Video: Doi români au pus o mască chirurgicală statuii lui Elie Wiesel

Statuia lui Elie Wiesel

 837 de vizualizări

Statuia lui Elie Wiesel
Elie Wiesel - Bucuresti

Doi români au pus o mască chirurgicală statuii lui Elie Wiesel şi apoi i-au luat temperatura

 În cursul zilei de ieri (27-V-2020 ) doi românii au mers în Piaţa Elie Wiesel din București unde au pus o mască chirurgicală statuii Elie Wiesel. După aceasta cei doi s-au fotografiat și filmat luând temperatura bustului scriitorului Wiesel.

 Mihai Tociu şi Mihai Rapcea s-au deplasat la intersecţia străzilor Sofia, Roma şi Venezuela unde se află nouă piaţă Elie Wiesel, aici aceştia s-au filmai în timp ce puneau o mască chirurgicală statuii lui Elie Wiesel. După acest moment fiecare din ei a luat şi temperatura bustului scriitorului Elie Wiesel cu un aparat de termoscan.

 Pe parcursul înregistrării video cei doi amintesc şi de campania „Cu măştile curate” a Academiei Caţavencu din 2009 când chipul mai multor statui din centrul Capitalei a fost acoperit cu o mască de gaze roz. Atunci Academia Caţavencu stabilise că: statuile lui Ion Heliade Rădulescu, Gheorghe Lazăr, Mihai Viteazul, Alexandru Lahovari, Mihail Kogălniceanu, Spiru Haret, C.A. Rosetti şi Lupoaică cu pui trebuiau să poarte o mască roz câteva zile ca protest faţă de „poluare”.

 Acţiunea a fost un eşec răsunător datorită reacţiilor vehemente ale naţionaliştilor români care au acuzat o desacralizare vizuală a respectivelor personalităţi. La vremea respectivă naţionalişti au fost ridiculizaţi de presă progresista că nu înţeleg un protest artistic şi nu pot pricepe un mesaj subtil.

La statuia lui Elie Wiesel

 Mihai Tociu şi avocatul Rapcea se întreabă dacă lumea va înţelege mesajul lor „subtil” vis-a-vis de Coronavirus şi amplasarea statuii lui Elie Wiesel, mai rapid decât cei care „n-au” înţeles mesajul cu statuile şi măştile de gaze roz din 2009.

ScreenShot 20200528005701 300x210 - Video: Doi români au pus o mască chirurgicală statuii lui Elie Wiesel

 Cei doi au amintit că amplasarea statuii Wiesel de către primăriţa Firea in 2018 nu a respectat legislaţia în vigoare. Mai precis regulamentul consiliului primăriei, menționează ca atribuirea numelui unei personalități la o strada se face la mai mult de trei ani de la trecerea in neființa a respectivei persoane. Cei doi au vorbit de un virus al fricii care ii face pe unii politicieni sa dea legi aberante care pot incalca libertatea de exprimare.

 Contactați de redacția Războiul Informațional cei doi protagoniști au precizat ca nu au nimic de declarat in plus de ce s-a spus in video deoarece in viziunea lor mesajul e destul de clar.

SURSE:

# green-report

Masti de gaze pentru statuile sufocate de poluare

# iqads.ro

„Cu mastile curate”, o campanie lansata de Academia Catavencu

# digi24.ro

Un bust al scriitorului israelian Elie Wiesel, inaugurat într-o piațetă din Capitală

***

Războiul informațional

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*