Românii din Serbia se împotrivesc desființării MRP

Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni

 248 de vizualizări

Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni

Românii din Serbia se împotrivesc desființării Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni (MRP)

 Am primit un mesaj îngrijorător, din Serbia de la prietenul nostru, Alexandru Bălan, Preşedinte la Uniunea Românilor din Banat. Românii din Serbia nu ştiu ce să creadă în legătură cu anunţată desfiinţare a Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni (M.R.P.), singura instituţie care încearcă să intervină în favoarea lor. Românii din Serbia se tem să nu fie abandonați de Guvernul Orban și să rămână la discreția autorităților sârbe.

Am scris aici, despre desfințarea MRP: Guvernul Ludovic Orban loveşte mai întâi în românii din diaspora

Alexandru Balan , președinte Uniunea Romanilor din Banat. Declarație pentru presa despre Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni:

 Situaţia pentru noi romanii este tot mai gravă aici în Serbia, din toată ziua ce trece. În primul rând trăim în cea mai săracă ţară europeană, care după toate statisticile economice are cele mici salarii ce nu depăşesc 300 de euro, iar mai apoi avem cea mai masivă emigraţie din Europa.

 Acuma de curând suntem tot mai nepopulari şi prigoniţi, în special de când s-a format aceasta axa Putin-Orban-Vucici, care promovează ungurii şi drepturile lor aici în Serbia, nu şi pe ale noastre, drepturi precum şcoli şi biserici pentru comunitate Românească din Timoc sunt ignorate în totalitate.

 Eu personal am fost arestat când am protestat împotriva falsului istoric de la Belgrad unde a fost dezvelirea bustul lui Janosh Hunjadiu (Iancul de Hunedoarea), unde se falsifică istoria şi scrie că Iancu era unguri din Ungaria, nu român după naţionalitate, din tata şi mama români născut la Hunedoara.

 Singura noastră lumina şi scăpare a venit de la acest guvern, care ne-a sprijinit cât au putut, au dat drumul la cetăţenia română, pentru noi românii din Serbia. Astfel peste 10.000 de cereri a fost predate, sute de paşapoarte deja acordate ( acestea au deschis piaţa muncii pentru noi românii din Serbia în România și UE), mulţi şomeri români de la noi au aflat slujbe, prin TM Craiova.

Români din Serbia, cu lacrimi in ochii:

Guvernul a sprijinit prin departamentul româniilor de pretutindeni multe proiecte culturale de a-le noastre, iar secretarul romanilor de pretutindeni a efectuat zeci de vizite la noi în Timoc in Banatul Sârbesc și la Belgrad, implicând se activ în rezolvarea problemelor noastre şi sprijinindu-ne cât s-a putut. Elevii noştri romani au primit burse pe la liceele şi facultăţile româneşti, au avut vacanţe plătite la Năvodari Sulina sau în staţiunile montane. Asta tot a fost realizat în ultimii 5 ani, am avut informaţii că chiar trebuia să se creeze un fond în România care ar fi ajutat cuplurile tinere româneşti din Serbia să şi pornească o mică afacere.

 Suntem şocaţi că noul Guvern liberal doreşte desfiinţarea Ministerul Românilor de Pretutindeni, probabil la comanda străinilor şi a Bruxesului, cerem ca această decizie scandaloasă să nu fie aprobată. Mai dorim din tot sufletul că această colaborare între Ministerul pentru românii de pretutindeni şi reprezentanții românilor din Serbia să continue, de-asemenea că Doamna Natalia Elena Intotero şi domnul Victor Alexeev să fie lăsaţi să şi continuă munca profesionistă şi patriotică care au început-o în ultimi ani.

Nu lăsaţi românii din Serbia la mila guvernului progresist sârb care doreşte anihilarea noastră prin deznaţionalizare şi însaracire. Vă rugăm lăsaţi departamentul romanilor de pretutindeni în pace!

 Alexandru Balan: Uniunea romanilor din Banat – președinte

Related Images:

Citeste si …

referendum
Alte stiri

Referendumul nu este o prioritate, mai întâi construim un spital, o şcoală

Vezi -> „Toate minciunile despre Referendum„ Referendumul nu este o prioritate, mai întâi construim un spital, o şcoală, (o catedrală nu a zis încă nici un progresist …) Dreptul la iniţiativă aparţine unui anumit număr […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*