Romanii s-au mobilizat împotriva noului Cod Administrativ

Uniti impotriva noului Cod Administrativ

 2.034 de vizualizări

Noului Cod Administrativ

Românii s-au mobilizat împotriva noului Cod Administrativ care încalcă Constituția, Guvernul le-a dat cu flit

 Duminica Bucureşti, în Piața Victoriei, între orele 17:00 – 20:00 a avut loc un miting împotriva noului Cod Administrativ. Românii din Harghita, Covasna și Mureş au venit la București să apere limba romană şi demnitatea pierdută a statului român.

Vezi articolul nostru: Codul administrativ a fost publicat vineri în Monitorul Oficial – Protest 

 

dgsdg - Romanii s-au mobilizat împotriva noului Cod Administrativ
Cod Administrativ 2019

 Participanţii au solicitat revizuirea controversatei Ordonanțe de Urgență, care încalcă Constituția României şi creează premizele apariţiei altor limbi „naţionale” decât cea romană. Mitingul a avut că singur organizator Asociația Calea Neamului, dar el s-a bucurat de susţinerea a numeroase organizaţi şi persoane publice. Astfel Asociaţiile: Frăţia Ortodoxă, Fundația „Ogoranu”, Asociatia „Gogu Puiu” Asociația „Legitima Apărarea”, Grupul „Camarazi”, Noua Dreapta şi altele şi-au sfătuit membri să fie prezenţi la eveniment. De asemenea au fost prezenţi şi domnul Dan Ţănasă, Victor Roncea, Cătălin Berenghi şi Cătălin Mărcuş.

vhg - Romanii s-au mobilizat împotriva noului Cod Administrativ

 Noul cod administrativ, desfiinţează practic pragul de 20% de la care o minoritate poate să îşi folosească limba maternă in administrație. În România sunt 20 de minorităţi recunoscute, toate vor avea dreptul să ceară dreptul de a îşi folosi limba maternă în administraţia publică. Refuzarea acestui „drept” unor minorităţi şi acordarea lui altora ar însemna discriminare, în timp noul Cod Administrativ va duce la folosirea celor 20 de limbii în toate oraşele importante. După cum a spus Mihai Tirnoveanu „nu o să se mai înţeleagă om cu om”.

Primiți la Guvern

 O delegaţie formată din domnii Mihai Tarnoveanu, Dan Ţănasa, Victor Roncea, şi alţii au intrat în audienţă la Vicepremierul Daniel Suciu care le-a declarat la final că Guvernul nu va schimba nimic.

 Degeaba membri delegaţiei au încercat să explice că renunţarea la pragul de 20 % pentru folosirea limbii materne în administraţie este ilegală. Că potrivit art. 13 din Constituție, „În România, limba oficială este limba română.”. Totodată, în conformitate cu dispozițiile art. 120 alin. (2) din Constituție, „În unitățile administrativ-teritoriale în care cetățenii aparținând unei minorități naționale au o pondere semnificativă se asigură folosirea limbii minorității naționale respective în scris și oral în relațiile cu autoritățile administrației publice locale și cu serviciile publice deconcentrate, în condițiile prevăzute de legea organică”.

Victor Roncea cel care l-a şi filmat pe ascuns pe Vicepremier când spune că Guvernul nu va schimba nimic „nu  se poate”, a postat dezamăgit pe pagina personală de facebook:

„Vicepremierul Daniel Suciu: Nu abrogam şi nu modificam Ordonanţa de Urgenţă pentru Codul Administrativ! „Nu se poate!”… Concluzia unei întâlniri futile de o oră.. „

Opinci în vârf de steag

Cătălin Berenghi s-a prezentat la miting cu „o mare surpriză” un steag unguresc cu o pereche de opinci în vârf care a făcut deliciul celor prezenţi.

Rezist – Boicot

Mişcarea #Rezist / #Resist au boicotat protestul, în filmarea de mai jos se vede cum în timp ce protestul romanesc era în toi, ei încep să îşi aranjeze protestul „lor” chipurile „anti-PSD”. La un momentdat chiar au început să facă zgomote cu vuvuzelele.

Un lucru bun, mitingul a fost un bun prilej de întâlnire a patrioţi din diverse colţuri ale României care au făcut şi schimb de date de contact şi au promis că vor ţine legătura pentru alte acţiuni viitoare.

 Nimeni nu s-a așteptat sa se câștige o asemenea batalie de la primul protest, prin urmare lupta continua !

Citește si:

dantanasa.ro

# EXCLUSIV. ANALIZĂ. OUG privind Cod administrativ încalcă Constituția României și Legea nr. 282/2007

cvvg - Romanii s-au mobilizat împotriva noului Cod Administrativ

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*