1 Februarie – Două proteste „anti-sistem” în Piața Universității și Piața Victoriei

1 Februarie 2021 - Două proteste

 134 de vizualizări

Două proteste

1 Februarie –  Două proteste „anti-sistem” în Piața Universității și Piața Victoriei – s-a cerut redeschiderea României

 Două proteste „anti-sistemului” au avut loc luni, 1 februarie, în Bucureşti respectiv: în Piața Universității, de la ora 12:00, și în Piața Victoriei, de la ora 16:00.

 Două proteste „anti-sistem

 Protestatarii au cerut redeschiderea economiei şi a şcolilor şi stoparea genocidului din sistemul sanitar românesc. Deasemenea au cerut o gestionarea eficientă a crizei sanitare (PLAN-demiei) covid-19, fără măşti şi fără vaccinare obligatorie.

 Protestatarii au denunţat proastă gestionare de către autorități a incendiului de la Institutul „Matei Balș” din București și haosul din sistemul sanitar, în general. S-a reclamat că incendiul de la „Matei Balș” nu este primul, mai mult incendile în spitale par să devină un fapt obişnuit.

 Cele doua proteste fost organizate de mai multe grupuri de inițiativă, printre care Legitimă Apărare, Starea de Libertate și Calea Neamului. Protestatarii au cerut demiterea lui Raed Arafat din toate funcțiile deținute, demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății și anchetarea lui Adrian Streinu-Cercel, pe care îi consideră responsabili pentru drama de la „Matei Balș” și administrarea dezastroasă a crizei sanitare generate de coronavirus.

Piața Universității

 Protestatarii s-au întâlnit mai întâi în piaţa Universităţii unde mai mulţi activişti au luat cuvântul s-au remarcat cu discursuri dine informate: Gheorghe Vela (Timișoara), Marius Mioc (Timişoara) avocatul Mihai Rapcea (București), M. D. (Cluj), Teodor Drăghici, Petre Groza.

 Scriitorul Marius Mioc a venit la protest cu o valiză plină de cărţi despre care a mărturisit celor prezenţi că conţinea „retururi” de cărţi de la librăriile bucureştene care i-au returnat cărţile după ce acesta a publicat o ultimă carte despre Covid19 intitulata „COVID, minciuna veacului”.

Scriitorul Marius Mioc a amintit tuturor despre protestele anticomuniste din Hong Kong din anului 2019 și izbucnirea epidemiei la Wuhan, oraș unde locuitorii protestau împotriva poluării. Gheorghe Vela (Timișoara) şi avocatul Mihai Rapcea (București) au reamintit că boala Covid-19 are o rată a vindecării de 99% iar masca din şerveţel neconforma nu ne ajută la nimic.

Piața Victoriei

 În surul orei 16.00 protestatarii în număr de circa 200 s-au deplasat spre Piaţa Victoriei unde a avut loc cel de-al doilea protest unde s-a cerut Jos, Arafat! Jos, Iohannis! Jos, Guvernul! Dar, în primul rând, jos, sistemul corupt!

 În Piaţa Victoriei, Dr. Mihai Târnoveanu, președintele Asociației „Calea Neamului”, a spus că protestele sunt împotriva unui sistem „defect” și „înstrăinat”. El s-a pronunțat împotriva tuturor presiunilor care se fac pe căi instituționale pentru implementarea vaccinării obligatorii.

 Acțiunile de protest s-au încheiat în jurul orelor 18.00 cu decizia participanţilor de a păstra o strânsă legătură unul cu altul şi de a se organiza pentru viitoare acţiunii.

***

Războiul Informațional

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*