La alegerile prezidențiale din 2019 PSD se prezintă cu 5 candidați

 290 de vizualizări

PSD la prezidentiale 2019

La alegerile prezidențiale din 2019 PSD se prezintă cu 5 candidați, nu toți sunt membrii sau simpatizanți declarați dar toți au legături cu Partidul Social Democrat

 La alegerile prezidenţiale din 2019 s-au anunţat mai mulţi candidaţi ca la orice alte alegeri. Circa 25 de cetăţeni români au anunţat că intenţionează să strângă semnături pentru a intra în cursa electorală, 5 dintre ei au legături de netăgăduit cu PSD. Nu toţi cei 5, sunt sau au fost membri PSD dar toţi au o legătură cu PSD mai strânsă ca restul candidaţilor.

În ordine alfabetică aceştia sunt:

Alexandru Cumpănaşu

 Alexandru Cumpănaşu, – a ajuns cu adevărat cunoscut în urma tragediei din Caracal, singurul program politic pe care aparent îl are este să oprească mafia locală. Conform filmărilor distribuite pe pagina sa de FaceBook domnul Cumpănaşu spune exact ce orice român normal la cap ar vrea să audă: rămânem în UE dar nu „aşa”, negociem la sânge cu ruşi şi americane primii să ne dea tezaurul înapoi, cei din urmă să deschidă afaceri puternice în România. Pare a adoptă un discurs moderat-naționalist şi moderat-suveranist fără a înclină categoric în stânga sau în dreapta.

 La o analiză rapidă îl putem plasa pe domnul Cumpănaşu în una din următoarele două categorii: fie un mare patriot fie un impostor prefăcut.

 La o scurtă căutare pe google a întâlnirilor oficiale pe care domnul Cumpănaşu le-a avut, ies  rezultate precum: Liviu Dragnea, Dancila Viorica, Gabriela Firea, Olguta Vasilesc, Florin Iordache, Dănuț Andrușcă, Sorina Pintea. Pe de altă parte domnul Cumpănaşu nu pare să fi avut nici o întâlnire oficială cu Klaus Iohannis, Traian Băsescu sau Ludovic Orban, pare să fi fost puternic promovat doar în cercurile PSD.

cump - La alegerile prezidențiale din 2019 PSD se prezintă cu 5 candidați

 Domnul Cumpănașu conduce Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, o organizație a cărui nume a tot apărut în ultimi ai aproape tot timpul într-un contest care avea legătură cu PSD.

Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României

 Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR.) este o coaliţie care se prezintă a fi format din 500 de organizaţii. Ar trebui menţionat ca unul dintre vicepreşedinţii organizaţiei este domnul Răzvan Teodorescu care reprezintă Consiliul Naţional al Rectorilor.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei

 Domnul Cumpănaşu este implicat şi în, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, membră a CNMR, în această asociaţie domnul Cumpănaşu a ocupat funcţia de director executiv. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a fost înfiinţată în 2004, iar în 2013 împreună cu Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării și vicepremier la acea dată, au lansat, proiectul „Politici anticorupţie pentru cetăţean, într-o administraţie responsabilă” (PCAR). Vezi: [(AICI)]

 Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, a susţinut şi punctul de vedere al SRI. în lupta pentru implementarea legilor Big Brother, în opoziţie cu restul societăţii civile care s-a opus vehement acestui proiect.

Citește articolul nostru: Cazul Caracal şi cazul Alexandru Cumpănaşu: o distopie Orwelliana se naşte

  Deloc surprinzător domnul Alexandru Cumpănaşu apare legat de implementarea camerelor de vederi în şcolii şi mai recent cumpărarea cartelor prepay doar cu buletinul. De menţionat ca domnul Cumpănaşul îl cunoaşte personal şi pe domnul George Maior, fost senator PSD, fost şef al SRI între 2006 şi 2015 şi actual Ambasador al României în Statele Unite.

 

vestea ingrozitoare pe care o primeste viorica dancila exact in ziua in care a devenit candidatul 606676 - La alegerile prezidențiale din 2019 PSD se prezintă cu 5 candidați

Viorica Dăncilă (n 1963) – oficial PSD

  Viorica Dăncilă nu mai are nevoie de nici o prezentare, este membră PSD din 1996, din data de 29 ianuarie 2018 ocupă funcția de prim-ministru al României din partea PSD. Mai înainte a deţinut două mandate succesive de deputat în Parlamentul European tot din partea PSD. Viorica Dăncilă a devenit în data de 27 mai 2019, președintele interimar al Partidului Social Democrat, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare. Viorica Dăncilă este candidatul oficial al PSD la prezidenţialele din 2019.

 A devenit celebra datorită unor gafe pe care le-a făcut, modul cum a ajuns sa ocupe funcția de prim-ministru este considerat de aproape toată lumea „un accident”.

 

C49AVkI23bn 2L - La alegerile prezidențiale din 2019 PSD se prezintă cu 5 candidați

Mircea Diaconu ( n 1949)

 Candidatura lui Mircea Diaconu pare a fi o tentativa de a replica situaţia din Ukraina unde un actor de comedie, care interpreta un rol de președinte într-un serial TV, chiar a ajuns președinte. Este susţinut de foşti PSD-isti care încarcă să culeagă câte ceva din dezmembrarea PSD-ului. La mijlocul lunii iunie, oficiosul propagandei ruse sputnik a testat următoarea varianta: „Mircea Diaconu, candidatul PSD pentru prezidențiale. Primul cu șanse, după Iliescu”.

 Susţinut în prezent de Victor Ponta şi C.P. Tăriceanu şi în trecut, când a candidat la europarlamentare de antena 3, domnul Diaconul nu este tocmai românul tipic apolitic. În calitate de parlamentar european nu a făcut nimic pentru România dar s-a activat de câteva ori când PSD era la ananghie.

 A susţinut „federalizarea Europei” şi căsătoria între persoane de acelaşi sex, a devenit un personaj controversat după ce şi-a pus semnătură pe un document care proclamă o Europă „post naţionala”.

 

4103532 - La alegerile prezidențiale din 2019 PSD se prezintă cu 5 candidați

Florentin Pandele

 Florentin Pandele, este soţul lui Gabriela Firea, primarul Bucureştiului din partea PSD, din anul 2000 ocupă funcţia de primar al orașului Voluntari, județul Ilfov. Ca profesie este comandant de cursă lungă, înainte de a se implica în politica Pandele a navigat mările și oceanele lumii timp de 13 ani. Este plagiator dovedit motiv pentru care în data de 21 decembrie 2016, i-a fost retras Titlul de Doctor în Științe Militare.

 Florentin Pandele şi-a început cariera politică în 1990 când s-a înscris în partidul liberal, din 1997 până în 2004 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al acestui partid. Pe 13 aprilie 2004 se înscrie în PSD, în acelaşi an este ales Vicepreședinte al Organizației Județene Ilfov a PSD. În data de 1 mai 2010, Florentin Pandele se înscrierea în partidul Uniunea Națională pentru Progresul României aici este numit în funcția de vicepreședinte. In 2012 acesta ar fi parasit pardidul si a revenit in PSD in momentul de fata fiind „independent”

UNPR

  UNPR este un partid care a apărut din membri dizidenţi de la PSD, PNL și PC care au părăsit partidele lor în 2008, datorită susţineri lor pentru Traian Băsescu. În 2010 aceştia au fondat un partid politic cusut şi rascusut cu aţa pedista.

 La înfiinţare UNPR l-a avut preşedinte pe Marian Sârbu fost ministru al muncii din partea PSD. Preşedintele de onoare era Cristian Diaconescu; fost vicepreședinte al Senatului României, ministru al justiției în guvernul Adrian Năstase și ministru de externe în guvernul Emil Boc din partea PSD. şi fost candidat la primăria generală a Bucureştiului în 2008 tot din partea psd. Funcţia de Preşedintele executiv a aparţinut lui Gabriel Oprea, care a fost membru PSD din 2003 până în 2008 când a părăsit partidul. În această perioadă Gabrier Oprea a fost senator şi membru al Comisiei Parlamentare Permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea Controlul Parlamentar asupra Activității SRI.

 În 2012, UNPR a format cu PSD Alianța de Centru-Stânga (ACS) și s-a alăturat USL, UNPR a rămas în permanenţă un partid „apropiat PSD”. Conform dcnews în 2012 domnul Pandale a părăsit UNPR şi s-a înscris în PSD, dar a rămas apropiat cu Gabrier Oprea. La un moment-dat a încercat să medieze o „împăcare” intre Liviu Dreagnea şi Gabrier Oprea . În momentul de faţă nu ştim exact cărui partid îi este loial domnul Pandrele, ştim însă că este apropiat şi de PSD şi de UNPR.

Au un senator vor si un președinte ?

 În acest moment UMPR are un singur senator şi acesta legat de PSD, pe Ioan-Iustin Talpoș fost naţionalist, senator PMP, senator independent membru al grupului parlamentar PSD. La alegerile legislative din 2016, domnul Talpos a fost al doilea pe lista PMP, și a fost ales senator.

În mai 2018, a părăsit PMP și s-a înscris ca senator independent în grupul partidul PSD într-o perioadă când aceasta avea nevoie de voturi. În lună martie 2019 Iustin Talpoș s-a înscris în UNPR aducând acest partid în Parlament, anunţul a fost făcut de preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, la sediul central al partidului.

Este ofiţer în rezervă, vânător de munte şi va fi vicepreşedinte interimar la nivel naţional”, l-a prezentat Oprea pe senatorul Iustin Talpoș. Vezi: [(AICI)]

Acum Uniunea Națională pentru Progresul României pare a susţine indirect pe domnul Pandele care doreşte să candideze ca „independent”.

plesoianu - La alegerile prezidențiale din 2019 PSD se prezintă cu 5 candidați

Liviu Pleşoianu

 Despre deputatul PSD Liviu Pleşoianu nu sunt prea multe secrete de dezvăluit, este membru al PSD şi ocupa demnitatea de deputat din partea acestui partid. Liviu Pleșoianu este absolvent al Colegiului Național „Spiru Haret”, promoția 1998 și al Facultății de Filosofie și Jurnalism, promoţia 2002.

Candidatura lui Liviu Pleşoianu nu este o surpriză pentru nimeni, acesta şi-a făcut cunoscută acesta dorinţa încă din 2017.

Activități politice

 Liviu Ploiesteau l-a criticat pe Liviu Dreagnea şi Popescu Tariceanu pentru modul în care conduceau coaliţia de guvernare. El este şi iniţiatorul unui proiect de lege controversat, care ar obliga ong-urile să îşi publice periodic sursele de venit în detaliu în aşa fel încât fiecare donator să fie cunoscut. Este iniţiatorul a patru proiecte legislative care urmăresc limitarea la un singur mandat de maximum patru ani a funcţiei de preşedinte al Serviciului Român de Informații (SRI), Serviciului de Informații Externe (SIE), Serviciul de Protecție și Pază și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

 Pleșoianu s-a opus protestelor generate de celebra ordonanţa 13 (oug 13/2017) și chiar a militat pentru organizarea de contramanifestații. S-a opus fostul procuror-șef al DNĂ, Laura Codruța Kövesi, atât în parlamentul european cât şi cu ocazia protestelor/contra-protestelor legate de our13.

Liviu Ploiesteanu a susţinut referendumul pentru căsătoria intre bărbat şi femeie si s-a poziționat şi împotriva adopției pentru cuplurilor de același sex.

Cei 5 magnifici PSD

 În concluzie toţi cei enumeraţi au o legătură cu PSD, motivele pentru care PSD ar arunca 5 oameni în lupta electorală, direct sau indirect sunt mai multe. În primul rând prin procesul de strângere de semnături şi primele sondaje preliminari ar putea determina ce candidat e mai credibil. Apoi prin faptul că fiecare din cei 5 candidaţi se adresează unei alte categorii se urmăreşte în mod clar divizarea electoratului ne-pesedist. În ultimă instanţă totul este o schemă de a stimula prezenta la vot atat de necesară legitimităţi viitorului preşedinte, prin urmare o prezenta bună la vot dar divizata.

SURSE:

#  Digi24

Liga Fantastica pentru Cotroceni. Cine sunt cei 23 candidați la Presedintia Romaniei.

#  RomaniaTV

Întâlnire ministrul Economiei – peşedintele CNMR: Societatea pentru Apele Minerale nu se privatizează

# cnmr

ÎNTÂLNIRE DE LUCRU CNMR- MINISTRUL SĂNĂTĂȚII! CNMR ADERĂ LA PACTUL PENTRU SĂNĂTATE PROPUS DE SORINA PINTEA

# wowbiz

Alexandru Cumpănaşu l-a lăudat pe Liviu Dragnea. alături de care a lansat un proiect anticorupţie: „A avut această dorinţă de a pune piciorul pe acceleraţie”

# Camera deputatilor

ASOCIATIA PENTRU IMPLEMENTAREA DEMOCRATIEI

# sputnik.md

Mircea Diaconu – candidatul PSD pentru Prezidențiale! Primul cu șanse, după Ion Iliescu!

# Vice

Cum a ajuns actorul Mircea Diaconu să creadă că salvează România cu resturile PSD

# Ziare

Florentin Pandele: Imi anunt candidatura la presedintia Romaniei. Gabi nu va candida, ii cer scuze

# ZiarMaramures

N-a rezistat un an: Senatorul Iustin Talpos a lasat PSD pentru UNPR

# DCnews

Florentin Pandele, primarul din Voluntari, a părăsit UNPR pentru PSD 24 apr 2012 / 16:22 Salveaza PDF Comentarii

***

Razboiul Informational

 

 

 

Related Images:

Citeste si …

1 Comentariu

  1. Indiferent de cine va fi viitorul preşedinte al Românilor, în România va fi din ce în ce mai rău datorită statului ei de colonie anglo-israelo-euro-americană. Stăpânii banilor au decis, decid şi vor decide destinul poporului sau fermei animalelor lor denumită colonia România. Uitaţi-vă la filmul ferma animalelor ca să va daţi seama că de fapt a fost, este şi va fi vorba despre noi-fiecare popor din fiecare ţară în afară de poporul ales https://www.google.it/search?client=opera&hs=vjC&ei=wNDKXJbhCquUlwSHtJTYDg&q=filmul+ferma+animalelor+online+subtitrat&oq=filemul+ferma+animalelor+&gs_l=psy-ab.1.0.0i13j0i22i30.3928.3928..5642…0.0..0.212.212.2-1……0….1..gws-wiz…….0i71.D3WGqf3rPbE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*