ProTV si-a dat arama pe fata si promovează Comunismul ?

ProTV si-a dat arama pe fata ...

 498 de vizualizări

ProTV si-a dat arama pe fata
ProTV si-a dat arama pe fata

ProTV si-a dat arama pe fata si promovează Comunismul ?

 Cel mai antiroman post de televiziune şi-a din nou aramă pe faţă: sunt simpatizanţi bolşevici. ProTv a fost de la bun început un post de televiziune profund antiromânesc, au creat cele mai vulgare emisiuni precum Vacanţă Mare sau Las Fierbinţi unde au promovat prostia şi vulgaritatea. În permanenţă au ridiculizat tradiţiile poporului roman au sprijinit manelizarea şi au atacat în permanenţă biserica ortodoxă.

 Dar la ultima emisiune „Romani au Talent” s-au întrecut pe ei înșiși, au primit în concurs o fetiţă de 10 ani îmbrăcată într-o uniformă militară comunistă. Principala problemă este că singura dată când copii şi adolescenţi chinezi au fost îmbrăcaţi masiv în uniforme militare a fost în timpul Mari Revoluţii Culturale din China.

Revoluta culturală a fost poate cea mai întunecată perioada din istoria recentă a umanităţii, milioane de tineri au fost fanatizaţi şi îndemnaţi să distrugă toată moştenirea culturală a Chinei.

 Andra Măruţa impresionată de talentul fetitei a lovit cu sete butonul „Golden Buzz„ care o va trimite pe micuţa comunistă direct în semifinală, pe internet s-a pornit o furtună iar Protv nu mai conteneşte să şteargă mesajele critice.

Gărzile roşii au purtat o variantă a uniformei din cel de al doilea război mondial şi au fost în principal tineri şi copii. Concurenta Siena Vuscan a susţinut că uniforma ei aparţine femeilor care au luptat în armată chineză în cel de al doilea război mondial dar uniforma aduce mai mult cea purtată gărzile roşii. Banderola roşie, şapca, steaua roşie toate par replică uniforma fetelor din gărzile roşii. Singura diferenţă constă în faptul că uniforma purtată de Gărzile Roşii era pe kaki iar protagonista Siena Vuscan a purtat o uniformă stilizată pe albastru deschis, dar toate simbolistica comunista este prezente.

Vezi si: Un copil de 10 ani îmbrăcat în uniforma gărzilor roşii ale lui Mao

Gărzile Roşii lecţie de istorie pentru ProTv

 Confucianismul a fost aproape râs din China, au fost puse la pământ numeroase temple budiste şi chiar mănăstiri creştine. Statui ce reprezentau pe Buda sau Fecioara Maria au ajuns să fie sfărâmate în uralele gărzilor roşii chinezeşti.

 Revoluţia Culturală a Chinei se estimează că ar fi cauzat moartea undeva între 1 milion şi 20 de milioane de oameni. În masacrele de la Beijing, Guangxi, Yunnan, Hunan, Yunnan au fost omorâţi de la zeci de mii la sute de mii de persoane şi au culminat în special în provincii cu practici precum omorârea prin fierbere, dezmembrare, mutilare şi chiar canibalism.

 Cel mai grav aspect al „revoluţiei culturale” a fost exterminarea elitelor intelectuale, dacă până în acel moment comunismul din China lovise doar în feudali şi în burghezi, Gărzile Roşii maoiste au persecutat şi intelectualii. Particularitatea revoluţiei culturale este persecutarea intelectualilor nu doar a opozanţilor politici care îndrăznesc să îl critice pe Mao sau partidul.

1307328 c3af14ccb3557a79d241ba4bda88b941 300x156 - ProTV si-a dat arama pe fata si promovează Comunismul ?
ProTV si Mao

 Chiar şi regimul comunist a lui Mao a recunoscut într-un final că situaţia „gărzile” a scăpat de sub control. Însă era prea târziu o moștenire culturală milenară fusese rasă de pe faţa pământului iar intelectualitatea ţării decimata.

Patru lucruri vechi

 Miezul ideologiei gărzilor roşii a reprezentat-o lupta cu cele „Patru Lucruri Vechi” care erau: Tradiţii Vechi, Cultură Veche, Obiceiuri Vechi și Idei Vechi (parca şi PROtv se lupta cu ele). Revoluţia a început relativ inocent cu schimbarea denumirilor străzilor şi a culminat cu distrugerea simbolurilor arhitecturare şi chiar cu exhumarea şi distrugerea osemintelor unor împăraţi chinezi. Intelectuali însă erau vayuti ca nişte veritabili gardieni ai „celor patru lucruri vechi” aşa că furia gărzilor roşii s-a mutat relativ repede asupra lor.

 Cei mai de vază intelectuali ai Chinei ce reuşiseră să scape persecuţiile precedente au fost umiliţi în public şi forţaţi să se autodenunţe ca duşmani ai poporului. Au fost scene greu de imaginat cu tineri şi adolescenţi îmbrăcaţi în uniforma militară care chinuiau şi chiar omorau spumă intelectuală a ţării.

 Circa 150.000 de intelectuali de top, profesori scriitori academicieni au fost persecutaţi sever, personalităţi precum Xiong Qinglai, Jian Bozan, Lao She, Ţian Han, Fu Lei, Wu Han, Rao Yutai, Wu Dingliang, Yao Tongbin and Zhao Jiuzhang au fost omorâţi. Oameni de top precum Liang Sicheng, Hu Shih, Liang Shuming au fost persecutaţi, marginalizaţi încărcarăţi trimis în provincii la muncă. Circa 10 milioane de tineri intelectuali din mediul urban, studenţi profesori au fost dispersaţi în mediul rural, unde nu mai puteau să „facă rău”.

Liang Sicheng un destin sfărâmat

 Tatăl arhitecturi chinezeşti Liang Sicheng un pionier în reconstrucţia şi consolidarea şi inventarierea vestigiilor istorice chinezeşti a fost persecutat şi obligat să îşi facă autocritica. Liang Sicheng a fost proclamat “o autoritate reacţionară academică” fiind acuzat că ar fi susţinut că partidul chinezesc nu înţelege arhitectura. A fost plimbat cu o pancartă neagră ce avea pe ea, numele sau tăiat şi “învinuirea” de a fi “un academician reacţionar”.

 A murit anii mai târziu distrus, convins că întreaga sa operă a fost pierdută, după ce mare parte din arhitectura veche a Chinei fusese distrusă sub ochii săi. Avea să se înşele, însemnările soţiei sale aveau să se păstreze iar el avea să fie reabilitat post mortem în 1992, posta chineză l-a inclus recent într-o serie comemorativa dedicată celor mai mari intelectuali chinezi. Că el au fost cca 150.000 de intelectuali, destine frânte, înlăturaţi din poziţiile lor universitate umiliţi şi trimişi la “muncă de jos”.

Vezi: The Couple Who Saved China’s Ancient Architectural Treasures Before They Were Lost Forever

 Lucrurile au degenerat într-o aşa mare măsură încât atunci când Gărzile Roşii au încercat să distrugă Zhongnanhai şi Oraşul Interzis armata a fost nevoită să tragă în ei. Deveniseră o bandă de fanatici sălbăticiţi capabil să distrugă orice sau să omoare pe oricine ar fi avut legătura cu „cele patru lucruri vechi”. Mai mult decât atât începuseră să se lupte între ei acuzându-se reciproc de trădare şi aducând tara în pragul războiului civil.

Revoluţia culturala chinezească avea să dureze din 1966 până în 1976 dar Gărzile Roşii nu aveau să reziste decât între 1966 şi 1967, în anul 1968 gărzile roşii aveau să fie suprimate violent de armată populară de eliberare.

PROtv Nimic de aplaudat …

 Nu este nimic glorios în existenţa Gărzilor Roşii, nici pentru China de astăzi care a rămasă fără numeroase vestigii, nici chiar pentru China lui Mao care s-a debarasat de ei, şi în nici un caz pentru noi. O experienţă ratată a umanităţii, PROtv ne umileşte pe toţi promovând aşa ceva incalificabil, pur şi simplu publicul român trebuia scutit de o asemenea poveste.

Există un motiv evident de ce nu înregimentam copii în armată, aceasta experienţa a fost trăită de China unde copii fanatizaţi ajungeau să îşi denunţe familia că nu sunt destul de comunişti si sa isi omoare profesorii.

Apară câteva întrebări de bun simţ, iar prima ar fi dacă fetiţa îmbrăcată în infama uniformă a cântat din report Gărzilor Roşii? Să fie cumva vorba de unul din cântecele care glorificau copii care îşi denunţa părinţii sau profesorii ca fiind „contra revoluţionari”, sau un cântec care cerea moartea intelectualilor cu idei învechite ?

A doua întrebare care apare este dacă se va prezenta data viitoare un copil îmbrăcat în uniforma Waffen-SS şi va dori să cânte Braune Kompanie va fi primit cu acelaşi ropot de aplauze? Normal ar trebui ca Anda Măruţa să lovească butonul „Golden Buzz” cu acelaşi entuziasm.

***

Razboiul informational

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*