Băsescu își da aramă pe fata… el nu este Naționalist

Basescu NU este nationalist

 475 de vizualizări

Băsescu își da aramă pe faţă… el nu este Naționalist. Alo, Basarabia, se aude?!!

România la 100 de ani de la unificare arată ca o ţară recent ieşită din război. Drumuri impracticabile, industria distrusă, flota nu mai există, resursele strategice înstrăinate. Milioane de tineri au părăsit ţara, spitalele cu greu pot face faţă bătrânilor rămaşi. Putem face paralele cu state care au trecut prin război. Drumurile şi marile fabrici au fost bombardate, agricultura şi mijloacele de producţie au fost diminuate, flota a fost torpilata, ţara a fost ocupată iar principalele resurse au fost împărţite între aliaţi. Milioane de persoane au plecat în pribegie şi au ajuns să se refugieze în alte state, unde sunt exploataţi ca mâna ieftină de lucru. Sună cunoscut?

La noi doar că nu am avut războiul fizic, dar consecinţele sunt aceleaşi, nu am fost „ocupaţi” de un singur duşman, ci de toţi. La dezmembrarea României au participat şi companii ruseşti şi germane şi din Austria, Canada sau SUA. Oamenii care au murit datorită uni sistem medical infect şi ineficient în 30 de ani fac şi ei cu siguranţă cât un război. Tributul este identic.

Un singur lucru îl putem spune cu certitudine: la jaf nu au participat nici legionarii, nici protocroniştii, nici gândiriştii, nici daciştii, nici unionistii, sau militanţii anti: imigraţie, căsătoria gay sau cip. Organizaţiile şi grupările naţionaliste foarte uşor de identificat nu şi-au construit nici sedii luxoase si nici nu au organizat întâlniri de lucru prin locaţii exotice.

Se lucrează din greu….

Cu toate acestea, asistăm de ceva timp la un fenomen de transfer al vinovăţiei de la cei care au furat la nişte copii care se îmbracă în straie populare şi pun flori pe la mormintele strămoşilor. Cei proclamaţi „formatori de opinie” tună şi fulgeră în emisiuni etichetate ca fiind de „audienţă naţională” împotriva „naţionaliştilor”. Printre măsele scrâşnite şi ochi bulbucaţi putem auzi câte un sunet de fiară împănat cu ură: „dacopaţi”, „legionaroizi”, „familişti”, „aia care sunt împotriva imigraţiei”, „fundamentalişti religios”,… etc.

Stai şi te gândeşti când a fost ultima oară când ai auzit că un „dacopat” a deturnat fonduri europene sau că un „fundamentalist religios” a devalizat o companie de stat. Sau poate a fost vreun „legionar” care a vândut flota, ştiu domnii ziarişti şi nu ştim noi?

Toată această ura pare a porni de la faptul că „dacistii” şi ceilalţi fac parte din „România Profundă„, o lume aparte, total opusă politicianismului. Cei etichetaţi cu ură de publicaţiile momentului şi de jurnaliştii promovaţi intens de sistem, ca legionari sau dacisti, nu joacă hora dorită. Nu merg nici la vot, nu ies nici în Piaţa Victoriei, nu îl aclamă nici pe Dragnea si nici pe Ciolos.

Prin urmare, cel mai nepopular om al momentului este asociat cu „naţionalismul”, clasa politică se îmbracă în straie de „fată mare”, iar fraierii acefali sunt incitaţi să ia dacistii şi credincioşii de guler. Pentru cei care nu se uita la televizor este un spectacol desprins din cele mai sumbre distopii.

Istoria se repeta. Mereu, mereu

Regimurile totalitare întotdeauna au ştiut să găsească vinovaţi: burghezii pentru comunişti sau evreul de rând pentru nazism. Lumea TFL-istilor îi are în vizorul puştii pe naţionalişti, vinovaţii perfect pentru orice. Ca în orice regim totalitar, ei nu se pot apăra şi nu au nici un drept la replică. Dictonul latin „audiatur et altera pars” sta mototolit pe fundul unui cos de gunoi.

Europa nu se prăbuşeşte datorită politicilor dezastruoase ale lui Macron-Merkel, nu are cum, ei sunt „oameni perfecţi”. Precum comunistii îşi acuzau adversarii de „fascism” sau naziştii de „comunism”, în noua orânduire mondială adversarii sunt acuzaţi de „naţionalism”. Acum ca s-a gasit „țapul ispășitor” nu mai rămâne decât ca publicul sa fie puțin (re)educat.

Dr. Jekyll and mr. Hyde

Băsescu, care în Basarabia se prezintă ca un mare naţionalist aproape legionar, intra şi el în horă atacând omul de paie ridicat de progresişti.

„Naţionaliştii – să nu se confunde cu patrioţii – populiştii sunt pelagra Uniunii Europene în momentul de faţă. Şi, dacă vă uitaţi la discursul lui Dragnea, o să vedeţi ce înseamnă pelagra UE. Deci naţionalismul-populist poate distruge UE. Eu nu spun că UE e o construcţie perfectă, iar UE nu a fost capabilă, din cauza birocraţiei, să rezolve crizele ultimului deceniu. Că a fost şi este criza migraţiei, de creştere, criza socială ş.a.m.d. (…) Deci UE are multe crize pe care nu le-a putut rezolva, dar asta nu înseamnă că trebuie să spunem că nu-i bună UE, ci trebuie să modificăm sistemele în aşa fel încât frontierele să devină sigure”, „ zice Basescu conform Agerpres

Să punem asta într-un simplu silogism logic:

Premiza 1: populiştii sunt pelagra Uniunii Europene în momentul de faţă.

Premiza 2: dacă vă uitaţi la discursul lui Dragnea, o să vedeţi ce înseamnă pelagra.

Concluzie: Deci naţionalismul-populist poate distruge Europa.

Forma stilizată

Populişti = Pelagra

Dragnea = Pelagra

Concluzie: Naţionalişti = Distrug Europa

În primul rând se observa cu ochiul liber; concluzia nu decurge din premize, mai apoi premisele sunt false. Dacă premizele ar fi reale, tot ce ar rezulta este ca Dragnea este fie populist, fie pelagra Uniuni Europene.

Populiştii „distrug Europa” – care or fi aia şi cum o distrug? Europa e distrusă de imigranţii musulmani şi de stânga LGTB+. Zişii populişti precum Marine Le Pen sau Alessandra Mussolini nu sunt nimic mai mult decât era Corneliu Vădim Tudor la noi. Oameni ai sistemului puşi acolo la locul potrivit să „tina lucrurile sub control”.

Dragnea naționalistul?

Dragnea nu este nici legionar, nici protocronist, nici fundamentalist religios, Dragnea este puţin din toate, şi de stânga şi de dreapta, şi pro-UE şi puţin anti-UE. Nu trebuie să fii un geniu să vezi că în nici un caz Dragnea nu se regăseşte la dreapta eşichierului politic. Asta în cazul în care există într-adevăr un eşichier politic. Şcoala de la Frankfurt este în mare răspunzătoare pentru dihotomiile politice utilizate în prezent, spre exemplu definiţia de „Autoritarism” le aparţine.

Băsescu pare a citi un script de pe o hârtie, mai întâi a fost Angela Merkel care ne-a sugerat să renunţăm la suveranitate, apoi Sorin Grindeanu care ne-a zis „verde în faţa” să renunţăm la naţionalism. Deloc întâmplător, apare şi Băsescu hodoronc-tronc cu acelaşi mesaj. E bine să îi ţinem minte pe cei care într-o Românie din care milioane de tineri pleacă, îi doare fix de naţionalismul nostru. Aceştia sunt oamenii care de fapt se tem de o România Profundă, de o România deșteptată, de o România naţionalistă.

P.S.

Să nu uitam ce politician „român” le’a spus tinerilor „plecați, plecați, plecați”.

Surse:

# Agerpres:

Basescu Nationalismul Populist Poate Distruge UE

# RazboiulInformational

Si Sorin Grindeanu cere sa renunțăm la “Naționalism”

# RazboiulInformational

MERKEL: “Statele ar trebui să fie pregătite să renunțe la suveranitate “

***

 

Dogaru Victor/ RazboiulInformational

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*