Femeile conservatoare, naționaliste și de extremă dreaptă

Femeile conservatoare

 1.018 vizualizări

Femeile conservatoare
Femeile conservatoare

Femeile conservatoare, naționaliste și de extremă dreaptă in UE si US

 În ultimul timp vocea femeilor conservatoare a început să crească aparent, proporțional cu atacul împotriva masculinității. Conform publicației Haaretz numărul femeilor de extremă dreaptă a crescut în ultimii ani la 20%. Femeile Conservatoare și naționaliste devin din ce în ce mai vocale.

ScreenShot 20190522202921 - Femeile conservatoare, naționaliste și de extremă dreaptă
Despre femeile conservatoare

 În timp ce vizibilitatea bărbaților conservatori naționaliști, extremiști sau doar de dreapta începe să scadă, numărul femeilor care adoptă astfel de poziții este în continuă creștere.

Dreapta conservatoare şi Femeile conservatoare.

 În ziua de astăzi este din ce în ce mai greu să ai o poziție conservatoare sau de dreapta mai ales dacă ești bărbat alb creștin și heterosexual. Femeile însă se pare că au drumul deschis. Nu este în firea corectitudinii politice să ataci o „biată femeie” care se luptă cu „misoginismul” și „patriarhia masculinității”. E portiţa pe care mişcările de stânga gen #Resist sau #MeToo nu mai prea au cum să-o închidă, femeile naţionaliste, conservatoare şi de extremă dreaptă au profitat de oportunitate şi devin din ce în ce mai vocale.

Puțină Istorie …

 Din punct de vedere istoric femeile s-au alăturat mișcărilor naționaliste începând cu secolul 19` și au început să fie vocale în Statele Unite începând cu anul 1920 când au căpătat dreptul la vot. Poate cea mai celebră militantă pentru drepturile femeii la vot Susan B Anthony îşi încheia în 1873 un discurs apreciind că toată lumea ar trebui sa fie de acord, că discriminările împotriva femeilor sunt nule din punct de vedere constituțional, precum „toată lumea e împotriva negoteilor”,

Hence, every discrimination against women în the constitutions and laws of the several states îs today null and void, precisely as is every one against Negroes.”

Susan B. Anthony – 1873

 Femeile din U.S. au avut și o implicare importantă în Ku Klux Klan, unde au luptat pentru dreptul femeii albe. Mary Elizabeth Tyler este un nume de referinţă în istoria Klan-ului deşi ea a trăit între 1881-1920. La sfârşitul anilor 1920 femeile implicate în KKK ajunseseră la 500.000, în toată America.

 Conform lui George Hawley autorul unei noi cărți intitulate “Making Sense of the Alt-Right.” , femeile au ajuns să constituie 20 de procente din extrema dreaptă. Conform altor date, numărul lor este într-o continuă creştere în special în universităţi.

 În ultimul timp s-a observat că numărul fetelor aflat la colegiu în Statele Unite interesate de extremă dreaptă a început să crească.

Femeile naționaliste

 Pe internet femeile naționaliste sunt chiar mai vocale decât bărbați, nume precum: Lana Lokteff, Lauren Southern, Tara McCarthy ajung să aibă videoclipuri cu milioane de vizualizări. În fața agresiunii permanente împotriva masculinității „toxice”  a mișcării feministe sau a mișcării #resist femeile încet dar sigur par a prelua controlul mișcărilor naționaliste.

 Cum subliniază și Haaretz în mod paradoxal femeile naţionaliste au o poziție conservatoare privind rolul femeii în familie. Acestea susțin că femeia trebuie să aibă copii și să își susțină, oarecum din spate, soțul sau copilul. Pe de altă parte ele susțin implicarea femeilor în politică și în special ca opozante față de mișcarea feministă, progresista sau #Resist.

 În Europa în aproape toate țările unde există o mişcării naționalistă puternică avem femei în conducerea acestora. Acestea au tendinţa să fie mult mai vocale şi mai prezente în media în comparaţie cu femeile partidelor „progresiste” de stânga.

Câteva exemple de femei catalogate ca „extremiste” din Uniunea Europeană

Marine Le Pen (Franţa)

 Marine Le Pen a condus principalul partid populist francez Frontul Naţional din 2011. Le Pen şi partidul ei sunt contestaţi de multi naţionalist francezi şi de restul organizaţiilor de dreapta. Cu toate aceste Marine Le Pen şi-a câştigat un renume de „populistă” şi „extremistă”.

Frauke Petry (Germania)

 Partidul (AfD ) lui Frauke este principalul oponent al politicilor pro-imigraționiste iar ea este catalogată ca anti-musulmană. Frauke a fost până recent preşedinte al partidul Alternativa Dreaptă 2015-2017 şi a adus partidul în Parlamentul german în 2017. Frauke Petry este pentru o migraţie controlată şi determinată de necesităţi şi voinţa naţională.

Alice Weidel (Germania)

 Alice Weidel a fost co-președintă a Alternativa Dreaptă (AfD ) din octombrie 2017, după plecarea lui Petry. Un e-mail din 2013 a dezvăluit că Weidel considera că: „Motivul pentru care suntem depășiți de popoare străine din punct de vedere cultural, cum ar fi arabii, sânţii și romii, este distrugerea sistematică a societății civile ca o posibilă contragreutate din partea inamicilor constituției care ne guvernează.” . E-mailul a descris de asemenea guvernul, de atunci, ca „porci” care sunt „păpuși ai aliaților din cel de-al doilea război mondial„. Deşi Alice Weidel este bisexuală şi într-o relaţie cu o femeie se opune căsătoriei între persoane de același sex, şi identităţii de gen.

Siv Jensen (Norvegia)

 Siv Jensen conduce Partidul Norvegian Progress, care face parte din coaliția guvernamentală de centru-dreapta. Ea este un susținător deschis al Israelului și a chemat să se transfere ambasada norvegiană de la Tel Aviv la Ierusalim. În afară de această declarație, a avut mai multe poziţii considerate anţi-musulmane şi s-a exprimat împotriva ideii că încălzirea globală ar fi rezultatul acţiuni umane.

Pia Kjaersgaard (Danemarca)

 Pia Kjaersgaard este cofondatoare a partidului Danish People’s Party, pe care l-a şi condus din 1995 to 2012. Se opune multiculturalismului şi imigraţiei

Giorgia Meloni (Italia)

 Cofondatoare și lider al Partidului Național Conservator al Fraților din Italia, Giorgia Meloni are o istorie îndelungată în politica de extremă dreaptă

Beată Szydlo (Polonia)

 Beată Szydlo este vice prim-ministrul Poloniei și vicepreședinte al partidului populist de dreapta (PiS) care deține majoritatea în parlament. Partidul lui Beată Szydlo este împotriva cotelor de migrație din UE.

Femeile Conservatoare în Statele Unite

În Statele Unite avem deja avem deja un segment bine proporționat de femei implicate în politica de dreapta.

Sarah Elizabeth Cupp

Sarah Elizabeth Cupp – născută în 1979 este o prezentatoare americană conservatoare de televiziune, comentator politic şi scriitor.

Marţina Markota

Marţina Markota – născută în 1985 din părinţi care au imigrat din Croaţia (Iugoslavia), fostă actriţă s-a afirmat că jurnalista pentru mai multe trusturi de media conservatoare precum The Daily Caller sau The Rebel Media. A fost proclamată de Antifa ca „fascistă” (cea ce este o mare realizare în cercurile conservatoare). A devenit extrem de cunoscută după ce bancă la care îşi primea salariul a anunţat-o că încetează orice colaborare cu ea ca urmare a viziunilor ei politice,

Candace Owens

Candace Owens – născută 1989 este o comentatoare politică de culoare conservatoare cunoscută pentru criticile sale la adresa mişcării ” Black Lives Matter” (vieţile oamenilor de culoare contează).

Cathy McMorris Rodgers

Cathy McMorris Rodgers (republican) – născută în 1969, politician american republicană, şi-a păstrat scaunul în United States House of Representatives din 2005.

Pam Bondi

Pam Bondi (republican) – născută în 1965, este o americancă republicana care ocupat funcţia de al 37-lea Procuror General din Florida din 2011 până în 2019.

Laura Ingraham

Laura Ingraham – născută în 1963 este o americancă conservatoare gazdă de televiziune și radio talk show.

Kellyanne Conway

Kellyanne Conway  – născută 1967 este un pollster american, consultant politic și expert care servește drept consilier al președintelui în administrația lui Donald Trump.

Michelle Malkin

Michelle Malkin  – născută 1970, este un blogger american conservator, comentator politic, autor și femeie de afaceri. Articolele ei săptămânale apar într-o serie de ziare și site-uri web

Kristi Lynn Noem

Kristi Lynn Noem – născută 1971 este un politician american care este cel de-al 33-lea guvernator al Dakotei de Sud, care servește din 2019

Ann Coulter

Ann Coulter – născută în 1961 este considerată o militantă de „extremă dreaptă” conservator comentator social și politic, scriitor, cronicar, jurnalistă și avocat. A criticat imigraţia politică pro-avort şi se opune căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

 După cum ne relatează mai multe articole recent apărute în presa americană fenomenul este în creștere la nivel de campusuri universitare. Un articol de vanityfair explorează mai mult aceasta tendință

# Femeile conservatoare blogare, vlogare, youtubere

 Pe internet avem o întreagă categorie de femei blogare, vlogare, youtubere care au articolele şi filmuleţele urmărite de sute de mii chiar milioane persoane.

Lana Lokteff

Lana Lokteff – este o frumoasă blondă născută în Statele Unite Oregon care a ajuns un fel de lider al naţionalismului de extremă dreaptă, de pe internet. Născută în 1979, Lana este principala voce a trustului de presă online Red Ice. Ea se consideră a fi păgân şi de etnie rusă. Bunicul ei a imigrat în Statele Unite fugind de bolşevici prin China. Lana a încălcat toate regulile „corectitudini politice” se opune feminismului, imigraţiei în Europa şi Statele Unite, islamului, a negat holocaustul, împreună cu trustul online Red Ice s-a opus mişcării „Black Lives Matter” .

 Este catalogată ca rasistă, suprematistă albă, islamofoba, xenofoba şi antisemită. Cipurile realizate de Red Ice care o au pe Lana ca prezentatoare sunt extrem de populare. Lana a oferit o platformă la mai mulţi naţionalişti, negationisti şi „extremişti” pe care i-a găzduit la ea în emisiune. Din 2020 ea a fost interzisa de pe platforma YouTube si a trecut pe Bitchute.


 

Sydney Watson

Sydney Watson este o australiancă născută în 1990 la Melbourne. Sydney este extrem de vocală împotriva mişcări feministe şi a politicilor legate de trasgenderi. Ea a criticat în mai multe ocazii permisiunea acordată atleţilor transsexuali de concura împreună cu femeile sau autovictimizarea mişcării feministe.

Daisy Cousens

Daisy Cousens – născută în 1987 Sydney, Australia, Daisy este o femeie conservatoare antifeminista. Fosta copil actor şi fiica unui celebru actor australian, Daisy este în momentul de faţă o jurnalistă conservatoare, ea postează periodic filmuleţe pe YouTube în care apare în ţinute extrem de elegante. Subiectele abordate de ea ţin de critică feminismului şi a mişcărilor de stânga.

 În timp ce femeile au o ascensiune importanta în cercurile conservatoare şi de extremă dreaptă, femeile de stânga stagnează. Cu doar câteva nume cunoscute precum Hillary Rodham Clinton sau Alexandria Ocasio-Cortez, ele nu sunt la fel de populare ca cele de extremă dreaptă.

Surse:

# DW

Female faces of europes right wing populists

# Haaretz

Ladies’ Night at the Alt-right: Meet the Women Trying to Soften the White Nationalist Movement

# Vanityfair

Conservative college women university of north carolina republicans

# zerohedge

Chase bank de platforms conservative performance artist Martina Markota

 

***

Razboiulinformational

Related Images:

Citeste si …

Românii din Serbia
International

Românii din Serbia își manifestă îngrijorarea faţă de rezultatul europarlamentarelor

Românii din Serbia își manifestă îngrijorarea faţă de rezultatul ultimelor alegeri europarlamentare. În calitate de vice preşedinte al Federaţiei Româneşti din Serbia, a treia forţă românească din ţară vecina care uneşte zeci de organizaţii româneşti […]

Hagia Sophia Mars 2013 - Război Informațional: BOR poate deveni prima Biserică a Ortodoxiei Răsăritene
Basarabia

Război Informațional: BOR poate deveni prima Biserică a Ortodoxiei Răsăritene

Război Informațional: B.O.R. poate deveni prima Biserică a Ortodoxiei . Coloana a cincea din Rep. Moldova contraatacă.    De ceva timp lumea ortodoxă este divizată în problema autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene. În România avem un […]

Piaţa Universităţii - circa 1200 persoane
Bucuresti

Circa 1200 de persoane au protestat în Piața Universității, presa a dezinformat cu neruşinare

Circa de 1200 persoane au protestat în Piața Universității la protestul părinților, presa a dezinformat cu neruşinare  Circa de 1200 persoane au protestat sâmbătă, 19 septembrie 2020, în Piaţa Universităţii, faţă de obligativitatea purtării măştii […]

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*