La Mănăstirea Brancoveanu din Sâmbăta de Sus au fost comemoraţi luptătorii Rezistenței Anticomuniste

Mănăstirea Brâncoveanu

 115 vizualizări

Luptătorii Rezistenței Anticomuniste
Luptătorii Rezistenței Anticomuniste

Și anul acesta la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus au fost comemoraţi luptătorii Rezistenței Anticomuniste

 Anul acesta s-au împlinit 25 de ani de la sfințirea crucii monumentale ridicată în incinta Mânăstirii Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus de supraviețuitorii Rezistenței Anticomuniste din Țara Făgărașului. Tot anul acestea s-au aniversat şi 10 ani de când Fundația Ion Gavrilă Ogoranu organizează manifestarea cultural-istorică „Zilele Rezistenței”, eveniment dedicat cinstirii celor care au luptat cu prețul vieții pentru libertatea și demnitatea neamului românesc.

 Conform tradiției lăsate de însuși Ion Gavrilă Ogoranu, din 1995 încoace, în fiecare an se comemorează luptătorii Rezistenței armate din Munții Făgărașului, ceremonia are loc în prima duminică de după Sf. Ilie (patronul partizanilor făgărășeni). Cât timp a trăit Ion Gavrilă Ogoranu acesta s-a ocupat personal de această comemorare, după moartea eroului, continuarea tradiții a fost preluată de Fundația Ion Gavrilă Ogoranu.

În 2020 luptătorii Rezistenței Anticomuniste nu au fost uitați

 Anul aceasta în ciuda tuturor restricțiilor ceremonia s-a ţinut ca de obicei în aer liber în faţa Crucii Eroilor, din păcate în acest an simpozionul cu Zilele Rezistenței nu a mai putut avea în aulă Academiei Sâmbătă de Sus.

WhatsApp Image 2020 07 26 at 21.08.45 300x225 - La Mănăstirea Brancoveanu din Sâmbăta de Sus au fost comemoraţi luptătorii Rezistenței Anticomuniste
Comemorare a Luptătorii Rezistenței in 2020

 La ceremonia de la Crucea Eroilor au participat circa 200 de persoane care au dorit să aducă un omagiul adevăratei şi singurei „Rezistențe” pe care România a cunoscut-o. În ciuda încercărilor din ultima perioadă de confiscare a termenului de „Rezistența”, pentru cei care cunoaştem istoria reală a existat o singură rezistenta: rezistenta dusă de unii cu arma în mână în munţii şi de alţi în închisori şi lagăre, amândouă formele erau făcute cu preţul vieţii.

 „Rezistenţa” din faţa calculatorului sau de pe „Social Media” este o aberaţie, lupta de rezistenta implică sacrificiul şi renunţarea la sine pentru a putea opune o opoziţie totală în faţa răului.

 Ceremonia s-a desfăşurat fără incidente într-o zi frumoasă cu mult soare. Au vorbit Octavian Bjoza din partea AFDPR, respectiv din partea Fundaţiei Ogoranu: Coriolan Baciu şi Florin Dobrescu, la final s-au depus coroane de flori din partea a mai multe asociaţii.

***

Războiul Informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*