Cătălin Danoiu administratorul site-ului Veghe Patriei, reținut de polițiști

bloggerul DeVechePatriei retinut

 764 de vizualizări

Cătălin Danoiu administratorul site-ului Veghe Patriei, reținut de polițiști

Cătălin Dănoiu administratorul site-ului Veghe Patriei, reținut de polițiști. Firul întreg al evenimentelor:

 Joi, 16 Noiembrie, Serviciul de Investigații Criminale (SIC) a descins la locuința bloggerului Cătălin Danoiu, cunoscut în mediul online ca: „De Veghe Patriei„. Aceștia au pus în executare un mandat de percheziție atât a locuinței, cât și a dispozitivelor electronice, respectiv calculator și telefon mobil.

 Percheziția a început la ora 6 dimineața, iar ulterior s-a emis un mandat pe numele bloggerului de aducere la sediul SIC Bucuresti. Aici, Cătălin Danoiu a fost inițial reținut 24 de ore, dar în cele din urmă, bloggerul a fost eliberat în jurul orelor 18, deoarece s-a constatat că nu reprezintă un pericol.

Ce au gasit politisti in locuinta bloggerului Cătălin Danoiu?

 În urma percheziției, procurorii au identificat și ridicat de la locuința bloggerului 31 de abțibilduri având inscripționate sigla Mișcării Legionare și 147 de stickere cu fotografia lui Corneliu Zelea Codreanu.

 Este încă incert care vor fi capetele de acuzare formulate de procurori. Cătălin Danoiu ar fi fost reținut, pe de o parte, pentru că: „ar fi postat mesaje anti-israeliene legate de conflictele din Gaza” și, pe de alta, pentru că ar fi deținut „abțibilduri cu Corneliu Zelea Codreanu în vederea distribuirii”.

Cine este bloggerului Cătălin Danoiu?

 În vârstă de 44 de ani, Cătălin Danoiu este licențiat în Filosofie și deține blogul Veghe Patriei. Blogul Veghe Patriei este cunoscut pentru pozițiile sale radicale. Una dintre acuzele formulate ar fi că, după începerea măcelului din fâșia Gaza, „poziția anti-israeliană a bloggerului s-ar fi radicalizat”. (Sic – putae altfel ?)

 În timpul interogatoriului, bloggerul s-ar fi apărat, precizând că Zelea Codreanu, față de care nu a ascuns niciodată că ar avea simpatii, nu a fost condamnat niciodată, ultima condamnare fiind anulată în 1940.

 Referitor la acuzațiile de „fascism”, acesta a atras atenția că pe stema Poliției Române se află două fascii romane, fascia fiind un cunoscut simbol  adoptat de Mussolini. Referitor la simpatia sa, recunoscută public față de mai multe personalități care au aderat la mișcarea legionară, bloggerul a amintit anchetatorilor că Spitalul Ministerului de Interne poartă numele lui Dimitrie Gerota, un proeminent membru al Senatului Legionar.

 Referitor la folosirea pe blogul său a cuvântului considerat peiorativ „jidan”, Cătălin Danoiu ar fi spus anchetatorilor că la Teatrul Evreiesc de Stat “Barașeum” se joacă piesa „Tache, Ianke și Cadâr”, unde acest cuvânt este de asemenea folosit.

Rămâne de văzut dacă acest caz va ajunge un al doilea caz „Oprită”.

 Reamintim că în 2003, Grigore Oprită a fost trimis în judecată, sub acuzația de propagandă naționalist-sovină, răspândirea, vânzarea, confecționarea, deținerea – în vederea răspândirii – de simboluri fasciste, rasiste și xenofobe. Acesta a fost condamnat, dar ulterior a scăpat de închisoare, fiind pus sub supraveghere judiciară și cu interzicerea unor drepturi timp de 6 ani. Mai multe informații [(AICI)]

 Presa din România s-a focalizat pe faptul ca domnul Catalin Danoiu este un simpatizant al senatorului Diana Sosoaca și că nu susține măcelul din Fășia Gaza și nu au spus nimic de abuzul făcut de organele judiciare prin acest caz.

 Din informațiile presei apare întrebare dacă bloggerul De Veche Patriei a fost reținut pentru că este simpatizant Diana Sosoaca sau pentru că se opune intervenției Izraelitului în Fășia Gaza? Cu siguranță acesta pare să fie mesajul subtil transmis prin folosirea acestor informații aparent fără legătura cu arestarea sa.

Vezi si:

Incorect Politic

 

***

Razboiulinformational

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*