Marius Oprea și Gică Manole la conferința „Istoria, între adevăr și propagandă

Istoria, între adevăr și propagandă

 52 de vizualizări

Marius Oprea și Gică Manole
Marius Oprea și Gică Manole

Eveniment în București. Marius Oprea și Gică Manole la conferința „Istoria, între adevăr și propagandă”

 Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu organizează Luni, 7 noiembrie 2022, ora 18, o întâlnire în care pasionaţii de istorie se pot întâlni cu doi istorici care nu au acceptat compromisul cu corectitudinea politică. Cei doi sunt: Marius Oprea și Gică Manole.

 Conferinţa va purta numele „Istoria, între adevăr și propagandă” şi va avea loc la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu din București, str. Veseliei nr. 21. Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu ca organizator pune la dispoziţie o sală din sediul sau din str. Veseliei nr. 21 pentru acest eveniment care nu putea fi găzduit în alte locaţii.

 Istoricii Marius Oprea și Gică Manole se vor pune la dispoziţia pasionaţilor de adevăr şi vor răspunde, după conferinţă, întrebărilor puse din audienţă.

Marius Oprea

 Marius Oprea este născut în data de 22 mai 1964 la Târgoviște este de profesie istoric, dar şi poet și eseist fiind membru al Uniunii Scriitorilor din România. În perioada decembrie 2005 – februarie 2010, Marius Oprea s-a aflat la conducerea IICCMER, acesta fiind principalul promotor al înființării instituției. Ulterior Marius Oprea a fost înlăturat la aceea data cercetările sale depăşiseră cu mult cadrul „academic” acceptat, acesta mergând pe tren şi culegând probe concrete ale represărilor bolşevice. Astăzi Marius Oprea îşi continuă cercetările cu finanţare exclusiv privată.

Gica Manole

 Profesorul Manole s-a născut la 22 aprilie 1953 în satul Tătărăşeni (Havârna), judeţul Botoşani, din părinţii Cozma şi Zamfira. În perioada 1972 -1976 urmează cursurile Facultăţii de Istorie din Iaşi, în cadrul Universităţii „Al. I. Cuza”. În data de 19 noiembrie 2011 susţine în şedinţă publică la Facultatea de Istorie din Iaşi lucrarea sa de doctorat Titu Maiorescu – omul politic, obţinând titlul de doctor în istorie cu calificativul Magna Cum Laudae. În prezent doctorul G.Manole este autorul a peste 20 de cărţii.

 Conferinţa va avea loc la sediul Fundației Ion Gavrilă Ogoranu din București, din str. Veseliei nr. 21 începând cu ora 18.00 organizatorii anunţa ca intrarea este liberă. Comunicatul oficial [(AICI)]

 

***

 

Războiul Informațional

 

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*