Manipulări pe bandă rulantă legate de protestul minerilor din Valea Jiului

Protestul minerilor si Manipularea

 124 de vizualizări

Protestul minerilor
Protestul minerilor

Manipulări pe bandă rulantă legate de protestul minerilor din Valea Jiului, toată povestea. O analiză pertinentă.

Acum câteva zile a avut loc un protest al Minerilor din Valea Jiului. Protestul a devenit rapid motiv de manipulări pe bandă rulantă, presa preferând să promoveze anumite informaţii şi să ignore altele, să prezinte anumite personaje şi să le ignore pe altele. La final, protestul minerilor a fost perceput de către marea masă a populaţiei total altfel de cum ar fi trebuit.

Protestul Minerilor – încep manipulările

Peste 100 de mineri de la exploatarea de cărbune Livezeni, din Valea Jiului, au refuzat să iasă din subteran la finalul programului de lucru, miercuri după-amiază. Minerii de la exploatările de cărbune Vulcan şi Lupeni au ieşit şi ei să protesteze pentru că nu au primit salariile.

Minerii protestatari solicitau plata salariilor, dar şi alte drepturi băneşti restante, cum sunt ajutoarele de încălzire şi tichetele de masă, precum şi demisia conducerii CEH. Motivul real al nemulţumirilor a fost lipsa unor programe de investiţii în mineritul Văii Jiului şi existenţa unor informaţii legate de o iminentă închidere a exploatărilor de cărbune din zonă (banii nu întârziaseră decât câteva zile).

Astfel, avem prima dezinformare promovată cu insistentă, minerii protestează doar pentru plata salariilor amânate cu câteva zile, cum a sugerat întreaga presa românească.

Protestul Minerilor s-a încheiat după 7 zile, luni dimineaţa, minerii au obţinut doar ce li se cuvenea, drepturile salariale şi de transport şi nimic mai mult. Preconizatul plan de salvare a zonei miniere s-a transformat într-un plan de ajutorare a minerilor în caz de restructurări.

Presa intră in acțiune

O altă informaţie falsă promovată în jurul zilei de vineri ar fi fost ca minerii ar fi renunţat la protest şi protestul s-a finalizat cu bine. În realitate, protestul minerilor a continuat până luni.

Manipularea interesantă începe doar acum, deşi presa progresistă afirmă cu putere că nu o agrează pe doamna senator Diana Șoșoacă, ea este folosită cu multă dibăcie. Ar trebui să reţinem că doar vizita domniei sale a fost puternic promovată de presă. Astfel, cu diverse titluri mai mult sau mai puţin incitatoare, publicul a fost practic informat că doar un singur parlamentar ar fi fost în Valea Jiului, fapt complet fals.

Prima delegaţie ajunsă în vale a aparţinut partidului AUR, astfel vVineri, copreşedintele partidului, dl. Claudiu Târziu, a ajuns la Lupeni împreună cu doi colegi – Anamaria Gavrilă, deputat de Hunedoara, și Robert Alecu. Acesta s-a interesat de problemele minerilor şi i-a întrebat dacă au nevoie de ceva.

”Am simțit că trebuie să fim alături de ei, să încercăm să le dăm o mână de ajutor. Pe seară, am ajuns la destinație. Ne-au întimpinat mai mulți ortaci. Unul dintre ei, Ştefan Ban, căruia i s-a făcut rău și a ieșit din mină, ne-a explicat ce vor protestatarii. Iar noi le-am promis că ne vom bate pentru drepturile lor și, mai ales, pentru că acești români să aibă un viitor” A scris Senator Claudiu pe facebook.

Screenshot 20210224 064212 150x300 - Manipulări pe bandă rulantă legate de protestul minerilor din Valea Jiului
protestul minerilor si Tarziu

Sâmbătă s-a deplasat în vale şi doamna senator Șoșoacă

Aceasta a mers la Lupeni însoţită de Antena 3, care a relatat pe larg vizita făcută de domnia sa. În cursul vizitei făcute în valea Jiului, doamna Șoșoacă se intersectează cu alţi doi parlamentari despre care presa nu a oferit nicio informaţie.

Deşi suntem de acord în principiu cu multe lucruri spuse de doamna Șoșoacă, nu putem să nu observăm că presa o promovează indirect, lăsând impresia că domnia sa este singurul parlamentar care se deplasează la diverse evenimente.

Singura publicaţie care a precizat adevărul să zicem „istoric” a fost gazeta marxistă online G4Media, evident aceştia au făcut-o într-un stil zeflemitor:Șoșoacă și AUR, în competiție directă pentru a confisca politic protestul minerilor din Hunedoara

Restul presei reacţionează paradoxal, deşi pretind a o prezenta pe doamnă senator ca un exemplu prost, în acelaşi timp o promovează puternic, cetăţeanul uită toate jignirile aruncate la adresa doamnei senator, precum „Sosocarii” sau „senatoarea urlătoare” şi reţine că Diana a fost acolo. De Claudiu Târziu şi de alţi cel puţin doi senatori (se pare unul de la PSD şi unul de la PNL) nu aude nimeni nimic.

Reţinem ca presa din România nu a dorit să se afle poziţia a cel puţin trei parlamentari care au fost la protestele din Valea Jiului, dar au promovat-o chiar pe senatoarea pe care pretind că o dispreţuiesc cel mai mult.

Protestul minerilor – partea ascunsă

România face parte din „Green Deal” (Pactul verde European), adică un set de inițiative politice ale Comisiei Europene, cu scopul declarat de a face Europa neutră din punct de vedere climatic până în 2050.

Prin urmare, teoretic România trebuie să adopte anumite măsuri stabilite la nivelul statelor membre U.E. pentru îndeplinirea obiectivului de neutralitate climatică, până în 2050. Evident, lucrurile sunt pur teoretice, pentru că România este, conform Constituţiei, o naţiune suverană şi independentă în care suveranitatea aparține poporului.

Green Deal-ul

Green Deal” este un plan al Comisiei Europene – un organism care nu este ales prin vot de către popoarele europene, totuşi numai această instituţie are inițiativă legislativă în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că doar Comisia poate face propuneri oficiale de legislație. Prin urmare, Parlamentul Uniunii Europene, care este instituţia votată de popoarele Uniunii Europene, are din punct de vedere legislativ un rol pur decorativ.

Comisarii Uniunii Europene sunt numiţi de statele membre unul pentru fiecare stat, adică 27 în total, dar atenţie, ei nu reprezintă statele membre şi „interesul UE”. Prin urmare, o instituţie care nu este votată de popoare şi este formată din indivizi care oficial nu reprezintă popoarele, a venit cu acest plan.

Prin urmare, statele membre trebuie să închidă minele și termocentralele care funcţionează pe bază de cărbune și ulterior să reconvertească nu doar industria carboniferă, dar și personalul care va rămâne fără locuri de muncă.

Adică peste 15.000 de mineri și personal auxiliar din Valea Jiului și din Oltenia cel mai probabil vor rămâne fără loc de muncă. Utopia că aceştia vor deveni agricultori sau vor lucra în turism este doar o poveste pe care, la ora actuală, nu o mai crede nimeni.

Vezi situl Consiliului UE: Obiectivul UE de realizare a neutralității climatice până în 2050

Manipularea si-a atins toate obiectivele (nu vă mai uitați la televizor)

Nimeni în presă nu a prezentat problema reală, respectiv că este aproape irelevant dacă minerii îşi vor primi mâine leafa, deoarece vor fi concediaţi oricum anul viitor. Senatoarea Diana Șoșoacă a fost manipulată la rândul ei, aceasta bucurându-se de popularitatea creată a ajuns, după cum s-a văzut, să eclipseze problema reală a minerilor.

Fără să devin un susţinător AUR, sau HAUR cum le spun adversarii lor politici (aceiaşi oameni care îi acuză pe patrioţi de „rasism”), observ că o altă declaraţie a acestui partid a fost ignorată total de presă.

Screenshot 20210224 064307 150x300 - Manipulări pe bandă rulantă legate de protestul minerilor din Valea Jiului
Valea Jiului – Proteste

Senatorul Claudiu Târziu a anunțat duminică, pe Facebook, că parlamentarii AUR vor presa Guvernul să adopte măsuri clare pentru rezolvarea crizei minelor.

Senator Claudiu Târziu pentru AUR

„Protestul minerilor continuă și este întemeiat. El vizează nu doar rezolvarea unei probleme punctuale, plata salariilor și a altor drepturi bănești restante, ci mai ales viitorul lor. Este obligatorie o strategie pe termen lung. Altfel, minele riscă să fie închise rând pe rând, iar minerii și familiile lor să rămână muritori de foame”.

Protestul minerilor s-a încheiat sec, minerii îşi vor primii salariul restant şi drepturile, practic le vor primi câteva zile mai devreme decât erau oricum în plan să fie plătite, dar problema reală a fost în fapt amuţită: minele urmează să se închidă.

Surse:

#ProTv

Câteva sute de mineri așteaptă in curtea ceh din Petrosani rezultatul negocierilor de la București

 

#Mediafax

Minerii care isi cereau drepturile salariale au iesit la lumina protestul a luat sfarsit dupa 7 zile in subteran

 

***

Razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

IMG 4362 - Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, motiv de atacuri hibride la adresa ortodoxiei
Bucuresti

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, motiv de atacuri hibride la adresa ortodoxiei

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului declanșează războiul informațional împotriva ortodoxiei Visul de generaţii construirea unei catedrale naţionale în capitala României s-a apropiat de împlinire în data de Sâmbătă 25 noiembrie 2018. Altarul Catedralei Patriarhale numită şi […]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*