Păcăleala cu măştile anticoranavirus, in realitate simple măști chirurgicale
Suntem bombardaţi în conţinu cu o avalanşă de ştiri alarmiste de tipul: „rafturile magazinelor sunt goale”, „stocul de medicamente este epuizat” şi evident „nu se mai găsesc măşti anticoranavirus”. În realitate virusul „ucigaşi” ar avea o rată de mortalitate de 41 din 1.400 persoane.
Aşa zisele măştile anticoranavirus sunt în realitate măşti chirurgicale, aceste măşti nu sunt făcute pentru a proteja o persoană sănătoasă de viruşi. Măştile chirurgicale sunt făcute în primul rând pentru a proteja chirurgul sau doctorul de a intra în contact cu fluidele pacientului, apoi să protejeze pacientul aflat pe masa de operaţie. Aceste măşti sunt recomandată persoanelor deja infestate pentru a limita răspândirea viruşilor prin tuse (stropi), ele nu oferă o protecţie reală persoanelor sănătoase.
Măştile chirurgicale „AntiCoranavirus”
Măştile chirurgicale folosite împotriva coranavirus sunt ineficiente dintr-un număr de motive precum:
- Au spaţii largi prin care aerul poate intra prin zona urechilor, naşului său gâtului.
- Sunt făcute din ŞERVEŢEL asta înseamnă că pori materialului sunt prea mari pentru a opri un virus
- În momentul în care sunt scoase ar trebui respectată o întreagă procedură spre a evita contactul cu posibili viruşi existenţi în partea exterioară a acestora.
Faimosul C.D.C. din Statele Unite nu recomandă folosirea măştilor chirurgicale împotriva viruşilor, în schimb sfătuieşte cetăţeni americani să se spele pe mâini. Coronavirusul nu poate călători prin aer pe distanţe foarte mari, în realitate se considera că principala cale de transmitere este prin contactul cu persoane sau obiecte infestate. Persoana infestată tuşeşte iar stropi de salivă intra în contact cu diverse obiecte, sau cel contaminat tuşeşte în mână, după care acesta atinge diverse obiecte. Corona virusul nu ar putea călători prin aer decât pe o distanţă egală cu circa 1 m.
Mai mult a apărut ideea că purtarea măştilor chirurgicale poate fi dăunătoare, deoarece purtătorul măşti se consideră protejat şi este capabil să ia riscuri mai mari. Mai mult masca chirurgicala este de unică folosire şi ar trebuie aruncată imediat cum se umezeşte de la respiraţie şi evident, nu poate fi refolosită. Refolosirea măşti duce la acumularea de bacterii, viruşi chiar mucegai şi este dăunătoare sănătăţii.
Ce măşti folosesc doctorii virusologi ?
Doctorii care au apărut la ştiri şi în documentare şi care se afla în linia întâi a luptei cu boala folosesc măşti de tipul „3M respirator” refolosibile. Sau măşti de tipul N95, N99, sau N100 de unică folosinţă.
Măştile care oferă o protecţie crescută la particule au diverse denumiri în Europa şi Statele Unite, acesta denumire arata gradul de protecţie care îl oferă.
Statele Unite
N95 -> opreste 95% din particule
N99 -> opreşte 99% din particule
N100 -> oprește 100% din particule
Uniunea Europeană
P1 (FFP1) -> 80% din particule
P2 (FFP2) -> 94% din particule
P3 (FFP3) -> 99% din particule
În principiu toate acestea sunt de unică folosinţă şi ele trebuie scoase cu grijă şi aruncate pentru a putea oferi protecţia dorită. Măştile „ anticoranavirus” care se găsesc pe piaţa sunt nişte simple măşti chirurgicale menite a proteja fata chirurgului de stropi sau a împiedica curgeri de fluide (din nas sau gură) de la chirurg în zona operată.
Exista măști sigure ?
Există şi măşti din plastic, cauciuc sau silicon refolosibile pentru jumătate de fată sau pentru întreaga faţă acestea ar oferi o protecţie reală. De exemplu masca „3M 7800S-M Full-Face Respirator” promite o protecţie totală la expunere chimică şi bacteriologica.
O căutare pe google „3M Full-Face Respirators„ sau „N95 medical mask” ar trebui să ofere o imagine oricărui cetăţean panicat de propagandă alarmistă, despre ce înseamnă „protecție”.
Prin urmare dacă cititori noştri au fost afectaţi de propagandă alarmistă şi vor să se protejeze, decât să dea sute de euro pe o cutie de măşti mai bine şi-ar cumpăra un „ Full-Face Respirators”. Măcar pe aceasta o vor putea folosi şi la următoarea întâlnire cu jandarmi. 🙂
Nu exista o masca „AntiCoranavirus”
Indiferent dacă doriţi să procuraţi o mască permanentă (tip masca de gaze) sau o mască de unică folosinţă trebuie să reţineţi să verificaţi gradul de protecţie la particule (precum praf) şi la umezeală (vapori, stropi). O mască propriu-zisa pentru coronavirus nu există, dar cu cât masca oferă o protecţie mai mare spre 100% la particule cu atât, teoretic ar trebui să fie mai bună.
Surse:
straitstimes.com
# Coronavirus: Who needs to wear a mask and what’s the proper way to wear it?
xamax.co.uk
# Dust Mask Ratings: FFP1 vs FFP2 vs FFP3 – The Ultimate Guide
techarp.com
# Face Masks – Do They Really Help With Haze / Air Pollution?
***
O AIUREAL DE PROPAGATA DE INTERESE FINACIARE !