, Elveția si Israel au anunţat de-asemenea că nu vor participa la semnarea tratatului.

„Slovacia nu va susţine sub nicio formă acest pact al Naţiunilor Unite şi nu îl va semna”, a declarat reporterilor Pellegrini la Brussels la încheierea summitului privind brexitul UE.

În Belgia o coaliţie naţionalistă parteneră cu guvernul lui Charles Michel, Alianţa Flemish, au declarat deasemenea ca semnarea pactului este problematica şi ne putem aştepta la presiuni din partea lor ca şi Belgia să renunţe la semnarea pactului.

Presa progresista de la noi, precum Adevărul încearcă a inocula ideea ca „pactul nu aduce nimic nou” şi că respectă suveranitatea naţională. Acordul are 23 de obiective iar obiectivele de la punctul 15 la punctul 20 sugerează mai de grabă o colonizare decât o simplă asistenta umanitară:

Cele 5 puncte ale Acordului de la Marrakech care dovedesc ca e vorba despre colonizare.

  • 15. Să ofere acces la servicii de bază pentru migranți
  • 16. Să sprijine migranții și societățile pentru a realiza incluziune și coeziune socială deplină
  • 17. Să elimine toate formele de discriminare și să promoveze discursuri publice bazate pe dovezi, pentru a influența percepția asupra migrației
  • 18. Să investească în dezvoltarea abilităților și să faciliteze recunoașterea mutuală a abilităților, calificărilor și competențelor
  • 19. Să creeze condiții pentru ca migranții și diaspora să contribuie deplin la dezvoltarea sustenabila în toate țările
  • 20. Să promoveze un transfer rapid, sigur și ieftin al banilor și să sprijine incluziunea financiară a migranților.

Vezi Acordul pagina 3/231

Tema principală a Acordului introdusă subtil în mai multe locuri în text este proclamarea imigraţiei ca fiind un „drept al omului”. Adică un drept similar cu dreptul la viaţă, educaţie, religie, drepturile femeilor sau ale etniilor. Practic odată ce statele vor accepta această „prăjitură otrăvită” vor avea obligaţia să se lase ocupate fără a opune rezistenţă. Iar orice stat din lumea a-III-a care va dori să ocupe un stat bogat tot ce va trebui să facă este să trimită destui soldaţi neînarmaţi care să treacă graniţa, respectivului stat, cu mâinile în aer strigând „refugiaţi”

EXCLUSIVITATE! ACORDUL DE LA MARRAKECH

Pentru a naviga in document folosește săgețile din stângă sus pentru a schimba paginile.

Marrakech

Ultima Ora:

Italia a anunțat ca se retrage si nu va participa la semnarea tratatului

SURSE:

Euractiv:

Slovakia becomes 8th EU country to oppose global migration pact

Adevarul

Ce prevede pactul văzut de ONU drept o soluţie la migraţia haotică şi denunţat de ţări cu politici dure în domeniu

Evenimentul Zilei

ONU:Țările au obligația să se lase ocupate de imigranți

***

Razboiul Informational/ Dogaru Victor

 

 

 

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

1 Trackback / Pingback

  1. Protest împotriva Pactului pentru migrație de la Marrakesh - Razboiul Informational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*