Victor Roncea: Patronul Hell Energy este cel care l-a mutilat pe Mihăilă Cofariu

Mihăilă Cofariu

 8.240 de vizualizări

Mihăilă Cofariu Victor Roncea
Mihăilă Cofariu Victor Roncea

Victor Roncea afirma ca patronul Hell Energy este cel care l-a mutilat pe Mihăilă Cofariu

 Victor Roncea se pare că l-a identificat pe al doilea agresor al lui Mihăilă Cofariu care ulterior evenimentelor de la Târgu Muresi a fugit pentru totdeauna în Ungaria. Jurnalistul afirma că acesta este nimeni altul decât patronul Hell Energy care produce celebra băutură energizantă „Hell” (Iad) rivala mondial al lui „RedBull”.

 Evenimentelor regretabile de la Târgul Mureş din 19 mai – 21 martie 1990 s-au soldat cu 5 morţi şi 278 de răniţi, conflictul interetnic a intrat în istorie prin imaginile şocante cu un om în pulovăr verde care deşi căzut continua să fie lovit cu violenţă în cap. La vremea aceea presa internaţional a afirmat că ar fi fost maghiar în realitate în chema Mihăilă Cofariu, roman din Ibănești.

 Mihăilă Cofariu a rămas cu grave probleme şi o pseudoparalizie pe viaţă. Dintre etnicii maghiari care au făcut această grozăvie au fost identificaţi doi Pal Cseresznyes şi Ernest „Erno” Barabas. Pal Cseresznyes, a fost condamnat la ani grei de închisoare şi mai apoi grațiat la cererea UDMR de către Emil Constantinescu. Înainte de a semna decretul, președintele l-a sunat pe dl Cofariu să-i ceară acceptul, acesta i-a răspuns că și-a iertat călăul.

 Celălalt agresor, Ernest „Erno” Barabas, a primit în 1992 zece ani de temniță, dar fugit imediat în Ungaria, apoi s-a refuzat sistematic orice extrădare, în 2007 pedeapsa sa s-a prescris. Oficial nimeni nu a mai auzit de el … până luna aceasta.

  Victor Roncea reda relatarea jurnalistului Dorin Chioțea pe care el a împărțit-o în mai multe episoade şi o puteţi citi pe Evenimentul Zilei, noi redăm doar esenţialul.

„Anul trecut, prin aprilie, am ajuns la Miskolc, Ungaria, pentru două zile. Am vizitat o uzină de cutii de aluminiu (doze pentru sucuri) și fabrica de energizante Hell, marele rival mondial al RedBull. Investiții de peste 200 de milioane de euro. Combinate ultramoderne, perfect organizate, a fost o documentare nemaipomenită.

Hell, care domină deja multe piețe în lume, îl are pe celebrul actor american Bruce Willis drept imagine de brand. În tot acest periplu ni se spunea că familia care deține această mega-afacere e una dintre cele mai bogate din Europa; fară să ni se dea nume! Am aflat doar că ar fi vorba despre doi frați originari din Târgu-Mureş, care au venit în Ungaria cu tatăl lor în urmă cu aproape 30 de ani.

 M-am uitat pe net și cu greu am găsit numele de Barabas. Asta am făcut în singura noapte petrecută la Miskolc, într-un resort de vis, perla unei zone deluroase bogată în ape minerale. Simțeam că mă zgârie ceva pe retină, dar nu știam de unde să iau personajul.

La final, când am coborât la subsol să intru în microbuzul care ne ducea la aeroport spre Budapesta, la 2 m de mine era parcat un Mercedes AMG d-ăla de 200.000 euro. La volan se afla un bătrânel blajin, în dreapta era soția lui. M-a auzit că vorbeam româneşte cu colegii de călătorie. Avea geamul lăsat, numerele de înmatriculare erau locale. Ne-am privit, a venit la mine să-mi strângă mâna și m-a întrebat cu un sublim accent ardelenesc: cum v-ați simțit aici? I-am spus: OK, dar cine sunteți, patronul? Da, zice. Eu am făcut toate astea (foto).

– Mă numesc Erno Barabas!”

Citește mai multe pe Evenimentul Zilei

Update

Ultimul Articol: Milionarul Iadului. Mister descifrat: Patronul Hell Energy e cel care l-a mutilat pe viață pe Mihăilă Cofar, linșat în 1990 la Tg. Mureș – [(AICI)]

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

1 Trackback / Pingback

  1. Ne-a părăsit Mihăilă Cofar, eroul român din martie 1990 de la Târgu Mureș! - Razboiul Informational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*