Pe 10 august 2019, în Piaţa Victoriei a venit bâlciul

10 august 2019 - Zi de Balci

 113 vizualizări

10 august 2019 balci
10 august 2019 zi de balci

Pe 10 august 2019, în Piaţa Victoriei a fost zi de bâlci

 Anul acesta, pe 10 august 2019 a fost zi de bâlci în Piaţa Victoriei, cu baloane multicolore, steguleţe şi vuvuzele. De cum intrai în Piaţa Victoriei erai luat în primire de comercianţi; domnul, un fluier, avem şi vuvuzele!; mai încolo erau ţigăncile care vindeau steguleţe.

Comerciant 10 auhust 2019 671x1024 - Pe 10 august 2019, în Piaţa Victoriei a venit bâlciul

  Pe undeva prin mulţime umbla un pian ambulant cu tot cu pianist. În rest, o masă de gură-cască care se plimbau de colo până colo cu mobilul în mână şi făceau poze. Ici şi colo, câte un individ cu o mască, o pălărie sau ceva ieşit din comun menit să atragă atenţia.

pian Piata Victoriei - Pe 10 august 2019, în Piaţa Victoriei a venit bâlciul

 Lipsa de coeziune te lovea de la intrare, grupuri-grupuleţe de la 2 la 8-10 oameni care discutau între ei. Majoritatea oamenilor nu ştiau de ce au venit, mulţi erau împotriva lui Dragnea sau a lui Carman Dan, alţii o înjurau pe Dăncilă că e „curvă proastă”. În interiorul pieţii erau două scene, una clasică, de tipul celor folosite la concerte, alta improvizată în spatele unei maşini tip papuc. 10 august 2019 a fost un esec.

„Personalităţile” nu au lipsit de 10 august 2019

Cum stăm cu spatele la guvern, am observat următoarele „personalităţi”:

vhgcfgh - Pe 10 august 2019, în Piaţa Victoriei a venit bâlciul
Piata Victoriei 2019

Extrema dreaptă a pietei – Mihai Neamţu, cel despre care se zice că a schimbat „cămaşă verde” pe „cravata roşie”. De la un naţionalist protocronist şi gândirist, domnul Neamţu a ajuns să fie cunoscut că „omul lui Macovei”.

Drepta – Centru – Sandy Matei (cel care a lovit un bătrânel), despre care Mălin Bot a sugerat că este informatorul DIPI din piaţă, şi Cristian Dide (cel care s-a certat cu Mălin Bot).

Centru – Mihai zis Ceauşescu. singurul care mai ţinea câte un discurs în încercarea de a scoate lumea din amorţeală. Ioachimescu (cel de la protestele Roşia Montana) era şi el prezent „la datorie”.

Centru Stânga – Clotilde Armand (franţuzoaica de la USR, care a avut odată nişte contracte cu statul), vorbea pe „româneşte” cu câţiva protestatari.

Extrema Stângă – Mălin Bot (când a fost echipa noastră nu era acolo, era plecat acasă să facă un montaj).

Fără programe, revendicări, idei, soluţii – doar M**E PSD

 Nimeni nu părea să aibă o idee concretă despre ce ar urma dacă PSD-ul şi-ar fi prezentat demisia în urma protestului. Nimeni nu părea să cunoască lista de revendicări a protestului, sau dacă se poate obţine ceva concret în urma acestui „10 august”. Marea majoritate nu îşi doresc şi anchetarea preşedintelui pentru cele 6 case, mai toată lumea a votat USR sau PNL, doar să  nu iasă iar PSD.

 Dincolo de toate, descoperim o societate foarte divizată: Sandy şi Cristian Dide stau pe platforma lor şi nu vorbesc cu „ai lui Mălin Bot” şi „ai lui Toni Tonescu”. Marin Ceauşescu şi cu băieţii lui l-au huiduit pe Mihai Neamţu. Ioachimescu sau Clotilde stau fiecare doar în preajma grupului lor şi nu interacţionează cu alte grupuri. Întreaga adunare, care nu a depăşit 18.000 persoane (suntem generoşi), pare unită doar de câteva sloganuri anti-PSD.

 Cele mai multe pancarde par a face trimitere la cazul criminalului în serie de la Caracal, se încearcă găsirea unei legături între acest caz tragic şi „m**e PSD”.

Dispariţia PSD: o ameninţare pentru Rezist

 Dispariţia PSD ar putea fi cel mai mare pericol la adresa mişcării #Rezist, întreaga lor legitimitate se bazează pe „lupta cu PSD-ul”. Mai mult, voturile pe care anumite partide precum USR sau PLUS se preconizează că le pot atrage sunt în realitate voturile anti-PSD. Eşecul protestului de astăzi semnalează în ultimă instanţă declinul PSD – fără Dragnea cu a lui mustăcioară, fără Carmen Dan, sloganurile nu mai sens. Celebra emblemă a cătuşelor nu mai are nici un haz, pentru cine ar fi cătuşele, pentru „duamna Dăncilă” că e „proastă”?

Mişcarea Rezist din România şi omoloaga sa din Statele Unite (Resist) sunt curente sociale de „rezistenţă”, adică mişcări contestatare la o putere politică. Resistul din Statele Unite înfloreşte pe spinarea lui Donald Trump, Rezistul din România trăieşte din dispreţul faţă de PSD.

Idioți Utili…

 Ceea ce nu au înţeles Dide, Bot, Ceauşescu, Sandy & co. este că rolul lor se limitează la detronarea PSD-ului. PSD-ul este un partid puternic, cât timp se menţine există şi pericolul ca un grup de patrioţi să îl preia. Oameni precum Dragnea negociază greu, hahalerele care vor să vină de la USR, precum Barna şi Clotilde îşi vor vinde pielea pe puţin. Odată finalizata decăderea PSD-ului, nimeni nu o să mai aibă nevoie de #Rezist, nu întâmplător „mişcarea” s-a lăudat tot timpul că ei „nu au lider”. Mişcarea Rezist este concepută în aşa fel încât să se autodistrugă după atingerea obiectivului pe care l-a primit.

Eşecul protestului din 10 august 2019 semnalează intrarea PSD în cădere liberă, în prim-plan vor intra acum alţi „jucători”, iar idioţii utili vor realiza în curând că nu au făcut nimic. Rocada nu înseamnă decât alungarea „boierimii autohtone” şi întronarea „domniilor fanariote”, nimic bun pentru poporul român. Regulile machiavelice ne spun că fiecare nouă conducere va fi în mod inevitabilă mai rea pentru popor. Fiecare nou „Principe” vine cu buzunarele goale şi cu o armată de susţinători care l-au ajutat în pribegie şi care acum vor vrea o bucată de caşcaval.

Altarul din centru pieţei

 Cel mai sinistru aspect din Piaţa Victoriei a fost un aşa-zis altar, plin de lumânări dedicat martirilor #Rezist. Pe lângă domnul Ilie Gâzea, bărbatul care avea mai multe probleme de sănătate şi care a fost aruncat în luptele de stradă din 2018, apar şi cele două fete de la Caracal. Același altar mai era dedicat si victimelor de la Colectiv dar si unor cetățeni „gazati”

La Caracal, după cum se ştie, avem de a face cu un ucigaş în serie, aparent legat de mafia locală. Astfel de cazuri au avut loc peste tot în lume, ele nu au legătură nici cu Rezistul, nici în mod direct cu fenomenul de Corupţie. Să încerci să capitalizezi un asemenea caz este o dovadă clară de decadenţă morală şi de lipsa oricărui bun-simţ.

vchgh - Pe 10 august 2019, în Piaţa Victoriei a venit bâlciul

 M-am gândit cu groază cum ar fi să mori, iar apoi să fii declarat martirul unui mişcări cu care nu ai avut nimic de împărţit. Alături de pozele cu fetele de la Caracal erau şi poze cu protestatari „gazaţi” pe 10 august. Sunt ultimele zvârcoliri ale unui mişcării rămase fără obiectiv, artizanii Rezist au avut grijă de asta, la fiecare ieşire publică s-a spus răspicat: #Rezistul nu e partid, nu este ONG, nu are lider.

altar ateu - Pe 10 august 2019, în Piaţa Victoriei a venit bâlciul

 

Strada nu face politica

 Niciodată in istorie, „strada” singura, norodul dacă vreti nu a schimbat ceva esențial, atunci cand au avut loc „revoluții” aceasta s-au făcut cu sprijin intern sau extern. Fara concursul intelectualități, al serviciilor sau al armatei, nu se va obține absolut nimic prin proteste de strada.

***

Razboiul Informational

Related Images:

Citeste si …

Experimentul Pitesti
Tara Romaneasca

Tache Rodas – Unul dintre ultimii supraviețuitori ai „Experimentul Pitești”, operat de urgență

Constantin „Tache” Rodas, unul dintre ultimii supraviețuitori ai infernului denumit „Experimentul Pitești”, a fost operat de urgență într-un spital din Iași.    Originar din Drăgănești, Prahova, Rodas ( zis Tache Rodas ) s-a născut pe […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*